Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia panostaa jatkossa AMOLED-näyttöihin?

Markus Lehtiniitty

Nokia panostaa jatkossa AMOLED-näyttöihin?
Digitimes kertoo huhuista, joiden mukaan Nokia on nostanut AMOLED-näyttöjen kehittämisen yhdeksi valintakriteeriksi näyttötoimittajien valinnassa. Nokia odottaa AMOLED-tekniikan muodostuvan merkittäväksi tulevaisuudessa.

Toistaiseksi Nokialla ei ole yhtään AMOLED-tekniikkaa näytössään käyttävää laitetta, mutta tavallisia OLED-näyttöjä käytetään 6600 foldissa, 7900 Prismissä ja 8800 Artessa.
AMOLED-tekniikan (active matrix organic light emitting diodes) etuja ovat matala virrankulutus, nopeat vasteajat sekä suuri tarkkuus. Haittapuolena ovat monimutkaisuus ja korkeat tuotantokustannukset.

Ainakin kaksi Nokian näyttövalmistajaa, AU Optronics ja TPO Display, ovat kiihdyttämässä AMOLED-kehittelyään. Toistaiseksi suurimpia AMOLED-näyttöpaneelien toimittajia ovat Samsung SDI ja Chi Mei EL. AU Optronicsilta odotetaan uusia AMOLED-tuotteita vielä loppuvuoden aikana.

AMOLED-näytöllisiä puhelimia tulemme tuskin vielä tämän vuoden puolella markkinoilla näkemään.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja