Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

N95:n ongelmat

4
Markus Lehtiniitty

Nokialla on markkinoilla selkeästi tämän hetken kuumin puhelinmalli, N95. Se on varustettuna markkinoiden parhaimmilla ominaisuuksilla ja pakattu ominaisuuksiinsa nähden kohtalaiseen kokoiseen, kompaktiin kuoriin.

Puhelin on Suomen markkinoiden ensimmäinen viiden megapikselin kamerapuhelin, ensimmäinen nokialainen sisäänrakennetulla GPS-navigoinnilla, maailman ensimmäisiä jollei ensimmäinen kahteen suuntaan liukuva liukukansipuhelin ja myös yksi markkinoiden ensimmäisiä HSDPA-laitteita. N95 on siis pakattu uusimmalla tekniikalla ja siinä paljon uutta, ennennäkemätöntä.
Mutta mutta.

Kuten odottaakin ehkä sopii N95:ssäkin on ongelmansa. Myyntiintulon jälkeen nämä ovat olleet tulleet esiin. Ne liittyvät käytännön asioihin:

1) Pahin pettymys on ollut GPS. N95 on Nokian ensimmäisen sukupolven GPS-laitteita ja täten vielä pahasti keskeneräinen. GPS:n suurin synti on sen hitaus, käynnistys ja sijainnin määritys voi kestää useita minuutteja ja pahimmillaan jopa viisi minuuttia. Tämä vaikeuttaa käyttöä erittäin paljon, silloin kun olisi kiire.

2) Kamera on viisimegapikselinen, mutta...oikeasti sen tuottamien kuvien laatu ei ole niin järkyttävän hyvä kuin megapikselien lukumäärästä voisi ensialkuun päätellä. Monet markkinoilla olevat 3,2 megapikselin kamerapuhelimet kuvaavat parempilaatuista tavaraa kuin N95.

3) Nykyisten kehittyneiden kännyköiden, Nokian mukaan multimediatietokoneiden, pahin yleinen ongelma on akunkesto. Tämä johtuu siitä, että akkujen kehitys ei ole pysynyt muun kehityksen mukana vaan on jäänyt siitä selvästi jälkeen. Samalla esiintyy painetta puristaa tuotteesta kaikki turha koko pois, koska pienuus on in. Tämä houkuttelee varustamaan puhelimen liian pienikapasiteettisella akulla. Myös N95 kärsii tästä.

N95:ssäkin on siis ongelmansa. Niistä huolimatta se on silti markkinoiden parhaimmistoa. Pienet viat vain täytyy kestää. N95 otti ominaisuuspuolella suuren harppauksen eteenpäin. Tulevat mallit tulevat tarjoamaan samoja ominaisuuksia kehittyneempinä N95:n tehtyä pioneerityön.

Kommentit (4)

Timo L.

1

Väittävät, että huonoimmillaan N95:n akku ei kestä päivääkään normaalikäytössä.

Jos GPS-paikannus kestää noin kauan niin se on käytännössä täysin hyödytön. Eikö tuollaiset laitteet kuuluisi laboratorioon kattavaan testaukseen ja kehitettäväksi, eikä kaupan hyllyyn?

Oman lukunsa tuo tietysti sekin, että nykyään ei enää mitään tahdo saada ilman Symbiania, joka on kännyköille suunnilleen sama, kuin Windows 95 oli tietokoneille.

Vastaa
Markus

2

Mielestäni on jopa täysin riittävä akunkesto tälläiselle laitteelle, jos päivän kestää todella kovaa käyttöä. En ainakaan itse tarvitse yhtään enempää, joka yö lataukseen vain.

Ilmeisesti aika pitkälti N95:n heikkous tuolla GPS-alueella johtuu heikosta hardware-toteutuksesta. GPS on ilmeisesti toteutettu Nokian "hovihankkijan" Texas Instrumentsin jollain integroidulla systeemillä ja nämä ovat aika alkuvaiheessa vielä. Parempaa ei olisi järkevään kokoon/hintaan saatavilla.

Mielestäni Symbian on positiivinen asia, onhan siinä pitkään ollut tiettyä hitautta jne. mutta sen suomat mahdollisuudet ja hyvät puolet ovat mielestäni suurempia kuin ne miinuspuolen asiat. Ja nopeushan S60:ssäkin on kunnossa pikku hiljaa tietyissä malleissa, esimerkiksi 6290:aa on kehuttu jopa nopeaksi.

Vastaa
Irak (vahvistamaton)

3

Minua petettiin N95:n GPS-ominaisuudella.Mitään ei puhuttu maksullisuudesta.
Yritän käynnistää GPS:n ,laite kyselee Visa-tunnuslukuja.
GPS:n käyttö maksaisi 60€/36kk :(

Vastaa
Tomi (vahvistamaton)

4

Minulla on sellainen käsitys, että GPS:n peruskäyttö on maksutonta, mutta reittiopastus maksullista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja