Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia laskenut hintoja, lisäpaineita kilpailijoille

Markus Lehtiniitty

Nokia laskenut hintoja, lisäpaineita kilpailijoille
Nokia alensi heinäkuun aikana useiden puhelinmalliensa hintoja.

Kalliimpien puhelinten kysyntä Euroopan markkinoilla on viime aikoina hiljentynyt, joka on johtanut esimerkiksi Sony Ericssonin tuloksen romahtamiseen. Sen sijaan Nokia teki toisella vuosineljänneksellä vahvaa tulosta vaikkei sen oma tuotevalikoima tällä hetkellä huippukunnossa olekaan.
Nokia laski heinäkuun aikana suurimmillaan 10 prosenttia tietyissä malleissa ja pienempiä hinnanleikkauksia tehtiin läpi valikoiman. Suomessa eniten laskivat 5310 XpressMusicin, 5610 XpressMusicin ja N81 8GB:n hinnat.

Hinnanlaskuilla Nokia asettaa lisäpaineita heikommassa asemassa oleville kilpailijoilleen. Sony Ericssonin ohella myös Motorola on yhä heikko. Samsung ja LG ovat paremmissa asemissa vastaamaan Nokian hintahaasteeseen.

Markkinatutkija Strategy Analytics arvioi Nokian markkinaosuuden toisella vuosineljänneksellä olleen 41 prosenttia, kun Nokia itse arvioi osuudekseen 40 %.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja