Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericsson C902 ja C702 Cyber-shot

7
Markus Lehtiniitty

Sony Ericsson C902 Sony Ericsson C902 ja C702 kuuluvat Sony Ericssonin Cyber-shot-sarjaan eli ne on suunnattu kuvaamiskäyttöön erityisesti.  Molemmista löytyy siis erittäin hyvä kamera ja muutenkin hyvät ominaisuudet kuvien kanssa pelaamiseen. C902 on näistä kahdesta kuitenkin vielä vahvempi, toisaalta C702 on suunnattu sporttisempaan menoon. C902 on kuvissa vasemmalla ja C702 oikealla.

C702 on suunnattu jokapaikan kuvaamiseen ja se onkin suojattu sekä pölyltä että vesiroiskeilta. Lisäksi sitä kerrotaan olevan helppo käyttää kuvaamiseen yhdellä kädellä kiinni pitäen. Lisäksi kuviin lisätään aina myös paikkatieto sillä C702:sta löytyy GPS-paikannustuki, jota voi käyttää myös Google Maps -mobiilikarttaohjelman kanssa tai Wayfinderin karttojen kanssa.
Kamera C702:ssa on 3,2 megapikseliä tarkkuudeltaan, varustettu automaattitarkennuksella, 2x digizoomilla ja kasvojen tunnistuksella sekä punasilmäisyyden estolla. Luonnollisesti C702:sta löytyy myös kuvausvalo ja kuvanmuokkausominaisuudet.

Sony Ericsson C702

C902 puolestaan tarjoaa paremmantasoisen kameran, mutta C902 on suunnattu rauhallisempaan menoon ja täten se ei ole suojattu kovempaa käyttöä varten eikä myöskään GPS-tukea löydy. C902:n kamera on tarkkuudeltaan viisi megapikseliä, totta kai automaattitarkennuksen kera, varustettu paremmalla salamalla, 2,5x digizoomilla ja kasvojen tunnistuksella. Lisäksi C902:sta löytyy kuvan- ja videonvakain ja kuvanmuokkausominaisuudet.

Muita kuin kameraan liittyviä ominaisuuksia voidaan listata yhteisesti:  mediasoitin, FM-radio, Java-tuki, stereo-Bluetooth, nettiselain ja sähköposti.

C702:lla on kokoa 106 x 48 x 15,5 millimetriä ja painoa 105 grammaa. C902:lla vastaavat luvut ovat 108 x 49 x 10,5 mm ja 107 grammaa. Molempien näyttö on toteutettu TFT-tekniikalla, 240x320 pikseliä resoluutioltaan mutta koot eroavat niin, että C902:n näytöllä on kokoa kaksi tuumaa ja C702:n näytöllä 2,2".

Sisäistä muistia molemmissa on 160 megatavua, jota voidaan laajentaa Memory Stick Micro -muistikortein. Molemmat tukevat neljää GSM-taajuutta ja 3G:tä (WCDMA 2100). 3G:n lisäksi löytyy vielä HSDPA-tuki eli tiedonsiirto sujuu megabittinopeuksin.

Myyntiin C702 ja C902 Cyber-shotia luvataan vuoden 2008 toisella vuosineljänneksellä eli kesäkuun loppuun mennessä pitäisi näitä kahta kaupoista löytyä.

Kommentit (7)

Pete (vahvistamaton)

5

702 ollut käytössä nyt vajaan viikon vaihtelevissa olosuhteissa (-8 kylmimmillään, +10 lämpimimmillään). Isokouraisille SonyEricssonin käytäjille näppäimet saattavat tuottaa hankaluuksia mutta niihin tottuu nopeasti, ovat sen verran koholla että sormenpäät oppivat hakeutumaan oikeisiin kohtiin. Etenkin vastaus ja hylkäyspainikkeet tuntuvat aluksi pieniltä mutta toimivat muutaman päivän totuttelun jälkeen hyvin. Puhelin ei ole vielä saanut pöly/roiskekohtelua eli siltä osin en osaa vielä sanoa mitään. Muutoin mainion tuntuinen kampe. Akun kesto epäilyttää etenkin GPS:ää käytettäessä, uutta akkua on jouduttu lataamaan päivittäin (puheaika noin 1,5 tuntia / vrk + muut uuden puhelimen räpläykset päälle). Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen.

Hankintahinta pyörii 300 euron liepeillä, sitäkin joku kyseli täällä. Varmasti kohta halvemmalla saatavana, näitä ns. erikoimalleja (roiske/pölysuojaus jne) ei kuitenkaan myydä läjäpäin eli hinta laskenee.

Vastaa
Nurmijärven Puhelinpiste (vahvistamaton)

6

C702 On ollut käytössä jonkin aikaa. Laitteen sain ensimmäisten joukossa demokäyttöön. Alkuun laitetta vaivasi verkko-ongelmat mutta ne korjattiin pikaisesti.

Peruskäytössä kiitosta ansaitsee laaja T9-sanakirja. Sanat löytyvät helposti ja omien sanojen lisäämiseen on suht vähän tarvetta.

Akun kesto ei ole osoittaunut ongelmalliseksi.

Kuvien laatu on suht hyvä mutta laukaisuviive heikommassa valossa on turhan pitkä. Erityismaininnan ansaitsee paikkatiedon lisääminen otoksiin eli voit jälkeenpäin tarkistaa kartalta missä päin kuva on otettu.

Roisketiiveydestä ei ole mainittavaa sanomista mutta normaalit sateet laite on sietänyt. Toki ei sitä ole jätetty rankkasateeseen pöydälle mutta kaulassa tuo on roikkunut kun olen ollut asioilla.

MP3-puoli on vakio Sony Ericssonia joten ainakin peruskäyttäjälle riittää oivasti.

Kaiken kaikkiaan laite jota suosittelen

Vastaa
MARSKI, (vahvistamaton)

7

C702 on uskomattoman monipuolinen laite, varsinkin jos liikkuu paljon ja sen urheilutoiminto on verraton! en tiedä mitään muuta puhelinta jossa olisi vastaava.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja