Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhonella ei ongelmia 3G:n kanssa, sanovat ruotsalaiset

5
Markus Lehtiniitty

iPhonella ei ongelmia 3G:n kanssa, sanovat ruotsalaiset
Ruotsalainen Bluetest AB on testannut Applen iPhone 3G:n toimivuutta 3G-verkoissa. Sitä verrattiin testissä Nokian N73-malliin ja Sony Ericssonin P1i:hin ja testin mukaan iPhone 3G:n toimivuus 3G-verkoissa on tavanomaisella tasolla ja yhteneväinen testiverrokkien kanssa.

Testin mukaan Apple iPhone 3G toimii täysin normaalisti niin tiedon vastaanoton että lähetyksen suhteen 3G-verkoissa.
Ruotsalaisten suorittamasta testauksesta ei kuitenkaan kannata vetää liiallisia johtopäätöksiä: testattavana oli vain yksittäinen iPhone 3G -laite ja jo aiemmin on spekuloitu 3G-ongelmien koskevan vain osaa iPhoneista.

Applen iPhone 3G:llä on väitetty olevan ongelmia 3G-verkoissa pysymisen kanssa ja jotkin käyttäjät ovat raportoineet myös puheluiden katkeamisesta 3G-verkossa.

Apple ei ole kommentoinut 3G-ongelmia laajasti, mutta uusimman 2.0.2-ohjelmistoversion piti yhtiön mukaan parantaa toimivuutta 3G-verkoissa.

Testin oli tilannut Göteborgs-Posten-lehti, joka kertoi testistä sivuillaan.

Kommentit (5)

keke (vahvistamaton)

1

samoin täällä suomessa, hyvin toimii. lopettakaa se nurina

Vastaa
mc_mice (vahvistamaton)

2

Sama kun meillä viallinen LG:n pesukoneen kansa. 2 konetta oli viallisia, sama vika vieläpä. Ei paljon lohduta jos myyjä ja maahantuoja sanovat että ei kyllä ole muilla ollut ongelmia. Tyypillistä maksavan asiakkaan kusetusta ja suoranaista halventamista

Vastaa
jo-uni (vahvistamaton)

4

Hmm... testikin oli labrassa simuloitu, eikä oikea käyttötilanne. Testimetodeista ei kerrota mitään, saati sitten siitä miten ne vastaavat puhelimen normaalikäyttöä. Sen verran oon itse ollut mukana tutkimustyössä, että tuollainen "laitetaan puhelin eristettyyn ympäristöön ja mitataan sen 3G-antennin voimakkuus"-testi ei oikein vielä vakuuta. Varsinkin jos käyttäjien kokemukset kertovat toista.

Vastaa
Nks (vahvistamaton)

5

Ei broidinkaan iLuurissa mitään vikaa ole 3G-nopeuden suhteen, mutta se heittää tosi herkästi GSM-taajuudelle ja katkaisee välillä yhteyden omia aikojaan. Asun Helsingissä ja masto n. 700m päässä, ettei siitä kiinni ole.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja