Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericsson W960i

10
Markus Lehtiniitty

 Sony Ericsson W960iSony Ericsson W960i jatkaa W950i-mallin tarinaa. W950i:stä ei koskaan tullut markkinoilla suurta menestystä, tiedä sitten mistä se johtuu. Ehkä malli tuli liian myöhässä ja oli liian kallis. Tai sitten syy oli joku muu. W960i:lle voi kuitenkin toivoa parempaa menestystä.

W960i on siis Symbian-älypuhelin UIQ-käyttöliittymällä. Puhelimessa on kosketusnäyttö ja lisäksi perinteinen puhelinnäppäimistö. Puhelimessa on panostettu Walkman-sarjan tapaisesti erittäin paljon musiikkiin ja tästä hyvänä esimerkkinä puhelinnäppäimistön yläpuolelta löytyvät musiikkinäppäimet, jotka helpottavat musiikkisoittimen käyttöä.
W960i:stä löytyy kahdeksan gigatavua muistilaa musiikille. Suurempaa muistitilaa ei Euroopan markkinoiden puhelimista toistaiseksi juuri löydy. W960i:n näyttö on 2,6-tuumainen QVGA-näyttö eli melko kookas mutta ei jätti-iso sentään. W960i:stä kerrotaan löytyvän Walkman Touch -soitin, joka lienee melko pitkälti tuttu Walkman-soitin mutta adaptoituna paremmalle käytettävyydelle kosketusnäytön kautta. Totta kai W960i tukee myös Bluetooth-stereota eli käytännössä langattomia kuulokkeita.

Suuren näyttönsä ansiosta W960i soveltuu tavallisesti paremmin myös internetin selailuun. Puhelin tukee 3G-verkkojen lisäksi myös vanhempaa GPRS/EDGE-datasiirtoa. Valitettavasti HSDPA-tukea ei W960i:hin ole mahtunut ja näin laajakaistatason nopeudet jäävät haaveeksi. Toisaalta, W960i tukee lyhyen kantaman WLAN-lähiverkkoja, joka on hyvä juttu.

Kameran osalta W960i yllättää sillä laitteesta löytyy 3,2 megapikselin kamera automaattitarkennuksen kera. Yllättävän hyvä musiikkiin suuntautuneeksi laitteeksi.

Ilahduttavaa on, että W960i ei ole lihonnut järkyttävän suurikokoiseksi kaikista ominaisuuksistaan huolimatta. Mitat ovat 109 x 55 x 16 mm, varsinkin paksuus miellyttää, painon ollessa 119 grammaa. Painoakin on varsin kohtuullisesti ominaisuuksiin nähden.

Markkinoille W960i on tulossa vuoden lopulla, loka-joulukuussa. Hinnasta ei ole mitään tietoa mutta veikkaus 700-800 euron hinnasta halvimmillaan verkkokaupoissa lienee melko lähellä.

---

Niin, W960i:n voisi ajatella kamppailevan aika hyvin Applen samoihin aikoihin Eurooppaan rantautuvaa iPhonea vastaan. Ainakin omasta mielestäni W960i vie jopa voiton. Perusteluina ovat tavallinen puhelinnäppäimistö, huomattavasti parempi kamera ja 3G-tuki. Itse pidän myös W960i:n muotoilua nättinä ja tältä osin iPhonen kanssa tulleekin tasapeli. iPhonen ainoaksi vahvuudeksi jää oikeastaan suurempi näyttö ja mahdollinen parempi käytettävyys. En vain osta ideaa siitä,  että pelkällä kosketusnäytöllä pärjäisi. Miten esim. tekstiviestien kirjoitus? Se sujunee kuitenkin näppäimistöllä edelleen vuosien kokemuksen ansiosta nopeammin. Jenkeissä tilanne on erilainen, sillä tekstaaminen ei ole yhtä suosittua kuin täällä Euroopassa. iPhone tulleekin menestymään huomattavasti paremmin Amerikoissa kuin Euroopassa.

Kommentit (10)

jesse

1

moi toi yksi juttu on väärin sanottu sanoit että euroopassa ei ole muka 8 giganein puhelin muka toi ainoo on nokia n91 8 giganen puhelin

Vastaa
 (vahvistamaton)

2

"Suurempaa muistitilaa ei Euroopan markkinoiden puhelimista toistaiseksi juuri löydy."
Painotus sanalla suurempaa, yhtä suuria kyllä löytyy.

Vastaa
Markus

3

Jep, eli tuota tarkoitin. 8 gigaa on tällä hetkellä suurinta mitä markkinoilta löytyy.

Vastaa
KeKe (vahvistamaton)

4

Vois vaihtaa 5700 tähän puhelimeen sitten kun tulee markkinoille. Kyllä sen verran upealta puhelimelta näyttää ja kuulostaa. Harmi että huomasin tämän puhelimen liian myöhään. Olisi muuten vielä voinut säästää.

Vastaa
Jora (vahvistamaton)

5

Tämä vaikuttaa niin vakuuttavalta että tuskin voi vastustaa. Tarkemmin voi kommentoida kun saa kapulan käteen...

Vastaa
teppic (vahvistamaton)

6

Kuulostaa hyvältä, täytyy vaan miettiä jaksaako tuota noin kauaa odottaa... :S

Vastaa
EpiC (vahvistamaton)

7

Ruotsissa on hintana 4553 kruunua, siitä voi sitten päätellä mitä se on euroissa.....

Vastaa
Euso (vahvistamaton)

8

Jos Ruotsissa hinta on noinkin pieni, niin mitenhän paljon mahtaa kohota kun rantautuu Suomeen? Onko noissa hinnoissa yleensä kuinka paljon eroa Ruotsin ja Suomen välillä?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja