Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Digia @web -sormikosketusselain UIQ 3:lle

Markus Lehtiniitty

Digia @web -sormikosketusselain UIQ 3:lle
Suomalainen Digia kertoo kehittäneensä UIQ 3 -älypuhelimiin uuden internet-selaimen, jonka käyttäminen onnistuu vain näyttöä sormin koskettamalla. Uuden selaimen nimeksi on annettu Digia @Web.

UIQ-ohjelmistoalusta on käytössä lähinnä Sony Ericssonin puhelimissa. Uusi selain perustuu avoimen lähdekoodin WebKit-selainmoottoriin, jonka Digia on kääntänyt UIQ-alustalle. WebKit-selainmoottori on käytössä myös Applen Safari-selaimessa ja Apple iPhonessa, Googlen Androidissa ja
Nokian S60-alustan selaimessa.
Uuden selaimen ominaisuuksiin kuuluvat sivunohjaus sormella, neljä zoom-tasoa, älykkäät kirjanmerkit, vanhojen osoitteiden muistaminen, kokonäyttötila ja näytönkääntö. UIQ-alustan nykyinen vakioselain on Opera 8.5x ja UIQ 3.3 -versiossa tullaan käyttämään Opera 9.5 -selainta. Digian uusi selain tarjoaa vaihtoehdon Operan selaimille.

Digian erityisprojektien johtaja Tuukka Turunen: "Yhdistämällä avointa lähdekoodia hyödyntävän WebKit-selainmoottorin ja kehittämämme helppokäyttöisen selainkäyttöliittymän, pystyimme luomaan UIQ-alustaisiin kosketuskäyttöisiin puhelimiin parhaan ja tehokkaimman työkalun internetissä surfaamiseen."

Digia @Web 1.0 -selaimen beta-versio julkistetaan ladattavaksi kesäkuussa 2008. Tukea luvataan kaikille nykyisille UIQ 3 -puhelimille, jotka on varustettu kosketusnäytöllä. Näitä ovat P990, P1i, W950, W960, M600, G700 ja G900.

Lisätietoa selaimesta on saatavilla Digian sivuilla.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja