Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia menetti osuuttaan älypuhelimissa

Markus Lehtiniitty

Nokia menetti osuuttaan älypuhelimissa
Nokia menetti Canalys-tutkimusyhtiön mukaan älypuhelinten markkinaosuutta EMEA-alueella toisella vuosineljänneksellä (huhti-kesäkuu). Canalysin mukaan Nokian osuus laski vuoden takaisesta 79,7 prosentista 71,2 prosenttiin.

Menetyksestä huolimatta osuus on yhä siis erittäin suuri. Toiseksi suurimman markkinaosuuden saavutti Blackberry-sähköpostilaitteistaan tunnettu RIM 7,2 prosentin osuudella ja kolmas oli Windows Mobile -valmistaja HTC 7,0 prosentin osuudellaan. Motorolan markkinaosuus oli 3,4 ja Samsungin 3,2 prosenttia. Muut valmistajat, mukaan lukien Apple, saavuttivat yhteensä 8,0 prosentin markkinaosuuden.

EMEA-alue koostuu Euroopasta, Lähi-idästä sekä Afrikasta.

RIM, HTC, Motorola ja Samsung kaikki kasvattivat osuuttaan merkittävästi viime vuodesta ja kasvu tapahtui lähinnä Nokian kustannuksella. Yhteensä EMEA-alueella toimitettiin toisella vuosineljänneksellä 12,6 miljoonaa älypuhelinta. Määrä kasvoi 28 prosenttia viime vuodesta.


Toimitetuista älypuhelimista 58 % sisälsi langattoman WLAN-yhteyden tuen, 38 %:sta löytyi sisäänrakennettu GPS-paikannus ja 13 % oli varustettu kosketusnäytöllä.

GPS-paikannuksella varustettuja älypuhelimia toimitettiin 4,7 miljoonaa kappaletta ja erillisten GPS-navigaattorien myynniksi Canalys arvioi 4,8 miljoonaa kappaletta. GPS-puhelimet siis ovat myynnissä jo ohittamassa erilliset navigaattorit.

Applen osuus markkinoista toisella vuosineljänneksellä oli pieni johtuen siirtymisestä ykkössukupolven iPhonesta uuteen iPhone 3G -malliin. Canalys ennustaakin, että kolmannella vuosineljänneksellä Apple mahdollisesti nousee markkinakakkoseksi.

Lisää Canalysin tutkimustuloksissa englanniksi Canalysin sivuilla.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja