Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorola MWC 2008:ssa

Markus Lehtiniitty

Motorola Z6w Motorolan anti Mobile World Congressissa tänä vuonna oli erittäin heikko. Motorola julkisti vain kolme puhelinta, joista kaksi oli kierrätettyjä halpamalleja heikoilla ominaisuuksilla ja yksi vain pikku ominaisuuspäivitys aiemmin julkaistuun malliin.

Motorola Z6w tuo WLAN-tuen uutena juttuna jo aiemmin julkaistuun Z6-malliin verrattuna. Lisäksi toinen uusi juttu on uusi pöytätelakka, johon puhelimen voi liittää. Uudistuksia ei voi siis hyvälläkään mielellä kutsua mullistaviksi ja tämä oli parasta mitä Motorolalla oli MWC:ssä tarjota. Ei hyvältä näytä.
Kaksi muuta Motorola-uutuutta ovat W161 ja W181. Ne ovat halpoja peruspuhelimia, jotka eivät myöskään oikeastaan tarjoa mitään utta. W161 on uudistettu versio viimevuotisesta W160:sta, mutta eroja ei löydy. :) W161 on varustettu mustavalkonäytöllä ja ominaisuuksien huippukohtiin kuuluvat radio sekä kaiutinpuhelintuki.

W181 puolestaan on uudistettu malli viime vuoden W180-mallista. Muotoilu on muuttunut. W181 on myös periaatteessa W161 varustettuna vain värinäytöllä. Molemmat ovat siis halpamalleja ja vain uudelleenlämmiteltyjä malleja viime vuodelta.

Motorola W161 Onko Motorola todella pahoissa ongelmissa vai jättääkö Motorola julkaisunsa vain omiin tapahtumiinsa? Veikkaisin ensimmäistä. Motorolan tuotekehitys on täysin jämähtänyt jostakin syystä. Lisäksi Motorolalta puuttuu osaamista ohjelmistojen saralla sekä oikeastaan täysin myös täysin strategia ohjelmistojen suhteen, tai ainakin strategia on varsin poukkoileva. Motorolalta löytyy usealla eri omalla suljetulla alustalla varustettuja perusmalleja, älypuhelimia on tehty niin Windows Mobilen, UIQ:n, S60:n kuin Linuxinkin pohjalle. Mihin Motorola on oikein suuntaamassa?

Motorola W181 Motorola on asettanut matkapuhelinyksikkönsä tulevaisuuden kysymyksen alle. Motorola pyrkii eroon kännykkäbisneksestä. Luultavasti, jos ostaja löytyy kyseessä on joko jokin aasialainen kännykkäyhtiö taikka sitten pääomasijoittaja. Kummassakaan tapauksessa tulevaisuus ei näytä järinkään vahvalta. Pääomasijoittaja ei onnistu ratkaisemaan Motorolan ongelmia sen paremmin kuin nykyinenkään asetelma, ongelmat eivät ole sitä sorttia.

Toisesta vaihtoehdosta eli aasialaisesta ostajasta saatiin kokemuksia kun BenQ hankki Siemensin kännykkäbisneksen. BenQ-Siemens on käytännössä mennyt pois markkinoilta sen jälkeen.

Motorolalla on vielä yli kymmenen prosenttia maailman matkapuhelinmarkkinoista hallusaan, mutta markkinaosuuden lasku tullee jatkumaan koko vuoden 2008 ajan. Paljon on muuttunut siitä, kun hetki vielä sitten Motorola uhosi ohittavansa Nokian. :)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja