Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhonen markkinaosuus kutistui USA:ssa

Markus Lehtiniitty

iPhonen markkinaosuus kutistui USA:ssa
IDC:n tietojen mukaan Apple iPhonen markkinaosuus USA:n älypuhelinmarkkinoista laski alkuvuonna vuoden viimeisen neljänneksen 26,7 prosentista ensimmäisen neljänneksen 19,2 prosenttiin. iPhonen asemaa söi erityisesti RIM:in Blackberry-mallit ja myös Palm osoitti pitkästä aikaa vahvistuvaa kehitystä.

RIM vahvisti markkina-asemaansa selvästi nostaen markkinaosuutensa ensimmäisellä neljänneksellä 35,1 prosentista 44,5 prosenttiin. RIM:in vahvistuneen aseman arvellaan johtuvan sen parantuneesta tuoteportfoliosta.
Palm Centro -halpamalli nosta Palmin osuutta selvästi, 7,9 prosentista 13,4 prosenttiin. Palmin osuus on aiemmin ollut pitkään laskusuunnassa. Samsungilla oli alkuvuonna 8,6 prosenttia, HTC:lla 4,1 prosenttia ja Motorolalla 2,6 prosenttia USA:n älypuhelinmarkkinoista hallussaan.

Kilpailun markkinoista odotetaan loppuvuonna kovenevan entisestään uuden iPhonen ja uusien Blackberry-mallien myötä.

Nokian osuus maailmanlaajuisista älypuhelinmarkkinoista on noin 50 prosentin luokkaa, mutta osuus USA:ssa on olematon.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja