Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Viikon Nokia-uutisia

Markus Lehtiniitty

Nokialta saatiin kuulla tällä viikolla tavallistakin enemmän erilaisia - suurempia sekä pienempiä - uutuuksia. Jo aiemmin olemmekin kertoneet kahdesta tällä viikolla julkaistusta uudesta puhelinmallista, Nokia 6120 classicista sekä 8800 Sirocon kullatusta versiosta.

Viikon suurin Nokia-uutinen oli tietysti alkuvuoden tulos. Nokialla meni kohtalaisen hyvin. Kaupaksi meni 91,1 miljoonaa puhelinta, joka tarkoittaa sitä, että Nokia myy joka päivä miljoona puhelinta. Eikö olekin käsittämätön suuri määrä? Lue lisätietoa tuloksesta klikkaamalla tästä.
Lisäksi Nokialta saatiin kuulla pari pienempää uutista.

S60-ohjelmistoalustaan tuodaan "widgetit", eli ns. pikkuohjelmat, joiden idea on enemmälti tuttu tietokonepuolelta Applen Mac OS X:stä sekä Windows Vistasta. Kyseessä ovat siis erilaiset kevet pikkuohjelmat - muistilaput, uutisten seuranta ja niin edelleen. Nämä pikkuohjelmat on toteutettu tavallista kevyemmällä tekniikalla. Nyt tätä samaa ideaa Nokia tuo mobiilimaailmaan. Widgettituen sisältäviä puhelimia luvataan kauppoihin vuoden puolivälistä lähtien. Kyseessä ovat uusimmalla S60-alustan versiolla varustetut laitteet.

Nokialta kuultiin myös lupaus siitä, että ensimmäinen WiMAXia tukeva mobiililaite tulee markkinoille vuoden 2008 alussa. Mikä on WiMAX? WiMAX on yksi tulevaisuuden nopeista langattomista laajakaistatekniikoista. Käytännössä sen avulla päästään varsin mukaviin tiedonsiirtonopeuksiin, jotka helpottavat esimerkiksi nettiselaimen käyttöä...WiMAX ei ole ns. matkapuhelinverkon tekniikka, vaan enemmänkin lähempänä WLAN:ia.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja