Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian 5800 XpressMusic jo kattavassa testissä

16
Markus Lehtiniitty

Nokian 5800 XpressMusic jo kattavassa testissä
Venäläinen Mobile-review.com on jo julkaissut Nokian tuoreesta kosketusnäytöllisestä 5800 XpressMusicista kattavan testiartikkelin, joka sisältää myös paljon kuvia itse puhelimesta, sen käyttöliittymästä sekä 5800:lla otettuja kuvia.

Mobile-review'n kanta 5800:aan on varsin positiivinen. Sitä kehutaan muun muassa käyttöliittymän toimivuutta ja puhelimen äänentoiston laatua. Muutenkin Mobile-review kehuu 5800:n olevan erinomainen laite. Mobile-review'n toimittaja Eldar Murtazin ei löydä laitteesta paljoakaan kritisoitavaa ja hänen mielestään 5800 tulee vaikuttamaan vallankumouksellisesti koko matkapuhelinalaan, erityisesti aggressiivisen hinnoittelunsa myötä.

Mobile-review'n 5800-testiin pääsee tästä.

Myös suomenkielellä 5800 XpressMusicista löytyy jo käyttökokemuksia. Tietokone-lehden toimittaja Tero Lehto oli päässyt kokeilemaan 5800:aa Mindtrek-tapahtuman yhteydessä Tampereella. Hän suhtautuu 5800:aan kriittisemmin: käyttöliittymä ei aina toimi loogisesti tai yhtä näyttävästi kuin esimerkiksi Applen iPhoneissa ja itse puhelinkin tuntuu muoviselta. Kontaktipalkki ja tekstinsyöttövaihtoehdot kuitenkin keräävät toisaalta kiitosta.


Teron 5800-ensikokemukset voi lukea täältä.

Uuden kosketusta tukevan S60 5th Editionin toimintaan voi tutustua myös Sittiphol Phanvilain Forum Nokian sivuilla pitämän blogin avulla, jossa hän on esitellyt uutta S60-käyttöliittymäversiota emulaattorista otettujen ruutukauppausten avulla.

Me puolestaan olemme aiemmin kommentoineet Nokian 5800 XpressMusicia ja Comes with Music -palvelua kokonaisuutena sekä vertailleet 5800:n ja Applen iPhone 3G:n ominaisuuksia.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

Anonyymi käyttäjä
Jan (vahvistamaton)

1

Lupaavalta vaikuttaa tuo kännykkä testien perusteella. Pettynyt vähän että 'arvostettu' suomalainen tietotekniikan lehti siteeraa melkein suoraan Gartnerin ensiarvioon(!) ja lopussa vedetään vielä omilta sanoilta matto alta ("Kommenttini eivät välttämättä päde kaikilta osin kauppoihin tulevaan laitteeseen.").

Katsellaan ja arvostellaan sitten kun saadaan konkreettisesti puhelin käsiin - lopullinen versio siis.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tero Lehto

2

Vastaus nimimerkin Jan kommenttiin.

Tarkoitus ei ollut vetää omilta sanoilta "mattoa alta", vaan kyse oli todellakin prototyypistä, joka Mindtrekissä oli esillä. Mahdollisuus on olemassa, että myyntiversio eroaa prototyypistä.

Nokia 5800 -blogimerkintä ja muut jutut aiheesta ovat kiinnostaneet sen verran monia, että ensituntumat vaikuttavat kiinnostavan ihmisiä.

Kunhan saan käsiini lopullisen laitteen, teen siitä tietenkin kattavamman testin. Eikä siinä vauheessa bugeille tms. enää ehru ymmärrystä.

Tero Lehto
toimittaja
Tietokone-lehti

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mikko (vahvistamaton)

3

"Eikä siinä vauheessa bugeille tms. enää ehru ymmärrystä."

kuulostaa että "testin" lopputulos on jo päätetty etukäteen. ensin haukutaan laite proton perusteella ja päälle luvataan haukkua laite ensiversiosta eittämättä löytyvien bugien perusteella.

hyvät lähtökohdat puolueettomalle arvioinnille...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kixxor (vahvistamaton)

4

SE EI OLE EIKÄ TULE OLEMAAN AIPHOUN PRKL! tietenkii siinä on joitain eroja käyttöliittymässä ym. ja veikkaan että lopullisessa versiossa ois kaikki maholliset bugit korjattu. mielenkiitoisin tuote nokialta varmaan kymmeneen vuoteen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abx (vahvistamaton)

5

Ja eiköhän se ole niin että kyllä tuosta applen ipuhelimesta niitä bugeja löytyy, on löytynyt ja varmasti löytyy edelleen. Eli vielä ei tohdi vertailla keskenään tai alkaa arvioimaan mitä tuleman pitää, applen laite ollut kauemmin markkinoilla joten ovat ehtineet parantelemaan käyttöön liittyviä ominaisuuksia. Nokian kottero tulee nyt vasta ulos ja se on heidän ensimmäinen uuden sukupolven kosketusnäyttöpuhelin. Joten tuo ensimmäinen kauppoihinkaan tuleva versio ei ole täydellinen varmastikaan ja sitä varmasti parannellaan ajan mittaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tenttu (vahvistamaton)

6

Voikos 5800:lla katsella esim. youtuben videoita suoraan selaimessa ilman kikkailua? Entä miten toimivat selaimessa ajettavat pokeriohjelmistot? Voiko tällä pelata nettipokeria?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mummo Naapurista (vahvistamaton)

7

Ja mistä veestä sen vielä voi tietää koska KO. PUHELINTA EI OLE VIELÄ KAUPOISSA JA SITEN SUUREN YLEISÖN TESTTTAVISSA...PISTE

Ootellaan nyt vaan rauhassa että tubea päästään OIKESTI kokeilemaan. Sitten todetaan että se on hyvä tai sitten ei.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mummo Naapurista (vahvistamaton)

8

Ja mistä veestä sen vielä voi tietää koska KO. PUHELINTA EI OLE VIELÄ KAUPOISSA JA SITEN SUUREN YLEISÖN TESTTTAVISSA...PISTE

Ootellaan nyt vaan rauhassa että tubea päästään OIKESTI kokeilemaan. Sitten todetaan että se on hyvä tai sitten ei.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pelarus (vahvistamaton)

9

Kaikki vain jauhaa ja jauhaa luurista, kukaan ei vain näytä tietävän koska se tulee myyntiin...? Eli koska?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jaahas (vahvistamaton)

10

Turha odottaa sitä mikä ei tule, iPhöne öwnää tällä kertaa käytettävyydessä, Nokia ominaisuuksissa. Se on kylmä fakta ja hyvin ymmärrettävää kun ottaa huomioon, että Apple on joutunut miettimään käytettävyyttä ipodien kanssa paljon että on saanut vietyä voiton muista valmistajista. Mp3-soittimissa kun ei ne ominaisuudet ole se merkittävä osa vaan musiikin toiston helppous.

Mutta ei huolta, Nokia näytti yhden valteista ja varmasti Applella ollaan kuset housussa odottamassa sitä Nokian puhelinta joka pieksee Applen 6-0. Ja odotettavasti se on se joka on tulossa seuraavaksi. Tieten Ameerikan omppupäitä Nokia ei kiinnosta, ennenkuin siinä on omena ja sen esittelee poolopaitaan sonnustautunut mies jolla on nuhruinen sänkinaama ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jaahas (vahvistamaton)

11

Ja niin, tämän vuoden puolella näihin ensimmäisiin maihin puhelin on jonkun sivun mukaan tuossa 1.päivä ensi kuuta. Tänne tulee ensi vuoden puolella mikäli tiedot pitää vielä paikkaansa.

Outoa toimintaa sanon minä, Sony Ericssonit on kyllä aina Ruotsissa löytynyt heti ensimmäisenä, Nokialla täytynee olla jotain outoa nyt tekeillä kun eivät meille anna luuria. Tietysti jos on järkevä niin julkaisee puhelimen siellä missä on parhaat markkinat ja suurin kysyntä esimerkiksi kyseisen "Tuben" mukana tulevalle Comes whit Music palvelulle. Suomi ei tuolla listalla ole kärjessä joten ehkä se selittää miksi se ei heti suomeen ole tulossa..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tero Lehto

12

Vastaus nimimerkille "mikko":

Millä perusteella väität, että Nokia 5800 oli jutussani "haukuttu proton perusteella"? Artikkelissa esitettiin useita positiivisia puolia.

Pointti on nimenomaan se, että proto on yksi asia, ja myyntiversio on aivan toinen. Niitä ei sotketa keskenään. Myyntiversion oletetaan olevan valmiimpi kuin proton.

Mitä tulee puoluettomuuteen, blogimerkintähän on jo määritelmällisesti yhden henkilön tai muun tahon subjektiivinen näkemys asiasta. Siksihän blogeja julkaistaan, jotta mielipiteet ja näkökulmat saavat paikkansa webissä. Nimimerkin "mikko" kannattaisi perehtyä näihin journalismin perusasioihin ennen arvosteluaan.

Tero Lehto
toimittaja
Tietokone-lehti

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mikko (vahvistamaton)

13

Vastaus nimimerkille "Tero Lehto":

Kiitos vastauksestasi.

Tottakai myyntiversio on valmiimpi kuin proto. Siitä juuri seuraakin kritiikin aihe.

En nimittäin odottaisi luentoa journalismin periaatteista henkilöltä joka ilmoittaa testaamansa laitteen olleen protoversio testiraportin lopussa kuvituksen alla ikäänkuin sivuhuomautuksena. Tieto testilaitteen poikkeavuudesta lopullisesta on tärkeä ja se pitäisi olla heti testin alussa.

No, oletetaan että henkilö ymmärtää journalismin periaatteita ja tietää tärkein kärkeen säännöstä. Silloin toimittaja ei joko pitänyt tuota prototietoa tärkeänä (mikä on erikoista koska yllä olevassa kirjoituksessa korostaa asiaa) tai jätti sen sivumerkinnäksi jostain muusta syystä.

Mikä se syy voisi olla jää arvailujen varaan, yksi vaihtoehto on että se veisi pohjaa esitetyltä kritiikiltä. Huonot puolet on yleensä juuri ne joihin tulee parannusta protoversiosta lopulliseen siirryttäessä.

Toinen ihmetyksen aihe on jatkuva vertailu iphoneen, kun kuitenkin itsekin blogissasi kyselet että onkohan se oikein vai väärin. Pitäisiköhän tuohon kysymykseen miettiä perusteltu vastaus?

Lisätään tähän vielä heitto "bugeille tms. enää ehru ymmärrystä" niin kuulostaa tosiaan siltä että mielipiteet on jo fiksattu. Bugeja siinä todennäköisesti tulee nimittäin olemaan, kuten lähes kaikissa muissakin ensimmäisen sukupolven laitteissa, millainen tube nyt s60-kosketusnäyttölaitteena on.

Toivottavasti olen väärässä.

Mitä tulee blogien merkitykseen, en ole ollenkaan vakuuttunut että blogissa voi, kirjoittaa jotenkin merkittävästi eri roolissa kuin lehden toimittajana, varsinkaan kirjoittaessaan omalla nimellään.

terveisin
nimimerkki mikko

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jartsuli (vahvistamaton)

14

Tietenkin uudessa laitteessa markkinoille tullessaan on softavikaa, kaikissa sitä on. Itse en kovasti anna moisesta 'viasta' negatiivista arvoa jollekin laitteelle jos se on muuten hieno.

Aika näyttää mimmoinen luuri tuo on, kovasti kyllä polttelee :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
zeus7997

15

Oletteko huomanneet Nokian uuden Iphone-killerin Britneyn uudessa musavideossa, oliko se Womanizer. Siinä vilahtaa hieman mainoksen tynkää tulevasta luurista. Älkää siis vielä ostako tuota 5800, vaan odottakaa joulun jälkeen...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja