Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericssonin XPERIA ja Samsungin uutuuksia esillä Digiexpossa

14
Markus Lehtiniitty

Sony Ericssonin XPERIA ja Samsungin uutuuksia esillä Digiexpossa
Puhelinvertailu.com vieraili tänään Helsingin Messukeskuksessa Digiexpo-messuilla. Messut ovat avoinna vielä huomenna. Tarkempaa tietoa messuista löytyy Digiexpon omilta sivuilta.

Puhelinten osalta Digiexpo osoittautui melko vaisuksi. Mukana olivat puhelinten osalta ainoastaan Samsung ja Sony Ericsson. Lisäksi Tietokone-lehden tietoiskulavalla vertailtiin Nokian älypuhelimia ja Applen iPhone 3G:tä.Sony Ericssonilla oli esitellä laajasti nykyinen matkapuhelinmallistonsa. Ehdoton tähti osastolla oli kuitenkin uusi XPERIA X1 - muun muassa Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä, 3,2 megapikselin kameralla sekä esiin liukuvalla QWERTY-täysnäppäimistöllä varustettu älypuhelin.


XPERIA X1 jätti varsin positiivisen vaikutelman nopean kokeilun perusteella. Puhelin tuntuu kädessä mukavalta ja näppäimistö vaikuttaisi olevan kohtalaisen onnistunut kokonaisuus. Kosketusnäyttö ei vaikuttanut kovinkaan suurelta luonnossa nähtynä. Näyttö on kuitenkin erittäin tarkka korkean 800x480 pikselin resoluution vuoksi.Toinen kiinnostava esillä ollut SE:n malli oli pelipuhelin F305. Mukana kerrotaan tulevan jopa 60 peliä.

Samsungilla puolestaan oli esillä enemmän kiinnostavampia uutuusmalleja. Näihin lukeutuivat erityisesti kosketusnäyttöinen Windows Mobile -puhelin Omnia i900 ja S60-alustallinen INNOV8 i8510.Äärimmäisen lyhyen kokeilun perusteella molemmat vaikuttavat myös varsin miellyttäviltä tuttavuuksilta. Omniassa Windows Mobile -pohja on piilotettu melko tehokkaasti tietyiltä osin.

INNOV8:n ehdottomasti tärkeimmästä hienoudesta, kahdeksan megapikselin kamerasta, ei näin nopean testailun myötä voi sanoa paljoakaan.Samsungilla oli esillä myös uusi Armani-puhelin Emporio Armani SAMSUNG NIGHT EFFECT. Puhelimen käyttöliittymä vaikutti melko hitaalta. Tärkeämpää tässä puhelimessa kuitenkin saattaakin olla sen ulkonäkö ja siinä lukeva Armanin nimi. Armani-puhelimessa on myös puhelinta kiertävät valot, joiden väriä voi vaihtaa.

Samsungilta on myös tulossa B2700-malli, joka kestää kolhuja ja roiskeita hieman tavallista enemmän. Kyseessä on 3G-puhelin. L870-malli puolestaan on uusi keskihintainen S60-alustalla varustettu puhelin.
Tietokone-lehti järjesti tietoiskulavalla esityksen "Onko kännyköissä eroa? Näin Apple iPhone haastaa Nokian", jossa käytiin läpi Applen ja Nokian nykystrategiaa, vertailtiin iPhone 3G:n ja Nokian nykyisen ykkösmalli N96:n ominaisuuksia ja lopuksi esiteltiin itse puhelinten käyttöä.Esityksen piti Tietokone-lehden web-tuottaja Jukka Lehtinen. Esitys ei tarjonnut paljoakaan uutta valveutuneille, puhelinalaa seuranneille, ihmisille. Esitys piti sisällään myös hauskojakin kohtia ja se alkoi aivan perusteista: "Nokia valmistaa matkapuhelimia" julisti yksi esityksen ensimmäisistä sivuista.Esityksen parasta antia oli iPhone 3G:n ja Nokian N96:n erojen selvittäminen vertaamalla niitä maihin. iPhone 3G on kuin Japani, kaikki on ihmeellistä, mutta toimivaa. Toisaalta se on kuin kansankoti Ruotsi, joka kertoo mikä on sinulle hyväksi ja ja siihen on sitten tyydyttävä.

N96 puolestaan on kuin Hongkong. Kaikkea löytyy, mutta mistä ja miten on hieman epäselvää. Varsinkin N96:n osalta vertaus osuu naulankantaan.

Edellä kerrottu oli siis Digiexpon anti puhelinten osalta. Tietokoneiden, pelien ja televisioiden osalta messut tarjoavatkin enemmän. Samaan aikaan ja samalla lipulla Messukeskuksessa pääsee myös Skiexpo- ja Boardexpo-messuille ja messut ovat siis auki vielä huomenna sunnuntaina.

Alla vielä Sony Ericssonin XPERIA X1:stä muutamia kuvia:
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

Anonyymi käyttäjä
janne (vahvistamaton)

1

Itse olin erittäin pettynyt tuohon XPERIAN X1 tuntumaan mitä pääsin kokeilemaan messuilla perjantaina. Esittelijä vakuuttelija että kyllä kuvakkeisiin osuu sormillakin, mutta käyttö oli tuskaista ilman kynää. Kalenterin käyttö oli muuten mahdotonta ilman kynää, aina heitti muutamalla päivälllä kun käytti sormea. Myös käyttöliittymä tuntui tahmealta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tuuli (vahvistamaton)

2

Käyttis on tosiaan hitaan oloinen ja hinta suolainen siihen verrattuna mitä tarjoaa..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iphone (vahvistamaton)

3

eiköhän tuo iPhone tule olemaan seuraavan 10 vuoden ajan dominoiva puhelin kunhan nuo nokiafanit saadaan käännytettyä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mira (vahvistamaton)

4

nokiafanit... sanoo meidän oma omenafanimme. avaisit nyt edes omat silmäsi niin huomaisit mitä tuosta puhelimesta puuttu, mutta eihän teihin järkipuhe uppoa. Ensi vuonna taas viisaampia ja nähdään kuka on markkinajohtaja(?), nokia maybe? iphone on samaa kamaa mitä muut suoltaa markkinoille, mutta vajaavaisilla ominaisuukilla kosketusnäytölllä (JEE!).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ville (vahvistamaton)

5

"N96 puolestaan on kuin Hongkong. Kaikkea löytyy, mutta mistä ja miten on hieman epäselvää."

Harmi vain, että Hongkong ei edes ole maa, vaan kaupunki. Muutenkin koko tietoisku oli varsin hirveä. Harmi sinänsä, potentiaalia hyvään tietoiskuun olisi kuitenkin ollut (esim. iPhone ja N96 olivat molemmat esityksessä käytettävissä, miksi niitä ei hyödynnetty enemmän?)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iphone (vahvistamaton)

6

ei noist mikää pärjää iphonelle alkuunkaan. Kaikkien muiden puhelinten myynnin vois oikeestaan lopettaa kokonaan ku ei parempaa voi ees olla, tällä voi tehä iha mitä vaa. Vielä ku tän hinnan on huhuttu laskevan niin ei kukaa enää muita puhelimii ees haluu vilkastakaa ja kohta alkaa valmistajat toisensa jälkeen lopettamaan tuotantoaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Aivan (vahvistamaton)

7

"ei noist mikää pärjää iphonelle alkuunkaan."

Niin kyllähän se iPhone pieksää esimerkiksi nyt vaikka sillä kahden megapikselin kameralla ilman kuvanvakainta, automaattitarkennusta ja kuvausvaloa minkä tahansa muun kameraluhelimen...

Mikäli en nyt oo ihan väärin ymmärtäny, ni tässä maailmassa on ainakin 50 puhelinmallia joka tosiaankin pärjää iPhonelle esimerkiksi nyt noissa kuvausominaisuuksissa... Että mitäs paskaa ne omppufanit taas jauhaa siellä?

Ja jos joku tosiaan luulee, että Apple sais muut puhelinvalmistajat lopettamaan omien muhelintensa tuotannon tuolla "yhdellä ja oikealla" puhelinmallilla niin kyllä täytyy ihmisen olla sekasin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Juurikin näin (vahvistamaton)

8

Niinhän siinä kävi jo 80-90 -lukujen taitteessa, että Apple pieksi PC:n, sillä se tarjosi lukuisten laitteistovaihtoehtojen sijaan vain yhtä. Sen jälkeen Apple on halinnut suvereenisti tietokonemarkkinoita tällä loistavalla strategiaallaan. Vai miten se menikään?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Taitaa olla banaanikakkua (vahvistamaton)

9

Juurikin näin tärkeet kommentit voisi kyllä mielestäni poistaa ihan ylläpidon toimesta , outo juttu, että melkein joka palstalla taistellaan iPhonen ominaisuuksista / tai siitä kuinka hyvä luuri se on. Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä ja hyvähän se on, että mielipiteitä on erilaisia, mutta ne voisi ilmaista oikeaan paikkaan. Vai olisiko sittenkin käpykakkua ? ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jahas, Jahas (vahvistamaton)

10

Vai näin tähän iPhone juttuu tarvii sanoo etten ikinä oo nähny vastaavanlaist räppänää ja et omast mielest mun käytös oleva K850i Erkki pieksee sen pystyy. Meinaa siin on niinku uudes N96 liikaa ominaisuuksii. Onks puhelinvalmistajat jo unohtanu mitä ne on tekemäs:puhelimii ei mitää tietokoneita. Mull riittää et on bluetooth, hyvä kaiutin, hyvä kamera ja Wlan (Oon hommannu softat ym. netist nii semmonenki löytyy nykyää ja toimii ihan oikeasti) Ja oikeastaa Wlaniikaa en tarvii eli K850i sisältää kaiken mitä tartten iha vakionaki. Ja meillä ei oo mitää omenanlogon tuotteita nyt eikä ennenkää ollu eli ei se mikää semmonen läpimurto merkki oo meinaa ei muut merkit koskaa hävii mihkää.

En kannata mitään merkkei kunhan ominaisuudet laitteessa kuin laitteessa jyrää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kommarimies (vahvistamaton)

11

Kyllä toi Sony Xperian X1 vaikutti hienolta, mutta kyllä mielummin ottaisin vaikkapa saman hintaluokan Nokia E90:sen. Ja onkohan tuo Sony edes kestävä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vinkki (vahvistamaton)

13

kommarimies: älä ota e90 vaan mielummin e75 melkeen
ku e90 samat ominaisuudet mut vaan pienemmässä muodossa. ja paaljooon kevyempi

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja