Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung G800 ja G600

1
Markus Lehtiniitty

Samsungin SGH-G800 ja SGH-G600 ovat kumpainenkin varustettu viiden megapikselin kameralla. G800:ssa kameraan on panostettu vieläkin enemmän, kun taas G600:sta on pyritty tekemään pieni huolimatta hyvästä kamerasta.

SGH-G600
G600 on 14,9 millimetriä paksu liukukansimallinen puhelin, jossa on viiden megapikselin kamera. Kamerassa on automaattitarkennus, lähikuvaustoiminnot ja kuvausvalo löytyy myös. Hyvän kameran lisäksi G600:sta löytyy nykypäivän kaikki muutkin perusominaisuudet: musiikkisoitin, radio, muistikorttipaikka, Bluetooth ja niin edelleen.

Samsung SGH-G600 Näyttö on 2,2 tuuman QVGA (240x320 pikseliä) -näyttö. G600 ei ole 3G-puhelin, mutta tukee EDGE-tiedonsiirtoa. Kauppoihin G600:n pitäisi tulla loppuvuonna 2007, ja hinta-arvio on 490 euroa. Hinta kuulostaa melko korkealta, mutta toisaalta onhan G600:ssa pienessä koossa pakattuna paljon ominaisuuksia.

SGH-G800

Myös G800:ssa on siis 5 megapikselin kamera. Paperitietojen perusteella G800:sta löytyy Suomen markkinoiden puhelimien paras kamera. Tarkkuus siis viisi megapikseliä, automaattitarkennus löytyy, kunnollinen xenon-salama, linssinsuojus ja niin edelleen. Mutta "uusi juttu" on, että G800:sta löytyy 3x optinen zoom. G800 on toinen (suuren valmistajan) puhelin Suomessa, josta löytyy optinen zoom. Ensimmäinen oli Nokian N93i. Tavallinen digitaalinen zoomhan on käytännössä vain softalla toteutettu ja sinällään melko turha, mutta optisesta zoomista on aitosti iloa.

Samsung SGH-G800

Lisäksi G800:ssa on panostettu kuvaamiseen myös erilaisten säätöjen ynnä muiden softapuolen juttujen myötä. Tietenkin G800 on paljon muutakin kuin kamera, jopa puhelinkin. Muita ominaisuuksia on musiikkisoitin, radio, Bluetooth, nettiselain...datayhteydet ovat kovaa tasoa. 3G-verkkoa G800 käyttää ja sen "kiihdytettyä" HSDPA-versiota, jopa maksimissaan 7,2 megabitin sekuntivauhdilla. Toistaiseksi suomalaisten operaattorien raja kulkee kuitenkin kahdessa megabitissä.

G800 on pysynyt kompaktikokoisena hyvästä kamerastaan huolimatta, paksuutta on 18,8 millimetriä. Kauppoihin G800:n pitäisi tuleman marraskuun aikana ja hintaa kerrotaan löytyvän 580 euroa. Jos tällä pystyy korvaamaan esim. erilliset puhelimen, musiikkisoittimen ja päivittäisen kameran, niin hinta ei enää kuulosta niin pahalta.

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja