Nokia tippui viidenneksi USA:ssa, nosti markkinaosuuttaan

3
Markus Lehtiniitty

Nokia tippui viidenneksi USA:ssa, nosti markkinaosuuttaan
Nokia tippui vuoden toisella neljänneksellä vasta viidennelle sijalle USA:n mobiilimarkkinoille. Sähköpostikäyttöön optimoiduista Blackberry-laitteistaan tuttu Research In Motion eli RIM ohitti Nokian nousten USA:n markkinoiden neljänneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi.

Vaikka Nokia menetti yhden sijan tilastoissa, nosti se kuitenkin osuuttaan verrattaessa sekä viime vuoden vastaavaan jaksoon että tämän vuoden ensimmäiseen neljännekseen. Nokian osuus markkinoista oli nyt 9,5 prosenttia, kun se viime vuonna oli 9 prosenttia ja alkuvuodesta vain 5 prosenttia.

Kuitenkin Nokian nykyinen osuus USA:n markkinoista on pieni verrattuna kuuden vuoden takaisiin lukemiin: silloin Nokia myi suunnilleen joka kolmannen USA:ssa myydyistä puhelimista. Nokian globaali markkinaosuus on tälläkin hetkellä yli 40 prosenttia, joten USA on Nokialle todella heikko markkina.

RIM:in myynti kasvoi erittäin voimakkaasti viime vuodesta: markkinaosuus nousi 4,8 prosentista 10,6 prosenttiin. Suurimpiin menettäjiin puolestaan lukeutui monenlaisissa ongelmissa tällä hetkellä riutuva Motorola, jonka osuus laski 36,6 prosentista 25,8 prosenttiin. LG:n osuus USA:n markkinoista toisella vuosineljänneksellä oli 21 ja Samsungin 18,6 prosenttia.



Koko USA:n markkina kasvoi viime vuodesta 5,3 prosenttia ja puhelimia myytiin yhteensä 41,9 miljoonaa kappaletta. Nokialle ongelmia USA:n markkinoilla ovat tuottaneet sen haluttomuus räätälöidä puhelimia laajalti operaattoreiden maun mukaisesti sekä CDMA-tekniikan yleisyys GSM:n sijasta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.