Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mahtava Nokia 6120 classic

40
Markus Lehtiniitty

Nokia 6120 classic Nokia esitteli tänään uuden puhelinmallin, nimeltänsä 6120 classic. Otsikossa sanotaan sen olevan mahtava, joka voi kyllä olla liian raju ilmaisu mutta todella hyvä tuote uusi 6120 classic vaikuttaisi olevan.

Tarkista uutuuden ominaisuudet tietokannastamme: Nokia 6120 classic
Oikeastaan nyt vasta aletaan puhua siitä, että S60:ta viedään kunnolla halvempiin hintaluokkiin ja laajemmalle käyttäjäkunnalle. S60:han on Symbian-käyttöjärjestelmän päälle rakennettu käyttöliittymä ja nykyisin kaikkien Nokian älypuhelinten alusta. 6120 classic on siis tältä osin merkittävä julkaisu. Veroton hinta-arvio on 260 euroa eli puhelinta tulee saamaan halvimmista kaupoista noin 300 eurolla, joka on mielestäni todella vähän.

Edullisuuden lisäksi 6120 classicissa on myös toinen loistava puoli, joka on pienuus. Uutuus on toistaiseksi Nokian pienikokoisin S60-puhelin. Painoa on 89 tai 84 grammaa, molempia tietoja löytyy ja kokoa on 105 x 46 x 15 millimetriä eli puhumme kompaktista puhelimesta. Mutta varsinkin tuo painon ja paksuuden vähyys miellyttävät. S60-laitteet ovat nyt taskuunsopivia!

Ja niin, 6120 classicistahan löytyy erittäin kelvolliset ominaisuudet siis myös. Perustana on siis Symbian-käyttöjärjestelmä S60:n kera. Tiedonsiirto onnistuu GPRS/EDGE:n lisäksi 3G-verkoissa, ja niissäkin vielä nopeutetulla HSDPA-tekniikalla eli 6120 classic yltää kotilaajakaistoja vastaaviin nopeuksiin. Kun kyseessä on 3G-puhelin, niin löytyy luonnollisesti tuki myös videopuheluille. Kamera on uudessa 6120:ssa kaksimegapikselinen, eli hyvää perustasoa. Lisäksi löytyy musiikkisoitin. Kaikelle tarjoavat tilaa 35 megatavun sisäinen muisti sekä mahdollisuus laajentaa muistia microSD-muistikorttipaikan kautta. Myös näyttö vaikuttaa laadukkaalta.
Markkinoille 6120 classic on tulossa Nokian ilmoituksen mukaan kesäkuun loppuun mennessä.

Uskallan veikata, että tämä on yksi Nokian tämän vuoden suurimmista myyntimenestyksistä sillä sen verta vahvalta se vaikuttaa. Nokia on viime aikoina päässyt hyvään vetoon - N95 keihäänkärkenään. S60-alusta alkaa valtaamaan yhä enemmän alaa Nokian tuotteissa - ja se on ainoastaan positiivinen asia.

Kommentit (40)

Tomi (vahvistamaton)

1

Mielenkiintoinen puhelin kyllä.
Toivottavasti ei ole pilattu liian pienillä näppäimillä.

Vastaa
Cyka (vahvistamaton)

2

Näyttää yksinkertaiselle designelle (mikä on ehkä tavallaan hyvä). Itse olen kaivannu parempaa kameraa, ku noita 2 mpix kameroita on nyt tehty kyl jonkun aikaa, tekniikkaa pitäis olla ja kun määrät kasvais isoimmille pikseleille niin hinnatki laskis niille samalla.

+ Vidoekuvaa pitäis jo kuvaa paremmilla resoilla.

Vastaa
Viikon Nokia-uutisia

3

[...] Nokialta saatiin kuulla tällä viikolla tavallistakin enemmän erilaisia - suurempia sekä pienempiä - uutuuksia. Jo aiemmin olemmekin kertoneet kahdesta tällä viikolla julkaistusta uudesta puhelinmallista, Nokia 6120 classicista sekä 8800 Sirocon kullatusta versiosta. [...]

Vastaa
Markus

6

http://www.puhelinvertailu.com/index.php?p1=6120classic

Pitäisi olla tulossa kesäkuun loppuun mennessä siis.

Vastaa
Toude (vahvistamaton)

7

Kaikkihan muistaa että kameran laatua ei mitata mpixeleillä, vaan kennon laadulla. Jos tuossa on kuva yhtä hyvä kuin vaikka 6300:ssa, niin hyvä on. Parempaankin voisi nokia pyrkiä, mutta pikselit riittävät kyllä. Kännyköissä jos pix-lukumäärä nousee tuosta, ni tulee ongelmia, tahmaamista yms. epätoivottavaa joustavan ja tehokkaan käytön kannalta. Kuvanlaatuun voisi panostaa huomattavasti enemmän kuin tuohon markkinakoneiston hypetykseen megapikseleistä!

Vastaa
Nokia 6121 classic

8

[...] 6121 classic on 6120 classicin sisarmalli. Tällaisena siitä ei niin hirveästi sanottavaa [...]

Vastaa
tokke (vahvistamaton)

9

tuli ostettua tuo tänään 280 eurolla ja ihan hyvä toi on

Vastaa
Pernod (vahvistamaton)

10

Sain ite tuon käsiini ennen juhannusta ja tyytyväinen olen varsinkin kokoon. Isokokoinen ja laadukkaan oloinen näyttö tuonkin kokoiseen puhelimeen on hyvä saavutus. peukkua..

Vastaa
Niilo (vahvistamaton)

11

Onko tossa tähän mennessä ollut mikään vikaa? Kenellä se nyt onkaan.

Vastaa
Jani (vahvistamaton)

12

Lisätkäähän tonne tietoihin se että tässä on FM Stereo radio vaikka nokia väittää ettei olis...!!

Vastaa
pekka (vahvistamaton)

13

Te jotka olette jo puhelimen saaneet käsiinne, mistä olette sen hankkineet? Kiinnostunut...

Vastaa
Andy (vahvistamaton)

14

Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Mutta mites tuon "normaalitoiminta" eli tahmaako valikoissa ym. kuten aiemmin halvat S60-luurit tekivät? Onko löytynyt pahoja bugeja softasta jne? Entä akun kesto todellisuudessa? Kiitos kommenteista jo etukäteen! :)

Vastaa
Leo (vahvistamaton)

15

Valikot tuntuvat varsin ripeiltä. Akun kesto on luurin huonoin puoli. Vähäisellä käytöllä saan akun kestämään kaksi vuorokautta ja jos puheluita tulee hiukan enemmän joudun lataamaan kahdesti vuorokauden aikana. Jostain syystä alkuun puhelin tuntui kaipaavan uudelleen käynnistyksiä useasti päivässä mutta nyt ei ole tarvinnut enää kuin soittaa ja ladata.

Vastaa
Markus

17

Ei tarvitse.

Missään puhelimessa ei toistaiseksi tarvita mitään virussuojausta, jos pitää järjen päässä ja ei asentele piraattisoftia tai muuta epäilyttävää tavaraa.

Vastaa
Terza (vahvistamaton)

18

Löytyy 6120. Ei ongelmia ja on pienempi, parempi ja nopeampi kun n70. Verkkokaupassa oli ainakin.

Vastaa
Tomba (vahvistamaton)

19

parin päivän käyttökokemuksen jälkeen en voi muutaku kehua luuria..
kun kytkee 3G verkon haun pois päältä nii saa vähä akkuunkin lisää pelivaraa.
ainut mistä vois valittaa on näppäinten pienuus, mut kun kyseessä on muutenkin pieni puhelin joka omaa myös kohtalaisen suuren näytön
on tuosta näppäinten koosta turha ruveta itkemään..

Vastaa
vvili-

20

Hei! Onkos kellään kokemuksia tosta kamerasta?? Mulla on nyt Nokia 3250 musiikkipuhelin ja se jättää sellaisen punertavan ympyrän aina kuvaan. Ja onko kaiuttimessa millainen ääni? säriseekö? Aattelin mennä ostamaan tollasen...

Vastaa
Likke (vahvistamaton)

21

Viikko sitten tuli haettua tuollainen. Todella tyytyväinen olen. Valikot ovat erittäin ripeät ja varsinkin kaiuttimen äänentaso on mielestäni todella laadukas, särkemisiä ym en ole huomannut ja äänen voimakkuuden saa varmasti jokaiselle riittäväksi. Näyttö on myös hyvä ja kun siirsin superilla encoodattua Futuramaa luuriin, niin hymy tuli huulille, erittäin terävänä näkyi. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen ostokseeni, varsinkin kun odotin että S60 aiheuttaisi hidastelua, mutta tämä oli täysin turha pelko. Toimii kuin junan vessa. :)

Vastaa
Anzzi (vahvistamaton)

23

Jos olisi 3,2 megapikselin kamera ja automaattitarkennus, niin sitten tilaisin samantien. Hinta-laatusuhde on loista, mutta kamera on aika surkeaa laatua.

Vastaa
Qauhee (vahvistamaton)

24

Ihan hyvä puhelin kait. Todellisuudessa onko hyvä?? Vastailkaa!: )

Vastaa
Anssi (vahvistamaton)

25

Joo tossa kännykässä on 369mhz enemmän kuin nokia n91 videokännys.
Et videontoistotila on erinomainen. :P

Vastaa
Hen (vahvistamaton)

26

Ostin tollasen pari kuukautta sitten ja on toiminu melko hyvin. Ja näyttääkin hyvältä ja näyttö on paljo kirkkaampi ja selkeämpi kun mun aiemmis puhelimis. Ainoa miinus on että näppäimistö on vähä liiankin pieni. Ja S60 vaatii taas pientä totuttelua ku tottunu lähiaikoina S40:sen käyttöön. S60:sessä en ole koskaa ymmärtäny miks niis ei tuu ihan peruspakkauksessa mukana ajastinta ja miksei tekstareis näy hymiöt kuten S40:ses. Pieniä simppeleitä asioita mitkä toimivat hienommin S40:ses. Tietty se C nappi kans vaatii totuttelemista. Muuten toiminu hienosti (osa noist mainituist on vikoja käyttäjäs ja tottumuskysymyksiä). Ja nopeasti toimii eikä ole ollut yhtään ongelmaa softankaa kanssa ainakaan tähän mennes. Suosittelen (varsinkin jos sormet eivät ole mitää megakokoa).

Vastaa
mahdollinen ostaja (vahvistamaton)

28

onko tossa mitään pelejä niinku valmiina? kun tykkään että kännyköis on paljon pelejä =). ja kuinka nopee toi internet yhteys on tossa?

Vastaa
Summa Mutikka (vahvistamaton)

32

Millä perusteella te nuo tähdet lätkäisette, kun tekstistä päätellen ei ole tullut puhelimesta luettua kuin joku lehdistötiedote?

Vastaa
Ysisatanen (vahvistamaton)

35

Unohtakaa tämä ja hankkikaa samanhintainen sisarmalli Nokia 6121 classic. Elisa rakentaa jo tämän vuoden aikana satoja UMTS900-tukiasemia. Minua ainakin harmittaisi, jos ostaisin tietämättömänä 6120:n ja sitten se ei pian enää toimisikaan koko 3G-verkossa.

Vastaa
900 (vahvistamaton)

36

Edellinen kirjoittaja vaikuttaisi puhuvan asiaa. Merkit taivaalla viittaavat siihen että operaattorit elisa etunenässä siirtyvät lähitulevaisuudessa 900mhz WCDMA taajuuteen. 850 taajuutta käytetään tuskin lainkaan. 6121 classic lienee ainoita 900mhz taajuuden nokialaisia tähän mennessä.

hieman lisätietoja ainakin tuolta:
http://www.allaboutsymbian.com/news/item/5453_Nokia_6121_Classic-WCDMA_90021.php

Vastaa
aatutee (vahvistamaton)

37

Joo on tullut tutustuttua tähän laitteen ollessa kauan markkinoilla (hinta nyt n.199e) ja todella hyvä h/l on! symbianinkin takia jo!

Vastaa
Uus luuri kiitos (vahvistamaton)

39

Mistä sait 149e? Saako mahdollisesti vielä halvemmalla jostain?

Vastaa
NOJOO (vahvistamaton)

40

jos 149e on liikaa, niin suosittelen puhelimen ostoa huuto netistä. siellä puhelin lähtee alle satasella!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja