Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 2600 classic ja 1209

Markus Lehtiniitty

Nokia 2600 classic ja 1209 Nokia esitteli tänään kaksi uutta halpamallia, 2600 classicin ja 1209:n. Nokia panostaa suurista matkapuhelinvalmistajista ylivoimaisesti eniten halpapuhelinten markkinoille ja on tämän alueen ylivoimainen maailmanmarkkinajohtaja varsinkin Motorolan ajauduttua ongelmiin.

2600 classic ja 1209 vahvistavat Nokian jo ennestään vahvaa halpapuhelinten arsenaalia. Jo aiemmin varsin tuoreesta halpamallistosta löytyivät mm. 1200, 1208, 1650, 2630, 2660 ja 2760.

Nokia 2600 classic on uudesta kaksikosta numeronsa mukaisesti se hieman paremmilla ominaisuuksilla varustettu. Tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat 0,3 megapikselin VGA-kamera, FM-radio sekä MP3-soittoäänet. 2600 classic on suunnattu niille, jotka haluavat melko edullisen puhelimen mutta kuitenkin edellyttävät siltä minimiä enemmän ominaisuuksia ja näyttävyyttä. Tämä on yksi trendi köyhissäkin maissa. Puhelimella halutaan osoittaa elintasoa - ehkä vähän kuten täällä meillä päin autolla? 2600 classicin verottomaksi hinnaksi arvioidaan 65 euroa ja myynti alkaa jo ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 2008, eli maaliskuun loppuun mennessä.


Nokia 1209 taas edustaa aika hyvin monia asioita, joista Nokia on puhunut halpapuhelinten yhteydessä. Puhelinten jakamisesta usean eri henkilön kesken on kasvamassa kehitysmaissa trendi ja tätä helpotetaan monilla ominaisuuksilla, joista esimerkkinä mahdollisuus useaan numeromuistioon. Lisäksi 1209 tarjoaa yli 80 kielivaihtoehtoa ja on suojattu hyvin pölyä vastaan hyödyntäen muun muassa yhdestä osasta tehtyä näppäinmattoa. 1209 on tulossa saataville toisen vuosineljänneksen aikana, eli kesäkuun loppuun mennessä. Veroton hinta-arvio on 35 euroa.

Yhdessä nämä kaksi uutuutta vahvistavat Nokian halpapuhelinten palettia. Vaikutuksia täällä Suomessa ei varmaan niin vahvasti tunneta. Nokia ei ole edes varsinaisesti viitsinyt tuoda esimerkiksi tämän hetken aivan halvinta malliaan 1200:aa täällä myyntiin. Taitaa olla menekkiä muuallakin ja sillä, että ei tuoda halpamalleja kehittyneille markkinoille, ohjataan ihmisiä kalliimpien mallien suuntaan...


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja