Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia säästää ympäristöä

5
Markus Lehtiniitty

Nokia näyttää jälleen yhdellä saralla johtajuuttaan matkapuhelinvalmistajien joukossa, nimittäin ympäristön säästämisen helpottamisessa.

Nokian kännyköihin on tulossa uutena asiana ominaisuus, joka ilmoittaa akun olevan aivan täynnä ja, että laturi voidaan irrottaa seinästä ja näin säästää sähköä. Nokia tuo tällaisen ominaisuuden tiettävästi ensimmäisenä matkapuhelinvalmistajana. Aluksi ominaisuus tulee tällä viikolla esiteltyihin halvemman pään malleihin 1200, 1208 ja 1650.
Nokian mukaan tällaisen palvelun avulla voidaan säästää energiamäärä, joka vastaa jopa 85 000 asunnon vuotuista sähkökunkulutusta. Nokian tilastotietojen mukaan jopa kaksi kolmasosaa puhelinten lataamiseen käytetystä energiasta kuluu hukkaan. Syynä on se, että laturi kyllä irrotetaan puhelimesta mutta jätetään kiinni pistorasiaan. Pistorasiassa kytkettynä ollessaan laturi kuluttaa jatkuvasti vähän virtaa, vaikka ei puhelinta latauksessa olisikaan.

Tavoitteena Nokialla on puolittaa 2010 mennessä matkapuhelinlatureiden käyttämä energiamäärä.

Kommentit (5)

Markus

2

Selvennyksen vuoksi.

Ennenkin puhelin on siis ilmoittanut, kun akku on ladattu täyteen "Akku täynnä" -ilmoituksen. Uudessa ominaisuudessa on ilmeisesti kyse siitä, että näyttöön jää näkymään tuo teksti pidemmäksi ajaksi ja lisäksi kehotus irroittaa laturi seinästä.

Vastaa
Nimetön (vahvistamaton)

3

Eikö olisi järkevämpää suunnitella laturi niin, että kun akku on ladattu täyteen se lopettaisi lataamisen (eli käytönnössä se sammuttaisi itsensä), jolloinka ei olisi väliä vaikka sen *unohtaisi* seinään kiinni.

Vastaa
 (vahvistamaton)

5

Minä ainakin lataan akun yöllä. Onpa kiva nousta kuittaamaan moinen muistutus pois vaikka kahdelta...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja