Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhonen uusi ohjelmistoversio tuo vain uusia ongelmia?

12
Markus Lehtiniitty

iPhonen uusi ohjelmistoversio tuo vain uusia ongelmia?
Applen iPhone 3G:n ongelmat 3G-verkkojen kanssa ovat olleet laajasti otsikoissa viime aikoina ja alkuviikosta Apple julkaisikin iPhonelle 2.0.2-ohjelmistoversion, jonka Applen mukaan pitäisi parantaa iPhonen toimivuutta 3G-verkoissa.

Muutamien tietojen mukaan Apple on kuitenkin ainakin osaltaan epäonnistunut tavoitteessaan, sillä joillain käyttäjillä päivitetty iPhone 3G ei ole toiminut 3G-verkoissa enää lainkaan. Toisaalta osa käyttäjistä on raportoinut myös 3G-toimivuuden parantuneen.
Tilanne vaikuttaakin kokonaisuutena pysyneen ennallaan päivityksestä huolimatta: joillakin toimivuus parani, toisilla huononi ja monet eivät ole koskaan ongelmia aiemmin edes havainneet.

Myös uusia ongelmia on ilmeentynyt uuden ohjelmistoversion myötä: asennetut ohjelmat kaatuvat useasti. 2.0.2-ohjelmistossa on kuitenkin tehty joitakin muita parannuksia: selain toimii nyt paremmin ja tekstinsyöttö jouhevammin.

Ohjelmien kaatumisongelmaan Applen pääjohtaja Steve Jobs lupaili ratkaisua lähettämässään sähköpostissa syyskuussa valmistuvaan ohjelmistopäivitykseen.

Applen ongelmat iPhonen 2.x-ohjelmistoversioiden kanssa ovat herättäneet yleistä kummeksuntaa, sillä iPhonen 1.x-ohjelmistoversiot olivat aikanaan huomattavasti vakaampia.

Kommentit (12)

Jonasku (vahvistamaton)

1

Todellakaan mitään kaatumista / 3g verkon katoamista huomannut, asun 20km lähimmästäkään kaupungista ja mittari näyttää 256kb/s vaikka mikä olisi. Taitaa olla jailbreakattuja koneita jotka reistailee. Myös tuo selain ja tekstinsyöttö toimii entistäkin sutjakkaammin

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

2

Pari huomiota

1)
Huomasin että "Päivitä kaikki" nappula on kadonnut. Nyt joutuu jokaisen sovelluksen päivittämään erikseen ja syöttämään iTunes salasanan ... rasittavaa.

2)
Sitä olen myös ihmetellyt miksei tekstiviestissä voi näppäimistöä kääntää sivuttain. Olisi näppärämpää kirjoittaa jos voisi pitää iPhonea sivuttain ja käyttää molempia peukaloita. Joissakin sovelluksissa näppis kääntyy kivasti sivuttain, toivottavasti se tulee myös SMS:ään.

3)
Koskahan radion saa toimimaan taustalla, kuten nyt iPod. Ärsyttää kun joutuu sammuttamaan radiosovelluksen kun käynnistää jonkun toisen, vaikka jonkun pelin.

Hauskaa päivän jatkoa.

Vastaa
Alex (vahvistamaton)

3

Ei s**na päivityksen jälkeen YKSIKÄÄN kolmannen osapuolen sovellus ei toimi ja kaikki 2000 biisiä hävisi iPodilta. Kun katsoo iTunesilla ne näkyy, mutta on harmaana ja iPodissa niitä ei näy lainkaan (tiedot sanoo että 0 kappaletta), mutta iPhonen muistitiedot taas kertoo, että levyllä on tavaraa saman verran kuin ennen päivitystä. Päivitys tehty uusimmalla iTunesilla Macbookissa.

Puhelin sentään toimii ja vakiosovellukset, mutta käytännössä ei mikään muu. Ja buutattu on pariin kertaan.

Aaaaaaarrgghhhh ....

Vastaa
Alex (vahvistamaton)

4

Niin ja edelliseen vielä lisäys että minun iPhone EI ole jailbreakkatu vaan ihan Veikon Koneesta ostettu Soneran liittymällä ... Epäilykseni on herännyt uusinta iTunesta kohtaan. iTunes ei vaan toimi kunnolla iPhonen kanssa ja näistä alkuajan bugeista saamme me maksaa ja nuo ongelmani johtuvat siitä kun iTunes varmuuskopioi iPhonen ja sitten tapahtuu jotain että biisit disabloituu ja softa ei toimi ... ei oo kivaa ... Vaikka muuten rakastankin Macia ja Applea :)

--
Macbook, Macmini, iPod, iPhone

Vastaa
veera saarimäki (vahvistamaton)

5

Näköjään aika yksilöluontaista tuo päivittäminen, minulla ainakin toimi samoin kuin ensimmäisellä että kaikki lähti lähinnä pyörimään paremmin, itunesin kanssa ei ole mitään ongelmaa ollut. Tuo idea että tekstarit voitaisiin kirjoittaa sivuttain on ilmoitettu monta kertaa applelle ja varmasti he ovat ottaneet sen kuuleviin korviinsa ja pistävät tulemaan päivityksenä.

Ärsyttää muutenkin tuo nokian ja noiden toiminta kun lähinnä jotain pc suiten turvapäivityksiä tulee eikä mitään bugeja ikinä korjata, Apple sentään päivitää ja huolehtii asiakkaistaan eikä vain väsää iPhone 3g.01 iPhone 3g.02 versioita ja pistä myyntiin ja sano että ostakaa uusi puhelin jos vanha ei miellytä.

Vastaa
Bill Gates

6

Itselläni on ainakin iPhone parantunut kuin jailbreakasin :P Ja 3G toimii moitteettomasti vaikka Maskussa asunkin :o.

Vastaa
hepi (vahvistamaton)

7

no mulla on toi iphone 3g päivitin uuden ohjelmistoversion ja 3g verkko ei enää toimi olenkaan apple sais korvaa jollain vaik ilmasella pelillä nää ogelmat vaikkapa.. oottaa niin päähä en ois kyl iphonea ostanu jos oisin tienny ongelmista toivotavasti apple nörtit saa ogelmat kuntoon..et ei kannata sitä uutta ohjelmistopäivitystä ladata

Vastaa
Lasse Heinonen (vahvistamaton)

8

Itsellä ei toimi enää ollenkaan 3g päivityksen jälkeen. ennen toimi sentään välillä surkeasti. Huonoin puhelin kyllä mitä on ikinä ollut. .Tekee mieli nyt jo myydä pois ja ostaa htc diamond :S

Vastaa
rethth (vahvistamaton)

10

Joo o paska on iPhone, onneks ostin nokian e71, tässä saa sentään pitää monta sovellusta päällä YHTAIKAA ja toimii 3g moitteettomasti buhahaha.

Vastaa
Teemu (vahvistamaton)

11

Heh, Ipuhelin :D Keskeneräisenä markkinoille, kuten vissiin on tapana nykyään kaikilla merkeillä. Jos ikinä ko. laitetta hankin, niin aikaisintaan kahden vuoden päästä, kun kaikki bugit on jo korjattu. Siis kun testaus on suoritettu käyttäjillä :D

Vastaa
^^DD (vahvistamaton)

12

No mitäs alusta asti ihmiset sano että iPhone on paska... Onnea vaan omistajille! Onneks päädyin kuitenkin Nokia N78 ja tyytyväinen oon ja se 3G toimii moiteettomasti... Ikinä ei kannata ostaa puhelimia heti kun ne on tullut myyntiin varsinkaan jos valmistaja on uusi markkinoilla!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja