Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mobiili-tv:n yllättävä startti

2
Markus Lehtiniitty

Vähän aikaa sitten valittelin täälläkin blogissa mobiili-tv:n heikolta näyttänyttä tilanneta Suomessa. Syynä silloin olivat tekijänoikeusjärjestöjen vaatimukset. Tuolloin oltiin neuvottelujen osalta pattitilanteessa ja sopua ei ollut näkyvissä.

Nyt onkin iloista, että voin todeta, että sopu syntyi kaikkia ennakko-odotuksia nopeammin. Asioista on nyt siis päästy sopuun ja MTV3 aloitti mobiili-tv-lähetyksensä DVB-H-verkossa jo eilen ja Nelonen aloittaa ensi viikolla. Hienoa.

Sekä MTV3:n että Nelosen kanavat tulevat olemaan ainakin alkuun maksuttomia ja niiden ohjelmisto on identtinen tavallisen tv:n kanssa, eli sama ohjelma lähetetään aiempaan verrattuna siis myös mobiililähetysten DVB-H-verkossa.

Mielenkiintoinen aspekti tässä mobiili-tv-saagassa tosin vielä on: uudet tekijänoikeussopimukset perustuvat maksuihin liikevaihdon mukaan. Ja nämähän uudet palvelut eivät synnytä hirveästi mitään uutta liikevaihtoa MTV3:lle tai Neloselle, kun uudet kanavat ovat maksuttomia. Mutta YLE:n osalta tilanne on erilainen, kun YLE:n toiminta rahoitetaan tv-maksuin. Käytännössä siis samanlaisen hinnoittelumallin soveltaminen Yleisradion kohdalle ei luultavasti onnistu.Nyt mobiili-tv-lähetysten laajamittaisempana esteenä on vain päätelaitteiden puute, joita ei juuri vielä löydy. Tosin Nokia tuonee nyt N92:nsa varsin pikaisesti myös Suomen markkinoille, kun nyt on saatu sisältöä kehiin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Nimetön (vahvistamaton)

1

Mobiili digitv saattaa jarruttaa myös niiden päätelaiteiden hinta. En ole itse valmis maksamaan yli 500 euroa kännykästä, jolla voi katsoa tv:tä sellasta pikkuriikkisestä ruutusta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus

2

Tuleva Nokia N77 tulee maksamaan ilmeisesti alle 400 euroa. Totta kai uuden tekniikan alussa hinnat ovat taas hieman korkeat, mutta pikkuhiljaa mobiili-TV laajenee suurempaan määrään malleja ja myös tuonne alle 300 euron hintaluokkaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja