Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomalaisen Digian @Web-selain valmistui

2
Markus Lehtiniitty

Suomalaisen Digian @Web-selain valmistui
Suomalaisen Digia-yhtiön @Web-nettiselain UIQ-käyttöliittymällä varustetuille laitteille on valmistunut. Olemme aiemmin kertoneet selaimen julkistuksesta kesäkuussa 2008.

@Web-selaimesta on nyt julkaistu ensimmäinen valmis versio aiempien beta-versioiden jatkoksi. Selain on suunniteltu kosketusnäyttöisille UIQ 3 -alustan laitteille, joita ovat esimerkisi monet Sony Ericssonin älypuhelinmallit kuten kuvassa näkyvässä W960i ja testissämme juuri ollut G900.
Selaimen toiminta muistuttaa Applen iPhonejen Safari-selainta ja selaimessa myös hyödynnetään samaa Webkit-renderöintimoottoria kuin iPhonessa ja muun muassa Nokian S60-alustan mukana tulevassa selaimessa. @Webin ominaisuuksiin kuuluvat sormin käytettävissä oleva käyttöliittymä ja sivujen selaus, sivujen esitys pysty- tai vaakasuunnassa, "älykkäät kirjanmerkit" -toiminto ja monet muut selainten perustoiminnot.

@Web-selain tarjoaa vaihtoehdon UIQ 3 -alustan mukana tulevalle Opera-selaimelle. Digian @Web-selaimen voi ladata ja ostaa Digian verkkosivujen kautta, joilta löytyy selaimesta myös lisätietoa.

Kommentit (2)

lallero (vahvistamaton)

1

juuri näin: "Selaimen toiminta muistuttaa Applen IPHONEJEN Safari-selainta ja selaimessa myös hyödynnetään samaa Webkit-renderöintimoottoria kuin IPHONESSA "

Vastaa
ximix (vahvistamaton)

2

Webkit-renderöintimoottoria käyttää monet muutkin selaimet esim. Googlen Chrome. Webkit on avoin eikä se ole Applen joten aika monet selaimet muistuttavat sen takia toisiaan. On älytöntä että Applelle annetaan kunniaa Webkitistä kun se ei niille kuulu vaan Webkitin tekijöille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja