Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Symbian-puhelinten myynninkasvu lässähti

Markus Lehtiniitty

Symbian-puhelinten myynninkasvu lässähti
Symbian-käyttöjärjestelmään pohjautuvien älypuhelinten myynti kasvoi vuoden 2008 toisella vuosineljänneksellä (huhti-kesäkuu) vain viisi prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Tammi-kesäkuussa myynninkasvu ylsi sentään 10 prosenttiin.

Symbian-laitteita toimitettiin 19,6 miljoonaa kappaletta tämän vuoden toisella neljänneksellä verrattuna viime vuoden 18,6 miljoonan laitteen toimituksiin. Myynninkasvu on hidastunut merkittävästi toisella neljänneksellä, sillä ensimmäisellä neljänneksellä myynti kasvoi vielä 17 prosentin vauhtia.
Vuoden 2008 kesäkuun lopussa markkinoilla oli 159 Symbian-laitetta verrattuna kesäkuun 2007 lopun 122 laitteeseen. Toisella vuosineljänneksellä alkoi 14 uuden Symbian-mallin toimitukset, mukaan lukien Nokian E71-, N78- ja 6220 classic -mallit sekä Sony Ericssonin G700- ja G900 -mallit.

Tällä hetkellä kahdeksalla Symbianin lisenssinhaltijalla on kehityksessään yhteensä 92 Symbiania käyttävää laitemallia.

Symbianin liikevaihto laski tammi-kesäkuussa 2008 viime vuoden lukemista 85,4 miljoonasta punnasta 81,3 miljoonaan puntaan. Tämä johtui laitteiden alentuneista rojaltihinnoista. Keskimääräinen laitekohtainen rojalti laski 4,4 dollarista 3,7 dollariin. Lisää Symbianin tuloksesta englanniksi Symbianin tiedotteessa.

Nokia teki kesäkuussa tarjouksen ostaakseen Symbianin kokonaan itselleen. Nokian tarkoitus on säätiöidä Symbian-alusta ja julkaista se avoimena koodina.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja