Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HS: Nokialta Linux-puhelimia ensi vuonna

2
Markus Lehtiniitty

HS: Nokialta Linux-puhelimia ensi vuonna
Helsingin Sanomat kertoi eilen illalla uutisessaan Nokialta olevan tulossa Linux-älypuhelimia ensi vuoden aikana. Lähteitään HS ei mainitse.

Nokia käyttää nykyisin Linuxia Internet Tablet -laitesarjassaan. HS:n mukaan tämän sarjan seuraavan sukupolven mallissa olisi mukana myös puhelinominaisuudet. Toistaiseksi näiden Internet Tabletien yhteydet ovat rajoittuneet WLAN- ja Bluetooth-yhteyksiin sekä uusimmassa, vain jenkeissä myynnissä olevassa, mallissa myös WiMAX-yhteyksiin. On mahdollista, että puhelinyhteydet tuodaan nykyisen kaltaisiin Internet Tablet -laitteisiin myös vain datayhteyskäyttöön.
HS:n tietojen mukaan Nokian mahdollinen Linux-puhelin perustuisi siis nykyisen kaltaiselle maemo-alustalle. Esimerkiksi Googlen Android olisi myös vaihtoehto, mutta Nokian Android-panostukset eivät vaikuttaisi hirveän järkeviltä oman palvelubisnespanostuksen rinnalla.

Huolimatta mahdollisesta Linuxin tulemisesta osaksi Nokian puhelinvalikoimaa, Nokia jatkaa täysillä myös Symbianin päällä toimivan S60-alustansa kehittämistä.

Jatkossa käytössä olevan käyttöjärjestelmän vaikutus myös saattaa kutistua. Samanlainen käyttöliittymä saadaan rakennettua riippumatta alla olevasta käyttöjärjestelmästä. Lisäksi kolmannen osapuolen ohjelmistot voivat jatkossa olla koodattuja monille alustoille yhteisillä tekniikoilla, esimerkiksi tulevaisuuden web-tekniikoilla.

Kommentit (2)

kallu55 (vahvistamaton)

1

Minun mielestä nokia on jotenkin vanhoillinen näissä puhelin ratkaisuissaan,olihan nokialla sybian pohjalle perustuva lähes täysin kosketus näyttöpuhelin ja siinä jo orasti jotain hyvää,sen nettiselain oli ylivertainen kun vertaa e90 tai jopa n95 puhelinta,kun siitä jo unohdetusta 7710 olisi karsinut ne muhkeat kuoret ja laittanut senkin tilan näytön suuruuteen ja alle piiloon täyden näppäimistön ja nykytekniikka siihen sisälle,olisi näytössä kokoa ja näppäimissä käytettävyyttä,a vot siitä vaan jatkamaan,mihin jäivät!!!!!!!!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja