Sony Ericsson W350i

13
Markus Lehtiniitty

Sony Ericsson W350i Sony Ericsson W350i on varsin persoonallinen lisäys Walkman-puhelinten alati kasvavaan sarjaan. W350i:n rakenne nimittäin perustuu läpälle tai avautuvalle kannelle. Ainkaan äkkiseltään en nyt keksinyt tuolle parempaa nimeä. Englanniksi tällaista puhelinta kutsutaan "flip phoneksi". Itse asiassa tämäntyylinen läppäratkaisu oli aikoinaan erittäinkin yleinen Ericssonin puhelinmalleissa - vuodet olivat silloin vielä viime vuosituhannen ja juuri ja juuri nykyisen tällä puolella.

Nyt siis tuttu läppäratkaisu on tehnyt paluun Walkman-mallissa. Ideana on tietenkin sovittaa kätevästi samaan laitteeseen perinteinen puhelinnäppäimistö ja kunnolliset napit musiikkisoittimen kontrollointiin ja tämän takia markkinoilla on nähty useitakin erilaisia ratkaisuja juuri musiikkisoitinnäppäinten sijoittamisen vaikeuden vuoksi.  Äkkiseltään tarkastellen W350i:n ratkaisu voi olla yllättävän hyväkin.  Kaikki on mahdutettu vielä ohuisiin, vain 10,5 millmetriä paksuihin, kuoriin.



Muuten musiikkiominaisuuksissa W350i noudattaa tuttua Walkman-linjaa: kaikki on siis kunnossa sillä osastolla joten siitä ei tarvinne puhua sen enempää. Mukana tulee 512 megatavun muistikortti. Kamerakin W350i:stä löytyy, 1,3 megapikseliä. Kahtakin megapikseliä voi pitää nykyisin jo hyvinkin perustasona, joten ehkä 1,3 megapikseliä on jo liian vähän. Toisaalta kyse on lähinnä juuri musiikkikäyttöön optimoidusta puhelimesta.  Muista ominaisuuksista mainitsemisen arvoisia ovat lähinnä Bluetooth - tietenkin stereotuella (musiikkipuhelin kun kyseessä on), sähköposti, kaiutinpuhelin ja nettiselain. Myös radio löytyy.

Yhtä asiaa täytyy vielä W350i:ssä kritisoida - ja se on näyttö. Näyttö on 1,9 tuuman 262144-värinen TFT-näyttö - tähän asti kuulostaa hyvältä - mutta mitä pelleilyä mahtaa olla 128x160 pikselin resoluutio? Näin heikkoja resoluutioita ei taida Sony Ericssoninkaan puhelimessa enää hetkeen nähty, joten tämä nostaakin esiin kysymyksen onko malli lainkaan Sony Ericssonin suunnittelema vain täysi alihankintamalli. Tiedä sitten. Näyttö kuitenkin lienee W350i:n suurin heikkous.

Myyntiin W350i luvataan vasta toiselle vuosineljännekselle. Kyseessä on siis aikajana, joka ulottuu huhtikuusta kesäkuuhun. Mallinumeron perusteella W350i sijoittuu ennemmin Walkman-sarjan halvempaan kuin kalliimpaan päähän. Tarkempaa tietoa hinnasta ei ole.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (13)

Anonyymi käyttäjä
Comment (vahvistamaton)

1

Tuota..näytön reso on kyllä Sony Ericssonin mukaan 176x220, eikä mikään 128x160.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
aatutee (vahvistamaton)

2

onkohan tuo flip-ratkaisu kuinka kestävä, monen puhelinkaupan esittelymalleissa se on jo rikki/irti

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pertti perse pena

4

no hoii oon ollu mannena kaks viikko ja aattelin ostaa noil resoil stringit

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jalja- (vahvistamaton)

5

Tilasnin just tommosen puhelimen, liikkessä näytti ainakin tosi hyvältä (:

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jaska (vahvistamaton)

10

siis kannattaako ostaa toi kännykka. kestääkö läppä, niin ettei se heilu. onko siinä semmonen juttu että läppä pysyy ylhäällä ja mikä sen hinta luokka on

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Allu (vahvistamaton)

12

"onko siinä semmonen juttu että läppä pysyy ylhäällä".
Kyllähän se kaikissa on, eikai ne siinä lerpatakaan.
Kannattaako ostaa?
Sen varmaan tietää jokainen itse parhaiten,
vastaako ominaisuuksiltaan toivottua.
Nyt olisi Play.comissa 49,99taalaa,
eli noin 55,73 euroa posteineen.
Suomessa taitaa olla 150e luokkaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
asd (vahvistamaton)

13

Todella hyvä kännykkä! Arvostelussa hieman aliarvioitu. Näyttö on itselleni ainakin ollut rittävän hyvä. Itselläni irtosi tosin tästä kännykästä läppä kun vähän kova kourasesti sitä kohtelin, mutta nyt on uusi läppä ja ei ole ollut sen jälkeen mitään vastoinkäymisiä puhelimen kanssa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.