Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian uutuudet N85, N79 ja 5800 XpressMedia vuotivat julkisuuteen

4
Markus Lehtiniitty

Nokian uutuudet N85, N79 ja 5800 XpressMedia vuotivat julkisuuteen
Apple esitteli eilen uuden iPhone 3G -mallinsa. Nokialta odotetaan nyt myös uusia julkistuksia, joilla se lähtisi haastamaan uudistuneen iPhonen. Nokian Markets-yksikön johtaja Anssi Vanjoki lupailikin Nokialta useita kosketusnäyttöisiä malleja.

Nyt nettiin on kuitenkin vuotanut kuvia kahdesta uudesta Nokian laitteesta, joiden mallinimien veikkaillaan olevan N79 ja N85. Lisäksi jo aiemmin esillä olleesta 5800 XpressMediasta on saatu lisäkuvia. Vaikuttaa hieman siltä, että nämä olisivat jopa Nokian taholta tahallisia vuotoja, joilla yritettäisiin tuoda itseä esille myös kaiken iPhone-huuman seassa.
Kuvat uusista nokialaisista kokonaisessa jutussa!

N85 on N-sarjaan kuuluva liukukansipuhelimiin. Mallimerkinnästä ei ole varmuutta, joidenkin tietojen mukaan kyseessä on N85 ja joidenkin mukaan ei. Kuvissa näkyy vain tunnuksena N00, joka ainakaan ei lopullinen mallinimi ole. Mallinimi voi olla N85:n sijaan esimerkiksi N83. Joka tapauksessa uutuuden ominaisuuksiin pitäisi kuulua ainakin viiden megapikselin kamera ja GPS-paikannus. Eli pitkälti voisi sanoa, että hieman karsittu N96 pienemmässä paketissa. Uutuuden muotoilu on hyvin samankaltainen kuin muutamissa viimeisissä N-sarjan laitteissa on jo nähty. Mallissa on myös tuttu kannen liukumisen sekä ylös- että alaspäin salliva rakenne.

N79 puolestaan on jälleen uudistettu patukkamallinen N-sarjan perustason puhelin. N79:ssä ei ole kovin paljon uutta. Kaikki vanhat tutut ominaisuudet on vaan pakattu uusiin kompakteihin kuoriin.Lisäksi jo aiemmin huhutusta 5800 XpressMediasta on nyt saatu paljon lisää kuvia. 5800 XpressMedia saattaa olla ensimmäinen Nokian kosketusnäyttöinen S60-puhelin, tai ainakin ensimmäisten joukossa. Uusissa kuvissa näkyy Vodafonelle brändätty laite. Laitteessa on 3,2 megapikselin kamera Carl Zeiss -optiikalla ja mukana seuraa myös kynä. Näyttöä voi ilmeisesti käyttää myös ilman kynää, mutta kynä on mukana varmuudeksi. Näyttö itsessään on hieman pienempi kuin iPhonessa mutta sen resoluutio on suurempi ja näin näyttö on huomattavasti tarkempi kuin iPhonessa.Kaiken muun ohella Mobile-review-sivusto on myös julkaissut vielä julkaisemattomasta E71-mallista jo testiartikkelin.

Nokian tulevista malleista suuri osa on nyt vuotanut jo ennen julkaisua verkkoon. Tiedämme jo niin E66- ja E71-kaksikosta kuin myös kolmesta Supernova-tyylipuhelimesta sekä 5800 XpressMediasta. Lisäksi uusimmat vuodot lisäävät listaan vielä N79:n ja N-sarjan liukukansipuhelimen, mallimerkinnältään mahdollisesti N85.

Nokia julkaisee uusia tuotteita ilmeisesti ensi viikolla, mutta kyseessä saattavat olla vain uudet E-sarjan puhelimet.

Kommentit (4)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja