Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkisti E71- ja E66-puhelimet

Markus Lehtiniitty

Nokia julkisti E71- ja E66-puhelimet
Nokia julkisti tänään pitkään huhutut uudet yrityskäyttöön suunnatut puhelinmallinsa E71 ja E66. Nokia kertoo uutuuksissa panostetun erityisesti sähköpostikäytön helppouteen ja tehokkuuteen.

Nokia E71 on kokonaisella QWERTY-näppäimistöllä varustettu S60-älypuhelin. Se on seuraaja E61(i)-mallille. Se on edeltäjiänsä pienempi niin pituudeltaan, leveydeltään kuin paksuudeltaan (paksuus 10 mm). Näyttöä on kuitenkin jouduttu myös pienentämään: E61(i):ssä näytön koko oli 2,8 tuumaa, mutta uudessa E71:ssä koko on vain 2,36 tuumaa. Uutena ominaisuutena E71:ssä on ns. intelligent input eli kirjoitettaessa puhelin täydentää sanoja loppuun, korjaa virheet ja niin edelleen.
Nokia E66 on puolestaan seuraaja suositulle E65:lle. Kyseessä on edeltäjänsä tapaan S60-liukukansimalli. E66:ssa on sisäänrakennettuna anturi, joka havaitsee käytetäänkö puhelinta pysty- vai vaaka-asennossa ja kääntää näytön oikean suuntaan.

E71 ja E66 jakavat keskenään paljon samoja ominaisuuksia. Molemmat ovat nelitaajuus-GSM-puhelimia ja kaksitaajuus-3G-puhelimia. GSM-verkossa tuetaan GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä ja 3G-verkossa puolestaan HSDPA-yhteyksiä. Molemmissa lähiyhteyksiin on käytössä stereo-Bluetooth- ja WLAN-yhteydet. Sekä E71:n että E66:n käyttöliittymänä toimii S60-alustan 3rd Edition -versio Feature Pack 1:llä varustettuna. Molemmat ovat varustettuja myös 3,2 megapikselin automaattitarkenteisella kameralla sekä kuvausvalolla, 2,5 mm:n kuulokeliitännällä, microSD-muistikorttipaikalla ja FM-radiolla. Molemmista löytyy myös GPS-paikannus ja Nokian karttaohjelma valmiiksi asennettuna. Myös muita Nokian uusia Ovi-palveluja tuetaan.

Sekä E66:ssa että E71:ssä on mahdollista luoda itselleen kaksi erillistä valmiustilanäyttöä, joiden välillä vaihtaminen on nopeaa. Näin esimerkiksi voi tarvittavina aikoina pitää valmiustilassa kalenterimerkinnät näkyvillä, mutta vaihdettaessa vapaalle ne saa helposti pois näkyvistä. Myös E-sarjan tutut erilliset pikanäppäimet muun muassa osoitekirjaan, sähköpostiin ja kalenteriin löytyvät molemmista. Yhteistä E71:lle ja E66:lle on myös niiden E-sarjalle nykyisin tyypillinen muotokieli, jota aiemmin on nähty myös E51- ja E90 Communicator -malleissa. Kuorissa on käytetty muun muassa ruostumatonta terästä. Molemmista tulee saataville sekä harmaa että valkoinen väriversio.

Sähköpostin käyttöönottoa on helpotettu: kumpikin hakee tarvittavat asetukset Nokian palvelimelta, käyttäjältä kysytään vain tunnus ja salasana. Koska kyseessä on erityisesti yrityskäyttöön suunnatut puhelimet, niin molemmista löytyy myös tuki monille yrityssovelluksille kuten etähallinta, VPN-tuki ja Microsoft Exchange -tuki. Valmiita osoitekirja- ja kalenterisovelluksia kerrotaan myös parannetun aiemmista malleista.

Yksi erottava tekijä E66:lle ja E71:lle on erikapasiteettinen akku. E71:ssä akun kapasiteetti on 1500 mAh, kun taas E66:ssa se on vain 1000 mAh. Näin ollen E71:n toiminta-ajat ovat pidempiä. Markkinoille E71 ja E66 ovat tulossa heinäkuun aikana eli kovin pitkää odotusta ei ole enää edessä. Veroton hinta-arvio on molemmille malleille sama 350 euroa.

Päivitys: edelläolevaan lisäys, että E71 tuli saataville Suomessa heti julkaisupäivänä ja hinta näyttäisi asettuvan noin 450-500 euroon

Nokian sivuilla on esillä kattavasti tietoa uusista malleista mukaan lukien kuvia ja videoita.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja