Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

3G-puhelinten kytkykauppa jatkossakin sallittua

8
Markus Lehtiniitty

3G-puhelinten kytkykauppa jatkossakin sallittua
3G-puhelinten kytkykauppa sallitaan pysyvästi. Hallitus esittää tämän hetkisen lain jatkamista ensi vuoden huhtikuusta lähtien pääosiltaan samanlaisena. Kytkykauppa muuttuu uuden lain myötä pysyväksi, kun tämänhetkinen laki oli määräajaltaan kaksivuotinen.

Jatkossakin kytkykauppa on siis sallittu 3G-puhelinten osalta, mutta kielletty pelkkien 2G-puhelinten yhteydessä. Tiettyjen erikoispuhelinten, jotka toimivat 2G-verkossa, kytkykauppa kuitenkin aiotaan sallia. Tällaisia ovat esimerkiksi GSM-pöytäpuhelimet.
Lakiin ei tehty ns. "iPhone-uudistusta", joka olisi velvoittanut myymään puhelinta aina myös ilman liittymää.

Kytkykauppasopimuksen enimmäispituus on jatkossakin kaksi vuotta ja asiakkaalle on tarjottava myös yhden vuoden sopimusta. Sopimuksen irtisanominen kesken sopimuskauden pysyy mahdollisena sairauden, työttömyyden tai muun maksuvaikeuksia aiheuttavan syyn vuoksi. Uudessa laissa on tarkennettu irtisanomisperusteita.

Uutena määräyksenä operaattoreille viestintämarkkinalakiin kirjataan maksuttoman saldoilmoituspalvelun, joka kertoo liittymän käytön kustannuksista, tarjontavelvollisuus.

Hallituksen mukaan 3G-puhelinten kytkykauppaa jatketaan, koska se on edistänyt merkittävästi uuden sukupolven laitteiden käyttöönottovauhtia. Hallitus antaa esityksensä eduskunnalle perjantaina.

Kommentit (8)

Olli (vahvistamaton)

1

Joutuisiko Sonera sitten tarjoamaan iPhonea myös vuoden kytkyllä?

Vastaa
Janne (vahvistamaton)

4

Voi terve!

Hyvin menee. Teleoperaattoreilla ja hallituksella taitaa olla kytkykauppasopimus kytkykauppasopimuksista. Kuluttajaviranomaiset hierovat varmaan käsiään yhteen, koska kytkykaupoista aiheutuneet valitukset ovat ruuhkauttaneet heidän systeeminsä melko hyvin ja ruuhkauttavat ilmeisesti jatkossakin. Hyvä hallitus!! Oikein hyvä!

Vastaa
Joni (vahvistamaton)

5

nii ketä tää nyt haittaa?? Ei kytkyä pakko ole ottaa. Tuo on sitäpaitsi ihan totta, että tekniikkakin kehittyy kytkykaupan myötä nopeammin.

Vastaa
Joni (vahvistamaton)

6

nii ketä tää nyt haittaa?? Ei kytkyä pakko ole ottaa. Tuo on sitäpaitsi ihan totta, että tekniikkakin kehittyy kytkykaupan myötä nopeammin.

Vastaa
makkonen666 (vahvistamaton)

7

Niin Joni kytkyä ei ole pakko ottaa jos ei halua tuotetta, Vai oletko löytänyt taikakaupan joka myy iphonea ilman kytkyä? ps. noi tuplat on ärsyttäviä!!!!!!

Vastaa
qwert (vahvistamaton)

8

Kytkyä ei ole pakko ottaa, ei oo ei, mutta myöskään ei ole pakko myydä puhelinta ilman kytkyä (esim. iPhone) ja sekös on TÄYSIN perseestä...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja