Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

XpressMusic-uutuuskaksikko Nokialta: 5220 ja 5320

2
Markus Lehtiniitty

Nokia 5220 XpressMusic ja 5320 XpressMusic täydentävät Nokian jo melko laajaksi kasvanutta keskihintaluokan, 5000-sarjan, musiikkipuhelinmallistoa. Ne tarjoavat tyylikkäissä kuorissa hyvät musiikkiominaisuudet yhdistettynä myös ihan kohtalaisiin muihin ominaisuuksiin. Pääpaino näissä laitteissa on kuitenkin musiikilla, ja jos se ei kiinnosta, niin silloin löytynee tätä uutuuskaksikkoa parempiakin vaihtoehtoja. :)

Molemmat uutuuksista tukevat myös Nokian omaa musiikkikauppaa.
5320 XpressMusic on kaksikosta se paremmilla ominaisuuksilla varustettu. Kyseessä on Symbian-käyttöjärjestelmän ja S60-käyttöliittymän alustalle rakennettu 3G-puhelin.

Nokia 5320 XpressMusic Musiikkiin on 5320:ssa panostettu muun muassa sen ohjaamiseen tarkoitetuilla omilla näppäimillä, standardilla 3,5 mm:n kuulokeliitännällä itse laitteessa, 24 tunnin musiikintoistoajalla, stereo-Bluetoothilla ja nopealla USB-tiedonsiirrolla. Lisäksi 5320 XpressMusicista kerrotaan löytyvän erillinen ääniprosessori, joka toisi paremman äänenlaadun. Muisti on microSD-korteilla, joita tuetaan 8 gigatavuun asti. Uutena juttuna on ns. Say and Play -ominaisuus: kun sanoo artistin tai kappaleen nimen, puhelin aloittaa sen soittamisen... Myös radio kuuluu varustukseen.

Musiikkiominaisuuksien lisäksi 5320 XpressMusicista löytyvät muun muassa kahden megapikselin kamera ja toinen kamera videopuheluja varten ja kaikki S60:sta tutut perusominaisuudet kuten hyvä internet-selain ja sähköposti. 5320 tukee myös Nokian uusia Ovi-palveluita, mukaan lukien N-Gage-pelialusta. Tiedonsiirtoon on tarjolla siis 3G, ja myös HSDPA-tuki löytyy eli tiedonsiirto sujuu laajakaistavauhdein. 5320 XpressMusic on nelitaajuus-GSM- ja kaksitaajuus-3G-puhelin.

Näyttö on kahden tuuman näyttö, tarkkuudeltaan 240x320 pikseliä ja värejä löytyy 16,7 miljoonaa. Painoa puhelimelle on kertynyt 90 grammaa ja mitat ovat 108 x 46 x 15 millimetriä. Markkinoille 5320 XpressMusicia odotellaan vuoden 2008 kolmannella neljänneksellä ja veroton hinta-arvio on 220 euroa, joka kuulostaa ihan kohtalaiselta ominaisuuksiin suhteutettuna.

Nokia 5220 XpressMusic 5220 XpressMusicista ominaisuuksia löytyy hieman isoveljeään vaisummin. Se ei ole ensinnäkään 3G-puhelin ja lisäksi se on rakennettu Series 40 -alustan päälle monipuolisemman S60:n sijaan.  Ulkonäöllisesti jännä seikka on 5220 XpressMusicin epäsymmetrinen muoto, jollaista ei kovin usein puhelinmaailmassa ole ns. tavallisissa malleissa nähty.  5220 XpressMusicin alakulmasta löytyykin reikä, johon voi kiinnittää narun, josta puhelinta on helppo kantaa. Aiemminhan, ajassa noin kymmenen vuotta sitten, tällaiset ratkaisut olivat yleisiä kun viime aikoina "kantoreikiä" on nähty hyvin harvoin.

Myös 5220 XpressMusicista löytyy omat näppäimensä musiikin kontrollointiin, 24 tunnin toistoaika, stereo-Bluetooth ja 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä. Lisäksi 5220:sta löytyy valot, jotka saa vilkkumaan musiikin tahdissa. Myös tässä mallissa muistinlaajennus tapahtuu microSD-kortein, joita tuetaan kahden gigatavun kokoon asti. Radiokin on mukana.

Kahden megapikselin kamera kuuluu 5220 XpressMusicin varustukseen. 5220 on kolmitaajuus-GSM-puhelin, datasiirtoon tuetaan siis vain GPRS- ja EDGE-yhteyksiä. Näyttö on kooltaan kaksi tuumaa, tarkkuudeltaan 240x320 pikseliä ja tukee 16,7 miljoonaa värisävyä. Kooltaan 5220 XpressMusic on pieni: painoa vain 78 grammaa ja mitat 108 x 43,5 x 10,5 mm.

5220 XpressMusicin pitäisi tulla kauppoihin vuoden 2008 kolmannella vuosineljänneksellä. Veroton hinta-arvio on 160 euroa.
Töihin AfterDawniin

Kommentit (2)

esa (vahvistamaton)

1

Hienoa, uusia malleja. Koskahan vertailuun tulee tiedot N78:sta?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja