Nokia World 2007

Markus Lehtiniitty

Odotin ainakin itse, että Nokia olisi tänään esitellyt enemmän uusia asioita Nokia World 2007 -tapahtumassaan. Nyt sato jäi vain vähäiseksi ja oli täten pettymys.

Uusia puhelimia esiteltiin vain yksi, joka oli 3110 Evolve eli ei mitenkään supermerkittävä julkistus. Itse jopa odottelin jo Nokialta vastausta Applelle iPhonen tyyppisellä puhelinmallilla, mutta saamme siis odottaa sitä vielä. 3110 Evolve edusti toista Nokia World 2007:n kantavaa ajatusta - eli ympäristöystävällisyyden lisäämistä.

Toinen juttu tänä vuonna oli palvelut (Ovi) ja erityisesti musiikki.

Nokia julkisti Nokia Comes with Musicin, joka tarkoittaa sitä, että Nokian puhelimen ostaja saa vuoden ajan ladata ilmeisesti maksutta musiikkia puhelimeensa ja saa pitää nämä kappaleet puhelimessaan myös tuon vuoden määräajan päätyttyä. Jotenkin tuo kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ja luultavasti jossain käänteessä kyllä jotain joutuu maksamaankin. :) Tai sitten ei... Toistaiseksi palveluun on tulossa saataville suurista levy-yhtiöistä vain Universal Music Groupin tuotantoa, mutta Nokia neuvottelee jatkosta myös muiden kanssa.



Lisäksi Nokia Worldissä kerrottiin hieman lisätietoa Ovi-konseptista. Ovin pitäisi toimia niin puhelimella, tietokoneella kuin internetissä. Eli siis, puhelimeen tullee oma Ovi-ohjelmansa, jonka kautta palvelua käytetään ja samoin internetin kautta Ovi on saatavissa tietokoneilla. Lisäksi tuttu ja turvallinen Nokia PC Suite korvautuu ensi vuonna Ovi Suitella, joka hoitaa vanhat tehtävänsä mutta lisäksi on panostettu aiempaa enemmän multimediapuoleen.

Ovi-palvelusta on tarkoitus tehdä yhtenäinen kokonaisuus ensi vuoden aikana, uusia palveluja sen alle tippuu vähitellen. Tämän vuoden aikana Ovi on aloittanut yksittäisinä palveluina: musiikkikauppa, navigointi ja pelipalvelu ja ensi vuonna on tarkoitus yhtenäistää palveluja saman katon alle ikään kuin.

Lisäksi Nokia kertoi tänään ostaneensa pienen yhdysvaltalaisyhtiön Avvenun, joka tarjoaa etäkäyttöpalvelua, jolla puhelimen kautta voi käyttää omalla tietokoneellaan olevia tiedostoja. Tämäkin tullee osaksi Nokian uutta palvelukimaraa.

Siinä se sitten olikin Nokia World suht kokonaisuudessaan, aika vähän kaikkea uutta. Pettynyt maku jäi suuhun, sillä itse odottelin uusia N-sarjan ja E-sarjan puhelimia ja vaikka mitä, mutta näin tällä kertaa.

Ai, esittelihän Nokia vielä kahdet uudet stereokuulokkeet. :)


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.