Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia E51

3
Markus Lehtiniitty

Nokia E51 on Nokian E-sarjan bisnespuhelinten peruspuhelimia, ja E51:n voidaan ajatella olevan E50:n seuraaja.


Vaikka äsköisessä sanottiinkin E51:n olevan peruspuhelin, ei sillä luonnollisestikaan tarkoiteta sitä mitä yleensä peruspuhelimella tarkoiteta. Paremmin ehkä E51:aa sopisikin kuvaamaan tavallinen puhelin, esimerkiksi kokonäppäimistöä ei löydy mutta ominaisuuksia löytyy todella paljon.

Ominaisuuksista voisi luetella joitain merkittävimpiä: 2 megapikselin kamera, musiikki- ja videosoittimet, radio, internet-selain, sähköposti, Bluetooth (myös tuki stereokuulokkeille), WLAN (802.11g) ja toimistodokumenttien katseluohjelmat. Näyttö on myös hyvä: kaksi tuumaa, TFT, 16,7 miljoonaa väriä ja 240x320 pikseliä. Verkkoyhteyksissä E51 on myös erittäinkin vahva. GSM:ää tuetaan neljällä taajuudella ja 3G (WCDMA) -verkkojakin kahdella, 850/2100 MHz. Lisäksi 3G:stä löytyy tuki myös kaikkein nopeimmille HSDPA-yhteyksille. Sisäistä muistia E51:ssä on 130 megatavua ja lisäksi löytyy microSD-muistikorttipaikka. Ei E51:stä paljoa jää siis puuttumaan mitään elintärkeää. :)

Tietenkin E51 on myös joitain bisneskäyttöön suunnattuja ominaisuuksia. Aiemmin ainakin kommunikaattorista tuttu Active Notes -muistiinpanosovellus löytyy esimerkiksi. Lisäksi E51:n lehdistötiedotteessa Nokia korostaa käytönhelppouden eteen tehtyjä asioita. Valmiustilaa on kuulemma päivitetty helpommaksi ja enemmän tietoja käsittäväksi. E51:n näppiksestä löytyvät pikanapit tuolle valmiustilalle, kalenterille, yhteystiedoille ja sähköpostille.

Melkoisen hyvä ominaisuussetti on pakattu myös melko pieniin kuoriin: mitat 114,8 x 46 x 12 milliä, eli aika ohut ja muutenkin kompakti. Painoa on sopivat 100 grammaa. E51 on myös konstailemattoman näköinen ja ihan tyylikäs myös ainakin omaan silmään. Eleettömän tyylikäs.

Markkinoille E51:aa luvataan vielä tämän vuoden aikana ja veroton hinta-arvio on 350 euroa.

Kommentit (3)

Pelle Peloton

1

Mun tuleva luuri, loistavaa kun kyykyttää N sarjalaiset ja 6120:n ihan tosta vaan, UPEEETA, active notes on KOVA juttu!

Vastaa
 (vahvistamaton)

3

"onko netti-selaimessa kursori ja toimiiko netti-selain WLANilla"

On ja toimii.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja