Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N82

15
Markus Lehtiniitty

Nokia N82 Nokia N82 on varustettu viiden megapikselin kameralla automaattitarkennuksella, Carl Zeiss -optiikalla, kunnollisella xenon-salamalla, linssinsuojuksella ja 20x digitaalisella zoomilla. Videokuvausta tuetaan hyvällä VGA-tasolla ilman aikarajoitusta. Kameran kerrotaan olevan helppo ja nopea käyttää. N82:sta löytyy työkalut kuvan- ja videonmuokkaukseen ja kuvat on mahdollista tulostaa Bluetoothin, PictBridgen tai WLAN:in kautta tai jakaa ne lähettämällä eteenpäin tai vaikkapa lataamalla ne Flickr-palveluun. N82 on siis todella hyvä kamerapuhelin - optinen zoom toki jää puuttumaan, mutta muuten kaikki tarpeellinen löytyy.

N82 voisi ajatella olevan N95:n tai N73:n seuraaja.
Erityistä painoa N82:ssa on siis laitettu kameraominaisuukille - mutta N-sarjan nykyinen vahva paketti muitakin ominaisuuksia on mukana. Suurin juttu näistä varmaan on kartat, GPS-paikannus ja lisämaksusta saatava navigointipalvelu.

Muita ominaisuuksia voidaan luetella: 2. kamera, 16,7 miljoonan värin ja 240x320 pikselin 2,4 tuuman kokoinen TFT-näyttö, musiikkisoitin, stereokaiuttimet, 3,5 mm -kuulokeliitäntä, Bluetooth stereotuella, radio, TV- ja audio-ulostulo, videopuhelut, internet-puhelut, kunnollinen nettiselain, sähköposti, toimisto-dokumenttien katselu (Word/Excel/PowerPoint/PDF)...lista jatkuu. N82:sta löytyy myös tuki Nokian Ovi-palvelukokoelmalle sisältäen tuen Nokia Mapsille (kartat), Nokia Music Storelle (musakauppa) ja N-Gage-peleille.

N82 on varustettu Symbian OS -käyttöjärjestelmän versiolla 9.2 ja S60 3rd Edition -käyttöliittymän Feature Pack 1 -versiolla. Sisäistä muistia on 100 megatavua ja muistikorttipaikka löytyy totta kai, mallia microSD, ja mukana tuleva kortti on kaksigigainen. Datayhteyksien paketti on jotakuinkin niin laaja kuin vain voi olla: nelitaajuus-GSM (850/900/1800/1900 MHz), GPRS ja EDGE luokka 32, 3G ja HSDPA-tuki eli nopein mahdollinen yhteys ja lähiyhteyksinä WLAN (802.11b/g) ja Bluetooth sekä datakaapeli.

Tekniset tiedot vertailtavissa palvelussamme: Nokia N82.

Nokia kehuu N82:n olevan parempi kuin mikään muu kamerapuhelin ja haastavan jo useimmat tavalliset digipokkaritkin. Valikot ovat kolmiulotteisia nyt ja lisäksi löytyy sensori, joka havaitsee onko puhelin pysty- vai vaaka-asennossa ja käyttöliittymä kääntyy tämän mukaisesti.

Kaikki tämä on pakattu kuoriin, jotka ovat kooltaan 112 x 50,2 x 17,3 mm. Painoa N82:lle on kertynyt 114 grammaa, joka on kohtalaisesti ominaisuuksiin nähden. N82:n pitäisi tulla saataville vuoden 2007 puolella - riippuen vähän markkinasta. Saa nähdä, nähdäänkö N82:aa Suomessa joulupaketeissa. Hinta-arvio (veroton) on 450 euroa,  joka tarkoittaa, että verkkokaupoista N82:aa saa siis tuollaisella 500-550 eurolla.

Kokonaisuutena N82 vaikuttaa mainiolta lisältä Nokian tuotevalikoimaan - siitä löytyy aika lailla kaikki herkut ja kohtalaiseen hintaan kompaktissa paketissa, joka vielä on tyylikkään näköinenkin. Ei ollenkaan paha siis. Toki aina jotain jää puuttumaan - nytkin voisi valittaa miksei löydy esimerkiksi 8 gigaa sisäistä muistia, optista zoomia tai isompaa näyttöä. Mutta kaikkea ei voi saada - ainakaan vielä, ehkä joskus.

Kommentit (15)

-

1

Nokiahan väittää tämän olevan parhaita kamerapuhelimia markkinoilla, mutta minusta Samsungin se uusi G800 on vielä parempi kamerapuhelimena, sillä 3x optinen zoomi. Tosin eihän kuvanlaadu aina märäydy megaoixeleiden mukaan?

Vastaa
mahdollinen ostaja (vahvistamaton)

2

Mustakin se samsungin G800 on hiukan parempi.

Kumpi on parempi: nokia N95 vai nokia N82?
Vaikea sanoa...

Vastaa
Vilunki (vahvistamaton)

3

Samsung G800:ssa on aika huono kamera. Paljon pikseleitä mutta optiikka ja kohina surkeita. Kuvia tuolla -> http://www.mobile-review.com/review/samsung-g800-en.shtml

Vastaa
zoomihöpö

4

3x zoomin voi hoitaa astumalla pari askelta eteen tai taakse, yhdessä aiemmassa kamerassani oli sellainen eikä sitä koskaa tarvittu.
zoomi vaikuttaa sen sijaan objektiivin valovoimaan huonontavasti, mikä muutenkin on kehno kännyissä, joten ei sitä kannata heikentää pikkuzoomilla. Samsungilla siis tärähtäneitä hämäriä kuvia enemmän kuin nokia n82, kunnon xenon salama on tärkeämpi

Vastaa
Johannes (vahvistamaton)

6

"Tuon luurin näppäimet ei houkuttele"
Samaa mieltä. Yhtään tuollaisin näppäimin varustettua puhelinta en tule ostamaan. Käytän sitten vaikka kommua loppu elämäni. Kunnon näppäimet puhelimiin.

Vastaa
Kaapo (vahvistamaton)

7

Mielestäni se, että n82:ssa ei ole sisäistä muistia 8 gigaa, on paljon parempi asia. Nyt voin hankkia vaikka kaksi 8 gigan korttia n82:seen, ja vaihtaa niitä keskenään lennosta. Olen kuullut että microsdhc kortille tulevaisuudessa on tulossa myös 16 gigan kortteja. Mitä sitten sanoo n95 8gb omistajat...

Minulla on ollut nyt reilun kuukauden n82 ja voin todella lämpimästi suositella sitä. Se on todella siisti ja monipuolinen. A-gps hakee satelliitin hetkessä. Itselläni on datapaketti, ja tätytyy myöntää että sitä tulee käytettyä paljon. Todella mukava phelin. Salama on tosi mukava. Ainoa mitä vielä kaipaan on flash lite 3.0 tuki. Se tulee varmaan myöhemmin firmiksen päivityksen myötä.

Vastaa
Umppatipumppa (vahvistamaton)

10

Jää kauppaan onnettoman näppäimistön takia.

E51 GPS sirulla, niin sitten tulee asiaa kauppaan.

Vastaa
Päksy (vahvistamaton)

11

Miten tuolla onnistuu netin käyttö? Itse käytän puhelimella paljon nettiä ja kovasti etsin semmosta puhelinta millä se kivuttomasti onnistuu. Asun korvessa, jossa on vaan tuo EDGE- mikälie taajuus. Toimiiko tämä puhelin EDGE- alueilla? Nimm. En ymmärrä kännyköistä yhtään mitään.

Vastaa
kari (vahvistamaton)

13

samaa mieltä! aluksi epäilin näppistä, mutta selvästikin turhaan, sillä sormet löytävät tiensä terävästi oikeille näppäimille. tosin voisin kuvitella näppäinten olevan liian pienet, jos käsivarrenjatkeena sattuu olemaan nippu tuuman paksuisia talousnakkeja. myös soitto- ja puhelunkatkaisunäppäinten sijoittelu ja muotoilu miellyttävät.

muutenkin oikein huippukänny. tulin juuri automatkalta etelä-euroopasta, jossa kännyn gps vei perille arviolta samalla harhailuprosentilla kuin garminin autogepsi.

Vastaa
joo o (vahvistamaton)

14

ei tuo näppäimistö oo huono se on just paras mulla on sonyericsson w880i ja siinä on samanlaiset hieman tiheämmässä ja on hyvä kirjoittaa... tuossa on aika harvassa että pitäisi kyllä nakkisormillakin pystyä kirjoittaan

Vastaa
Expertti (vahvistamaton)

15

Hei pientä rajaa tohon "nuo näppäimet sucks" tyyppisiin kommentteihin! Nokia n82:sen näppäimet ovat siinä missä muutkin,opettele jotain uutta.Tämä mahtuu sentään ihan oikeasti taskuun,ei tarvitse kulettaa reppua kommunikaattorin takia.Miettikää vähäsen aikaa eka... PS:Itse osaan käyttää näppäimiä ihan hyvin..alussa vähän kangertelua mutta se kyllä siitä luonnistuu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja