Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia tippui viidenneksi USA:ssa, nosti markkinaosuuttaan

3
Markus Lehtiniitty

Nokia tippui viidenneksi USA:ssa, nosti markkinaosuuttaan
Nokia tippui vuoden toisella neljänneksellä vasta viidennelle sijalle USA:n mobiilimarkkinoille. Sähköpostikäyttöön optimoiduista Blackberry-laitteistaan tuttu Research In Motion eli RIM ohitti Nokian nousten USA:n markkinoiden neljänneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi.

Vaikka Nokia menetti yhden sijan tilastoissa, nosti se kuitenkin osuuttaan verrattaessa sekä viime vuoden vastaavaan jaksoon että tämän vuoden ensimmäiseen neljännekseen. Nokian osuus markkinoista oli nyt 9,5 prosenttia, kun se viime vuonna oli 9 prosenttia ja alkuvuodesta vain 5 prosenttia.
Kuitenkin Nokian nykyinen osuus USA:n markkinoista on pieni verrattuna kuuden vuoden takaisiin lukemiin: silloin Nokia myi suunnilleen joka kolmannen USA:ssa myydyistä puhelimista. Nokian globaali markkinaosuus on tälläkin hetkellä yli 40 prosenttia, joten USA on Nokialle todella heikko markkina.

RIM:in myynti kasvoi erittäin voimakkaasti viime vuodesta: markkinaosuus nousi 4,8 prosentista 10,6 prosenttiin. Suurimpiin menettäjiin puolestaan lukeutui monenlaisissa ongelmissa tällä hetkellä riutuva Motorola, jonka osuus laski 36,6 prosentista 25,8 prosenttiin. LG:n osuus USA:n markkinoista toisella vuosineljänneksellä oli 21 ja Samsungin 18,6 prosenttia.

Koko USA:n markkina kasvoi viime vuodesta 5,3 prosenttia ja puhelimia myytiin yhteensä 41,9 miljoonaa kappaletta. Nokialle ongelmia USA:n markkinoilla ovat tuottaneet sen haluttomuus räätälöidä puhelimia laajalti operaattoreiden maun mukaisesti sekä CDMA-tekniikan yleisyys GSM:n sijasta.

Kommentit (3)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja