Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple vahvisti iPhonen lamaannuttamismahdollisuuden

5
Markus Lehtiniitty

Apple vahvisti iPhonen lamaannuttamismahdollisuuden
Applen pääjohtaja Steve Jobs vahvisti Wall Street Journalin haastattelussa aiemmin uutisoimamme tiedot iPhonessa olevasta ohjelmien lamaannuttamismahdollisuudesta.

Jobsin mukaan tarve ohjelmien lamaannuttamiselle voi syntyä, jos Apple vahingossa hyväksyy App Storeen myytäväksi jonkin epätoivottavan ohjelman, joka esimerkiksi varastaisi käyttäjien henkilökohtaisia tietoja. Jobs toivoi myös, että Applen ei tarvitsisi mahdollisuutta koskaan käyttää, mutta lisäsi, että olisi heiltä vastuutonta, jollei mahdollisuutta siihen tarvittaessa olisi.
App Store itsessään on ollut menestys. Ensimmäisen kuukauden aikana sen kautta on ladattu 60 miljoonaa ohjelmaa. Suuri osa ladatuista ohjelmista on ollut ilmaisia, mutta ensimmäisen kuukauden aikana on myös myyty ohjelmia 30 miljoonan dollarin arvosta. Yksi suosituimmista ja eniten rahaa tuoneista ohjelmista oli Segan Super Monkey Ball -peli, jota myytiin 20 päivässä yli 300 000 kappaletta 9,99 dollarin hintaan.

Apple ottaa maksullisten ohjelmien myyntihinnasta 30 % itselleen ja ohjelman kehittäjä saa pitää loput 70 prosenttia. Jobsin mukaan Apple ei kuitenkaan odota suoraan App Storesta suuria voittoja, sillä Applen osuus myynnistä lähinnä kattaa kaupan ylläpidosta aiheutuvat kulut.

App Storen kuitenkin odotetaan lisäävän iPhonen ja iPod touchin menekkiä ja tätä kautta tuovan tuottoa. Jobs myös kertoo uskovansa, että tulevaisuudessa puhelimet erottuvat toisistaan juuri ohjelmiensa myötä.

Koko Wall Street Journalin juttu täällä (englanniksi)

Kommentit (5)

Tatu (vahvistamaton)

1

Onko toi kestävä ja mitä maksaa korjaaminen.Toi on nuorsopuhelin.

Vastaa
Bill Gates

2

Mikä ihmeen korjaaminen? Apple voi lamauttaa ohjelmia mitkä on ladattu Appstoresta, ei koko puhelinta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja