Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 6212 classic

1
Markus Lehtiniitty


Nokia 6212 classic Nokia 6212 classicin erikoisuus on nimeltään NFC eli Near Field Communication.


Kovin monelle NFC ei lyhenteenä toistaiseksi varmaan sano paljon mitään. NFC tarkoittaa langatonta yhteyttä, jota voidaan käyttää monien pienten asioiden helppoon suorittamiseen. NFC toimii vain vain hyvin lyhyellä välimatkalla ja käytännössä laitteella kosketetaankin toista laitetta. Toinen ero esimerkiksi lähes joka puhelimesta löytyvään langattomaan Bluetooth-tiedonsiirtoon on se, että NFC on suunniteltu pienempään tiedonsiirtoon.


Esimerkkejä NFC:n käytöstä on monenlaisia. Laitteiden välinen pienten tietojen, kuten kalenterimerkintöjen tai yhteystietojen vaihto, on NFC:n kautta aiempaa helpompaa. Tieto siirtyy kun laitteita vain koskettaa toisiinsa. Myös Bluetooth-laitteiden parittaminen onnistuu helposti koskettamalla laitteita vain toisiinsa.


Toisaalta NFC:tä voidaan hyödyntää myös esimerkiksi mainoskojuissa tai sen sellaisissa: käyttäjä voi NFC:n kautta saada esimerkiksi jostain mainoksesta linkin, joka avautuu puhelimen selaimessa.


Tulevaisuudessa NFC:n yksi tärkeimmistä käyttöalueista lienee maksaminen tai lippujen vastaanotto eli käytännössä silloin puhelin sisältää lipun tai maksukortin. Esimerkiksi kaupan kassalla tarvitsee vain omalla puhelimella näppäillä tunnusluku ja koskettaa jotakin kassalla sijaitsevaa pintaa puhelimella ja maksu on suoritettu. Helppoa. Puhelin voi myös jatkossa korvata avaimet NFC:n avulla, jolloin puhelin siis toimii ikäänkuin lippuna, jolla pääsee ovesta sisään. Tämänkaltaiset NFC-sovellukset ovat vielä useamman vuoden päässä, jos puhutaan arkipäivän elämästä. Totta kai näitä juttuja jo koko ajan testataan eri puolilla.


Muuten 6212 classic on mukiinmenevillä perusominaisuuksilla varustettu nykyajan peruspuhelin. Kyseessä on 3G-laite. 6212 classicin kamera on tarkkuudeltaan kaksi megapikseliä, näytöllä on kokoa kaksi tuumaa ja se on tarkkuudeltaan QVGA, musiikkisoitin ja radio löytyvät. Lisäksi muun muassa microSD-muistikorttipaikka kuuluu varustukseen.


6212 classicin pitäisi tulla markkinoille tietojen mukaan vuoden 2008 kolmannella vuosineljänneksellä ja veroton hinta-arvio on 200 euroa.


6212 classic jäänee ehkä vielä hieman ns. kokeilumallin tasolle. Aiemmin Nokia on esitellyt erillisen NFC-version esimerkiksi 6131:sta ja lisäksi 3220-mallia on käytetty NFC-testeissä. Ajan myötä NFC:stä voi muodostua yksi paljon matkapuhelinten maailmaa muuttava tekniikka. Nykyisin ihminen kuljettaa taskuissaan päivittäin lähinnä puhelinta, henkilöpapereita, lompakkoa ja avaimia. Jatkossa puhelin voi onnistua korvaamaan nämä kaikki.

Kommentit (1)

salla

1

bavcge tjtb kbth :):):) rbrh ghacdrjt <3333 rjrb hvrge vebbytjbrj
rhjbeh r rh va cbdjrbbrrj rjbjtbrjb jbrnjebje

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja