Suomalaisen Digian @Web-selain valmistui

2
Markus Lehtiniitty

Suomalaisen Digian @Web-selain valmistui
Suomalaisen Digia-yhtiön @Web-nettiselain UIQ-käyttöliittymällä varustetuille laitteille on valmistunut. Olemme aiemmin kertoneet selaimen julkistuksesta kesäkuussa 2008.

@Web-selaimesta on nyt julkaistu ensimmäinen valmis versio aiempien beta-versioiden jatkoksi. Selain on suunniteltu kosketusnäyttöisille UIQ 3 -alustan laitteille, joita ovat esimerkisi monet Sony Ericssonin älypuhelinmallit kuten kuvassa näkyvässä W960i ja testissämme juuri ollut G900.

Selaimen toiminta muistuttaa Applen iPhonejen Safari-selainta ja selaimessa myös hyödynnetään samaa Webkit-renderöintimoottoria kuin iPhonessa ja muun muassa Nokian S60-alustan mukana tulevassa selaimessa. @Webin ominaisuuksiin kuuluvat sormin käytettävissä oleva käyttöliittymä ja sivujen selaus, sivujen esitys pysty- tai vaakasuunnassa, "älykkäät kirjanmerkit" -toiminto ja monet muut selainten perustoiminnot.



@Web-selain tarjoaa vaihtoehdon UIQ 3 -alustan mukana tulevalle Opera-selaimelle. Digian @Web-selaimen voi ladata ja ostaa Digian verkkosivujen kautta, joilta löytyy selaimesta myös lisätietoa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
lallero (vahvistamaton)

1

juuri näin: "Selaimen toiminta muistuttaa Applen IPHONEJEN Safari-selainta ja selaimessa myös hyödynnetään samaa Webkit-renderöintimoottoria kuin IPHONESSA "

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ximix (vahvistamaton)

2

Webkit-renderöintimoottoria käyttää monet muutkin selaimet esim. Googlen Chrome. Webkit on avoin eikä se ole Applen joten aika monet selaimet muistuttavat sen takia toisiaan. On älytöntä että Applelle annetaan kunniaa Webkitistä kun se ei niille kuulu vaan Webkitin tekijöille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.