Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta GPS:ää käyttävä Chat -sovellus

Petteri Pyyny

Nokialta GPS:ää käyttävä Chat -sovellus
Nokia on julkaissut Labsissään mielenkiintoisen sovelluksen, joka yhdistää puhelinten GPS-ominaisuudet pikaviestinohjelmaan.

Chat -sovellus jakaa kontaktilistan kesken paikkatietoa, eli Chatin kautta pystyy kertomaan omille kontakteilleen oman sijaintinsa halutessaan. Lisäksi palveluun voi tallettaa "tapaamispaikkoja", joihin saavuttua Chat ilmoittaa paikallaolosta automaattisesti käyttäjän tuttaville. Näppärä tapa, joka helpottaa paikkatietoon liittyviä yksityisyydensuojaongelmia, mutta samalla kuitenkin auttaa tapaamisten järjestelyissä ja tuttavien löytämisessä vaikkapa baari-iltoina.
Lisäksi ohjelma toimii tietysti myös tavanomaisena pikaviestinohjelmana, vaikkakaan ei hirvittävästi loista näillä ominaisuuksillaan. Paikkatieto onkin selkeästi Chatin "Se Juttu", joka erottaa se muusta pikaviestinmassasta. Ohjelma käyttää XMPP/Jabber -protokollaa, eli sen kautta voidaan olla yhteydessä kaikkiin samaa protokollaa käyttäviin pikaviestinohjelmiin (mm. Google Talk).

Ohjelma on edelleen "beta"-leima otsassaan, joten erinäisiä bugeja ja ongelmia ohjelmasta löytyy varsin todennäköisesti. Mutta sovellus on varsin mielenkiintoinen ja uskomme siihen, että jotain tämäntyyppistä tullaan näkemään lähitulevaisuudessa Nokian kännyköissä vakiosovelluksena.

Nokian Chat -ohjelman voi ladata täältä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja