Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian N96 tukemaan BBC:n iPlayer-katselua

Kaarlo Räihä

Nokian N96 tukemaan BBC:n iPlayer-katselua
BBC:n televisio-ohjelmien seuraamisen internetin kautta mahdollistava iPlayer-ohjelmisto on tietokoneiden ohella käytettävissä myös Apple iPhone-matkapuhelimilla ja Nintendon Wii-pelikonsoleilla. Nyt tämä tuettujen laitteiden kirjo on jälleen kasvamassa, kun BBC ilmoitti Nokian kanssa tehtävästä yhteistyöstä, jonka myötä iPlayerin käyttö onnistuu tulevaisuudessa Nokian N96-matkapuhelimella.

Puhelimille ladattava ilmainen katseluohjelma ilmaantuu kuluttajien saataville lokakuun ensimmäinen päivä ja BBC:n sivujen kautta tapahtuvan jakelun lisäksi ohjelman valmiiksi sisältäviä N96-puhelimia kaupataan Isossa-Britanniassa joidenkin jälleenmyyjien kautta.
N96:n iPlayer-sovellus osaa ladata TV-ohjelmia 3G- tai WLAN-verkon avulla. Sovellus eroaa kuitenkin esim. iPhone-sovelluksesta siltä osin, että N96:lla TV-ohjelmia voi suoran katselun ohella ladata myös puhelimen omalle muistille tai muistikortille myöhempään katselua varten, joten lempisarjan seuraaminen onnistuu myös paikoissa, joissa internet-yhteyttä ei ole saatavilla tai 3G-verkko ei ole käytettävissä. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että koskeeko iPlayerin ladattujen ohjelmien 30 päivän katseluraja myös N96-sovellusta, mutta huhujen mukaan N96:ssa ei tätä rajoitusta olisi, vaan ladatut ohjelmat säilyisivät puhelimessa ikuisesti.

Vaikka N96 on toistaiseksi ainoa Nokian puhelin, jota BBC on sanonut tukevansa, on todennäköistä, että N96:n sovellus toimii muissakin S60-yhteensopivissa puhelimissa, jotka pystyvät toistamaan H.264-pakattuja videoita.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja