Ensimmäinen Googlen Android-puhelin virallisesti julki

6
Markus Lehtiniitty

Ensimmäinen Googlen Android-puhelin virallisesti julki
Ensimmäinen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin, HTC:n valmistama T-Mobile G1 julkistettiin tänään New Yorkissa pidetyssä Googlen, T-Mobilen ja HTC:n yhteisessä tilaisuudessa. Google korosti erityisesti ohjelmistoalustansa avoimuutta: Android-käyttöjärjestelmä perustuu Linux-alustalle ja on avointa koodia. Lisäksi Android-alustan laitteissa korostuu vahva integrointi Googlen verkkopalveluihin.

G1 on 3G-puhelin (tukee taajuuksia 1700 ja 2100 MHz) ja sen ominaisuuksiin kuuluvat suuri kosketusnäyttö (tarkkuus 480x320 pikseliä), GPS-paikannus, WLAN-yhteys, kolmen megapikselin kamera, esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, kiihtyvyysanturi ja tuki esimerkiksi lisäsovellusten lataamiselle Android Market -kaupasta sekä tuki Amazonin mp3-musiikkikaupalle. Luonnollisesti G1:stä löytyy myös monipuolinen internet-selain. 3G-verkon ohella G1 on nelitaajuus-GSM-puhelin. GSM-verkossa tuetaan GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä.

Kosketusnäytön ja QWERTY-täysnäppäimistön lisäksi G1:stä löytyy myös ns. "trackball"-pallo-ohjain näytön alta.G1:stä löytyy monia Googlen tuttuja palveluja kuten Google Maps -karttaohjelma Street View -ominaisuudella, Gmail-sähköposti push-tuella sekä YouTube-videopalvelu. Tietenkin myös itse Google-haku on näyttävästi esillä laitteessa. Myös monet pikaviestipalvelut, kuten Google Talk ja Yahoo Instant Messenger, ovat tuettuja.G1:n käyttämiseksi vaaditaan Gmail-sähköpostitili. Lisäksi stereo-Bluetooth ei ole vielä valmis ja aluksi G1 tukeekin vain aivan perustason Bluetooth-toiminnallisuutta. Myöskään yritysmaailmassa kaivattua Exchange-tukea ei G1:stä vielä löydy.

Mukana tulee yhden gigatavun microSD-muistikortti ja laite tukee kahdeksan gigatavun kortteja. Saataville G1 tulee kolmena eri värinä, jotka ovat valkoinen, ruskea ja musta.

T-Mobile G1 tulee markkinoille 22. lokakuuta Yhdysvalloissa SIM-lukittuna ja kahden vuoden T-Mobilen kytkyliittymällä hintaan 179 dollaria. Marraskuun alussa saatavuus laajenee Iso-Britanniaan ja vuoden 2009 alkupuolella Saksaan, Itävaltaan, Tsekkiin ja Hollantiin. Ensimmäisen Google-puhelimen myyntiintulosta Suomessa ei vielä toistaiseksi ole tietoa.

Lisää tietoa T-Mobile G1:n omilta sivuilta!

Alla on video, jolla esitellään Android-alustan toimintoja.T-Mobile G1 -mainosvideoTilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Power
119 € Gigantti
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Edge 50 Fusion – hinta laskenut -21%

Motorola Edge 50 Fusion
339 € Proshop
339 € Power
417 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 431 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
R p (vahvistamaton)

1

Odotin tätä kyllä ilman kytkyä olisi voinut olla työpuhelimena iPhonen rinnalla ihan hyvä. "pallo-ohjain" toiminto vaikuttaa lupaavalta

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hemuli (vahvistamaton)

2

Floppi tää eka generaatio. Ruma muotoilu, ei tue multitouchia, 3,5 mm liitäntä puuttuu!!! SIIS MITÄ V***UA HTC ja muut oikeen kelailee. Otan mieluummin uuden Noksun tai Xperian... Ehkä Googlen palvelujen käyttäjille ihan hyvä paketti, mutta ei miulle.

Seuraava generaatio varmaan paraneekin sitten...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jokeri (vahvistamaton)

3

Sonyn uus experiakin on muuten HTC:n tekemä ;) Uskoisin, että htc tekee tilaustyönä noita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jaahas (vahvistamaton)

4

En osta mitään mikä liittyy mitenkään Googleen. Yritys jonka omistaja sanoo tavoitteikseen tekoälyn joka on yhteydessä aivoihin on se minkä kanssa en halua olla tekemisissä. Yrittäkääpä elää päivä ilman että käytätte Googlea tai Youtubea..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tenttu (vahvistamaton)

5

Vaikuttaa aika keskeneräiseltä ja tärkeitä ominaisuuksia puuttuu. Ei auta kuin odottaa seuraavaa versiota. Hohhoijaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.