Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 6301

9
Markus Lehtiniitty

Noka 6301 näyttää aivan 6300:lta - ja mallinumerokin on lähestulkoon sama. Mitä eroa näillä sitten on? 6301:ssa on langaton lähiverkko - eli WLAN-yhteys ja tuki UMA:lle. Nyt varmaan suurin osa kysyy, että mikä UMA. UMA tulee sanoista Unlicensed Mobile Access, ja yksinkertaisimmillaan tarkoittaa sitä, että ollessasi WLAN-verkon alueella puhelut menevät sen kautta eivätkä tavallisen matkapuhelinverkon.

Käytännössä, toistaiseksi ainakin, Suomessa tällä on aika vähän merkitystä sillä puhelut ovat Suomessa muutenkin erittäin edullisia ja kuuluvuus on hyvä myös sisätiloissa. Siellä missä verkot ovat heikommassa kunnossa, UMA:n avulla voidaan parantaa puhelimen kuuluvuutta juuri sisätiloissa.
Joku voi myös kysyä miten tämä UMA-juttu nyt sitten eroaa tavallisista internet-puheluista, joita myös joillain puhelimilla voi soitella. Ero on se, että UMA mahdollistaa vaihdoksen WLAN-verkon ja matkapuhelinverkon välillä puhelun keskeytymättä. Toinen ero on se, että UMA on operaattorisysteemi eli myös WLAN-verkossa soitetut puhelut ovat aina maksullisia.

Muilta kuin WLAN-yhteyden ja UMA:n osalta 6301 on täysin sama puhelin kuin 6300. Kyseessä on siis ohut (alle 13,1 mm) ja tyylikäs patukkapuhelin. Ominaisuuksista mainittakoon 2 megapikselin kamera, musiikkisoitin, radio, 30 megatavun sisäinen muisti + muistikorttipaikka ja Bluetooth. 6301:n mukana tulee pöytäteline, jossa puhelin mukavasti latautuu. Tästä on hyötyä, koska WLAN vie virtaa aika hanakasti.

Markkinoille 6301:n pitäisi tulla vielä tämän vuoden aikana ja veroton hinta-arvio on 230 euroa.

Kommentit (9)

kysyjä (vahvistamaton)

1

kertokaa kaikki nokia 6301 ja nokia 6300 erot kiitos etu käteen

Vastaa
Markku (vahvistamaton)

3

Ei ole muita eroja? Ainakin www.nokia.fi:n tuoteinfojen "tarkka tuoteseloste" kummastakin puhelimesta väittää muuta. Mm:

- koko:
6300 = 91g, 106,4 x 43,6 x 11,7mm
6301 = 93g, 106,8 x 43,8 x 13,1mm
- muisti
6300 = 7,8Mt (vapaa?) + microSD
6301 = 30Mt (vapaa) + microSD

Aika laakeat toleranssit pitää olla että tulkitsee nuo "ei eroiksi". Muitakin pikkueroja taitaa olla, mutta ihan noin alkulämmittelyksi nuo.

Vastaa
Markus

4

No muistissa näyttää olevan eroa, tosin siinäkään ei kovinkaan merkityksellistä eroa ole kun kuitenkin kortilta löytyy suurempaa kapasiteettia.

Paksuudessa (11,7 ja 13,1 mm) ei ole eroa, sillä toinen noista mitoista on puhelimen ohuimmasta ja toinen paksuimmasta kohdasta eli molempien 6300:n ja 6301:n paksuus on oikeasti 11,7-13,1 mm.

Muilta osin mittojen erot ovat merkityksettömiä, kuten myös ero painossa. Tai haluaisin nähdä ihmisen joka kädellään erottaa 91 ja 93 gramman eron tai silmämääräisesti eron 106,4 ja 106,8 millimetrissä.

Vastaa
kysyjä (vahvistamaton)

5

milloin tuo nokia 6301 tulee kauppohin? kiitos etukäteen.

Vastaa
Ihmettelijä (vahvistamaton)

8

Tuleeko puhelin lainkaan Suomen markkinoilla? Ei kyllä sitlä näytä...

Vastaa
Leo Mäntylä (vahvistamaton)

9

Misäa saa kyseisen puhelimen? Jos joku teitää voi kertoa parikin paikkaa nii ostaisin mielummin halvemmasta(:

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja