Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uutiskommentti: Onnistuuko Nokia N-Gage-pelipalvelullaan?

8
Markus Lehtiniitty

Uutiskommentti: Onnistuuko Nokia N-Gage-pelipalvelullaan?
Nokia yrittää rakentaa peleistä yhtä tärkeää palveluliiketoimintansa palasta. Nokian pelipalvelu N-Gagessa on kuitenkin ongelmansa. Onko Nokian lähestymistapa kännykkäpelaamiseen väärä?

Nokia on jo kerran epäonnistunut pelien kanssa aiemman N-Gage-kokeilun myötä. Itse laitteet eivät olleet tarpeeksi kehittyneitä ja pelien jakelu perinteisten konsolipelien jakelutyylin mukaisesti kaupasta ostettavina, tässä tapauksessa muistikortteina, ontui pahemman kerran. Nokian uudella lähestymistavalla, pelien jakelulla verkon välityksellä ja useiden laitteiden tukemisella, on paljon paremmat menestysmahdollisuudet.
Silti Nokian koko lähestymistapa pelaamiseen voi olla väärä. N-Gage-sovellusta on moitittu raskaudesta, pelivalikoimaa on sanottu tylsäksi ja tukea uusille laitteille on saatu tuskastuttavan hitaasti. Nokia on kuitenkin vastaamassa näihin haasteisiin.

Erityisesti viime aikoina ollut nähtävissä laitetuen parantuminen. Uusissa N79-, N85- ja N96-malleissa N-Gage-sovellus tulee esiasennettuna. Viime viikolla Nokia tiedotti tuesta 5320 XpressMusic -mallille. Aiemmin on tuettu N81/N81 8GB-, N82- ja N95/N95 8GB -malleja. Silti tuettujen mallien kirjo on yhä heikohko.

N79- ja N85-mallien mukana tulee 10 pelien kokeiluversiota sekä oikeus ladata yksi kokonainen peli. Tämä on ehdottomasti muutos oikeaan suuntaan ja auttaa sytyttämään kiinnostusta N-Gageen. Mutta pettyvätkö ihmiset, kun itse N-Gage-sovellus toimii niin tahmaisesti ja tulevatko he vain unohtamaan sen täysin. Sillä jos käyttäjät lataavat vain sen yhden ilmaisen pelin, se ei Nokialle tulosta tuo.

Onko koko Nokian lähestymistapa pelaamiseen väärä? Muunkinlaisia vaihtoehtoja on nähty. Applen iPhone on tietenkin on saavuttanut suurta suosiota myös pelialustana. Pelejä on myyty App Storen kautta satoja tuhansia 10 dollarinkin kappalehinnalla. iPhonelle pelit ovat kuin mitkä tahansa muutkin ohjelmat, mitään erikoista niiden suhteen ei tarjota. Nokia yrittää rakentaa N-Gage-palvelunsa ympärille myös yhteisöä, mutta onko siitä loppujen lopuksi mitään hyötyä? Apple tekee ainakin toistaiseksi peleillä paljon Nokiaa suurempaa bisnestä.

Omanlaisensa lähestymistapa on myös Sony Ericssonilla. Sen pelaamisen suunnatun F305-mallin mukana tulee 11 peliä itse puhelimessa ja 50 lisää muistikortilla eli yhteensä 61 peliä. F305:n pelit ovat kuitenkin tavallisia Java-pelejä, joita voi ladata useimpiin puhelimiin.

Onko Nokia siis väärillä raiteilla, kun se yrittää rakentaa itsenäistä pelipalvelua, jonka kautta kaikki pelaaminen tapahtuu? Olisiko parempi, jos koko N-Gage-sovelluksesta luovuttaisiin ja tarjottaisiin vain verkossa ja puhelimessa pelikauppa, josta voisi ladata ja ostaa yksittäisiä pelejä. Tosin tässä Nokia menettäisi sen ainoan edun, joka sillä on - yhteisöllisyyden. Muilla alueilla, grafiikassa ja pelattavuudessa, Nokian on hyvin vaikea vastata esimerkiksi iPhonen heittämään haasteeseen.

Nokia on viime aikoina vienyt N-Gage-panostustaan ehdottoman oikeaan suuntaan. Mutta peruslähestymistapa voi olla hukassa ja olemassa on mahdollisuus, että N-Gage floppaa totaalisesti jo toistamiseen.

Mitä mieltä te olette?

Kommentit (8)

Matias (vahvistamaton)

1

Nokia on todella lähellä menettämässä otettaan tuosta busineksesta. Tuo try & buy konsepti vain ei toimi, koska mobiilipelien tarve perustuu hyvin intuitiiviseen tarpeeseen ja halu ostaa on kiinni tilanteesta.
Nokia tekee kaikkensa jolla se tappa tuon ostohetki tapahtuman sillä että tyrkyttää pelin ensiksi kokeiltavaksi ja sitten vasta yrittää myydä. jos pelit ovat vilä keskitasoista puppua ei kokeilemisen jälkeen juuri tule mieleen maksaa moisesta virityksestä. Sääli sillä tämä on jälleen yritys nokialta mennä tegnologia edelle markkinoille joissa oikesti esitellään drm tekniikan hienouksia eikä keskitytä ollenkkaan siihen mitä kuluttaja haluaa. Samaa kuin nokian musiikki palvelussa.

Vastaa
opelman (vahvistamaton)

3

tänään just dogsin demon otin. Ja se on ihan jees. Mutta miksi maksaa kun tuokin demo riittää. ;)

Vastaa
AP (vahvistamaton)

4

Forttari tuossakin pelialustassa suunnittelijana. Aika säälittävää, että nelikymppiset yrittävät päättää mitä nuorille ja nuorenmielisille pitäisi kehittää. Tästä näkee taas kerran sen miten asioita pitäisi kysyä suoraan tulevilta käyttäjiltä ja kuunnella heitä oikeasti.

Vastaa
matias (vahvistamaton)

5

Niin

Tuohon hitauteen on syynä se että koko ngage alusta toimii vanhan preminet protokollan ympärillä jonka suunittelu nyt on vain todella ala arvoinen. Protokollan suunittelun lähtökohtana on ollut toteuttaa siihen organisaation heikkoudet eikä asiakkaan halua saada palvelua nopeasti.
Tuo sama protokolla on käytössä ilmeisesti myös download sovellus jonka hitautta ei voi kuin hämmästellä.

Vastaa
minä (vahvistamaton)

6

tyhmää että n-gage palvelu on vaan uusimpiin huippupuhelimiin. ei kaikilla ole n95 taskussa. n-gagen voisi laittaa myös peruspuhelimiin tai tyyliin 150e-hintaisiin luureihin

Vastaa
ZMoon (vahvistamaton)

8

Omasta mielestäni Nokialaisissa ei pelikännyköinä ole mitään muuta vikaa kuin se että luurien pelinäppäin toimii vain 4 suuntaan, eikä 8 suuntaan kuten joystick tai pelikonsolin ristiohjain. Varsinaiset Ngaget ovat tähän poikkeus, mutta ne taas eivät pärjää muilta ominaisuuksiltaan. Ohjauksessa ei ole tarkkuutta ja homma tuntuu kankealta. Tökerö ja anteeksiantamaton puute nykypäivänä, eikä luulisi olevan paha korjata, kun vanhemmissa peruspuhelimissakin ominaisuus oli.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja