Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericssonilta Z780 ja G502

Markus Lehtiniitty

Sony Ericsson julkisti tänään mallivalikoimaansa täydennystä kahden puhelimen verran. Julkaistut puhelimet ovat toisaalta aika samanlaisia, toisaalta taas erilaisia.

Sony Ericsson Z780 on simpukkamuotoinen 3G-puhelin. Z780:sta löytyy tuki kolmelle 3G-taajuudelle, eli WCDMA 850/900/2100 MHz. Lisäksi 2G- eli GSM-verkkoja tuetaan neljällä taajuudella. Z780 on siis verkkoyhteyksiltään lähes parhaimmalla mahdollisella tavalla varustettu. Datasiirtoon löytyy luonnollisesti nopeampi HSDPA.
Sony Ericsson Z780 ja G502Z780:sta löyty myös sisäänrakennettu GPS (A-GPS), jota voi hyödyntää muun muassa esiasennetun Google Maps for Mobile -ohjelman kanssa. Kameran tarkkuus on kaksi megapikseliä ja toisaalta myös musiikkisoittimen osalta tarjotaan tutut perustoiminnot. Myös radio Z780:sta löytyy. Musiikkia voi kuunnella myös stereo-Bluetoothin kautta. Muistinlaajennus käy microSD-muistikorttipaikan kautta.

Painoa Z780:lla on 100 grammaa mittojen ollessa 92 x 49 x 16 mm. Markkinoille sitä odotellaan vuoden 2008 toisen vuosineljänneksen aikana.

Sony Ericsson G502 puolestaaan on klassinen patukkamalli ja varustettu nykyistä hyvää perustasoa edustavilla ominaisuuksilla. Myös G502 on 3G-puhelin, mutta vain yhden taajuuden eli 2100 MHz:n tuella. Nopean datasiirron HSDPA-tuki sentään löytyy myös G502:sta. Itse asiassa Sony Ericsson sanoo G502:n olevan sen toistaiseksi edullisin HSDPA-tuella varustettu puhelin.

G502 kuuluu Sony Ericssonin mukaan samaan sarjaan aiemmin esiteltyjen G700- ja G900-mallien kanssa, mutta G502:ssa ei ole kosketusnäyttöä. Näiden G-sarjan mallien kerrotaan erityisen hyvin auttavan ajanhallinnassa ynnä muussa organisoinnissa.

Myös G502:ssa on kahden megapikselin kamera ja perustason musiikkisoitinominaisuudet sekä radio. Bluetooth löytyy myös. G502:n ominaisuuksista on paha sanoa sen enempää. Kaikki todella "tarpeellinen" löytyy, mutta mitään ns. erikoisherkkuja ei.

Painoa G502:lla 83,5 grammaa, joka on melko vähän - myös ominaisuussettiin nähden. Mitat ovat 109 x 46 x 13,5 mm. Muistia voi laajentaa microSD-muistikortein. G502:aa odotetaan markkinoille Z780:n tapaan vuoden 2008 toisella vuosineljänneksellä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja