Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia ja Qualcomm patenttisopimukseen, lopettavat oikeustoimet

Markus Lehtiniitty

Nokia ja Qualcomm patenttisopimukseen, lopettavat oikeustoimet
Viimeiset muutama vuotta Nokia ja amerikkalainen Qualcomm ovat kiistelleet patenteista ja nostaneet kumpikin toista vastaan ympäri maailmaa useita oikeusjuttuja koskien patenttien käyttöä ja käytöstä maksettavaa korvausta.

Nyt Nokia ja Qualcomm ovat kuitenkin yllättäen päässeet sopimukseen, joka antaa kummallekin mahdollisuuden hyödyntää toisen patentteja seuraavaksi 15 vuodeksi. Samalla yhtiöt lopettavat kaikki oikeusjutut toisiaan vastaan. Viimeinen yhtiöiden välinen oikeudenkäynti alkoi keskiviikkona Delawaressa, Yhdysvalloissa.
Uusi sopimus koskee muun muassa GSM-, EDGE-, CDMA-, WCDMA-, HSDPA-, OFDM-, WiMax- ja LTE-tekniikoihin liittyviä patentteja. Yhtiöiden uuden sopimuksen mukaan Nokia saa käyttää kaikkia Qualcommin patentteja laitteissaan ja puolestaan Qualcomm saa käyttää Nokian patentteja vapaasti omissa siruissaan.

"Nokia uskoo, että tämä sopimus on myönteinen koko toimialan kannalta ja sen ansiosta markkinat voivat hyötyä uusista teknologiainnovaatioista," Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo sanoi tiedotteessa. "Sopimuksen positiiviset taloudelliset vaikutukset Nokialle ovat alkuperäisten odotustemme mukaiset ja sopimus heijastaa täysin Nokian johtavaa asemaa teollisoikeuksissa ja matkaviestinten volyymimarkkinoilla."

Sopimuksen taloudellinen puoli muodostuu Nokian maksamasta kertamaksusta ja jatkuvista rojaltimaksuista Qualcommille. Lisäksi Nokia luovuttaa tietyn määrän patentteja Qualcommille. Yksityiskohtia yhtiöt eivät paljasta.

Nokia maksanee uuden sopimuksen mukaan aiempaa vähemmän Qualcommille. Nokia oli viime aikoina vahvemmilla monissa yhtiöiden oikeudenkäynneissä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja