Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericssonin XPERIA X1 saapumassa kauppoihin

13
Markus Lehtiniitty

Sony Ericssonin XPERIA X1 saapumassa kauppoihin
Sony Ericssonin pitkään odotettu XPERIA X1 -älypuhelin on saapumassa hiljalleen kauppoihin. Isossa-Britanniassa malli on jo tullut saataville ja Suomessakin myyntiintulo tapahtunee aivan lähiaikoina.

XPERIA X1:n hinta on Suomessa asettumassa 700-800 euroon. Esimerkiksi Gigantilla ennakkotilaushinta on 799 euroa, Verkkokauppa.comilla 749,90 euroa ja Tietoasemalla 719 euroa. Malli tulee saataville kahtena eri värivaihtoehtona: mustana ja hopeana.
XPERIA X1 julkistettiin jo helmikuussa Mobile World Congress -messuilla Espanjan Barcelonassa. Kyseessä on Sony Ericssonin ensimmäinen Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettu laite.

XPERIA X1:n tärkeimpiä ominaisuuksia ovat suuri kolmen tuuman tarkka kosketusnäyttö (tarkkuus 800 x 480 pikseliä), 3,2 megapikselin kamera sekä esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö. Lisäksi XPERIA X1:stä löytyy erittäin kattavat datayhteydet. X1 tukee jopa HSUPA-yhteyksiä eli nopeaa tiedon lähettämistä 3G-verkoissa yleisen, latausnopeuksiin vaikuttavan, HSDPA:n lisäksi.

Ohjelmistopuolella Sony Ericsson on parannellut Windows Mobilea lisäämällä oman "paneelikäyttöliittymänsä". Kyseessä on Sony Ericssonin malliston ehdoton lippulaivamalli, jollaista Sony Ericsson tarvitseekin. Sony Ericssonilta on viime aikoina puuttunut vahva tuote kalliimmassa hintakategoriassa.

Sony Ericsson XPERIA X1:n tekniset tiedot löydät Puhelinvertailu-osiostamme.

Kommentit (13)

smeel (vahvistamaton)

3

No maksaahan joku Nokiankin muovinpaloista 700e. Ennemmin tuo kuin jokin Nokian Symbian tekele.

Vastaa
hapi (vahvistamaton)

6

On muuten tosi hyvän tuntuinen kädessäkin tämä luuri! Ominaisuuksien, käytettävyyden ja akun keston takia itsekkin ostan mieluummin kuin Nokian , ja taitaa tietyistä paikoista vielä halvemmallakin saada, niin tulis vaan nopeesti kauppoihin :)

Vastaa
KDMN (vahvistamaton)

7

Onhan SE:llä ollut noita ronskisti hinnoiteltuja malleja ennenkin: Muistaakseni S700i maksoi markkinoille tullessaan lähes 900 euroa, olihan kyseessä yksi maailman ensimmäisistä 1,3 megapikselin kameralla varustettu puhelin :) Toisaalta hinta romahti reilussa puolessa vuodessa viidensadan tienoille...

Vastaa
Jakki

8

Ilmoitettu valmiusaika 833 h

Ihan mukava valmiusaika ja eipä nokialaisissa noin kovia valmiusaikoja ole :P

Vastaa
Slege (vahvistamaton)

10

Kyllä se on niin, että kun Nokian muovifliisujen ilotulitusmaisesta "huipputekniikkaa" ylistävistä mainoslauseista toipuu ja huomaa keskinkertaisen tekniikan jylläävän esim. N96:sessa (toiminnot hidastuneet merkittävästi jo muutaman teeman ja sovelluksen asentamisen jälkeen), niin alkaa arvostaa varmaa suorituskykyä ja jämäkkää rakennetta! SE:ltä ei heitetä puhelimia myyntiin valmiiksi vanhentuneina ja raakileina vaan jotain on sentään mietitty etukäteen.

Vastaa
JoeKerr (vahvistamaton)

11

Tuo on muuen HTC:n tekemä luuri eikä Sonyn :)
Odotan silti tuosta Windows Mobile versiota =)

Vastaa
Mitä odotat? (vahvistamaton)

13

JoeKerr:
"Odotan silti tuosta Windows Mobile versiota =)"

Miten niin odotat? Eikös tuolla ylhäällä lue: "Kyseessä on Sony Ericssonin ensimmäinen Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettu laite." Sama tieto on ollut esillä joka ainoassa jutussa, joka tästä puhelimesta on julkaistu vajaan vuoden aikana.

Ehkä tuossa menee jokin yli mun tajunnan, mutta en todellakaan ymmärrä, mitä sä oikeen odotat...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja