Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorola panostaa Androidiin

Markus Lehtiniitty

Motorola panostaa Androidiin
Yhdysvaltalainen Wall Street Journal (WSJ) kertoo (maksullinen artikkeli) Motorolan päättäneen jatkossa keskittää panostuksiaan puhelinten alustakehityksen suhteen. Motorola aikoo supistaa käyttämiensä alustojen lukumäärän kuudesta kolmeen.

Jatkossa Motorola aikoo keskittyä Googlen Android-käyttöjärjestelmään kuluttajille suunnatuissa tuotteissa, Microsoftin Windows Mobileen yrityspuhelimissa sekä omaan suljettuun P2K-käyttöjärjestelmäänsä aivan edullisimmissa puhelimissa. Motorola saattaa myös peruuttaa monia jo kehityksen alla olevia puhelimia, jotka eivät perustu jollekin tulevaisuuden kolmesta alustasta. Uudistuksen myötä Androidista tullee ajan mittaan jopa tärkein Motorolan käyttämistä alustoista.
Uusien suunnitelmien pääarkkitehtina on Motorolan tuore johtaja, Qualcommilta rekrytoitu, Sanjay Jha.

Keskittyminen edellä mainittuihin alustoihin johtanee tuhansien muiden alustojen kehittäjien irtisanomisiin ainakin. Sanjay Jhan mukaan Motorolan kehitysprojekteissa työskentelee nykyään kaksi-kolmikertaisesti kehittäjiä verrattuna muihin valmistajiin.

WSJ:n tietojen mukaan Motorola aikoo lisäksi ulkoistaa ainakin osan Windows Mobile -laitteidensa valmistuksen kolmannelle osapuolelle.

Motorola saattaa tiedottaa väenvähennyksistä ja muista tulevaisuuden suunnitelmisaan jo torstaina tulosjulkistuksensa yhteydessä. Olemme aiemmin kertoneet huhupuheista liittyen Motorolan tulevaan ensimmäiseen Android-puhelimeen, joka olisi tulossa tämän hetken tietojen mukaan markkinoille ensi kesänä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja