Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorolan Android-puhelin vasta ensi vuoden jouluksi

1
Markus Lehtiniitty

Motorolan Android-puhelin vasta ensi vuoden jouluksi
Motorolan ensimmäinen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin on tulossa Motorolan oman ilmoituksen mukaan vasta vuoden 2009 joulumarkkinoille. Aiemmin puhelinta ollaan odotettu markkinoille jo ensi kesäksi.

Olemme aiemmin kertoneet Motorolan tulevasta Android-puhelimesta täällä. Laitteen tärkeimmät ominaisuudet ovat Androidille tyypillisesti suuri kosketusnäyttö sekä QWERTY-täysnäppäimistö. Lisäksi mukana kerrotaan olevan yhteisöpalveluiden käyttöä helpottavia ominaisuuksia.
Motorola ilmoitti viime viikolla rajuista muutoksista puhelinvalikoimaansa. Se tulee jatkossa keskittymään vain kolmeen alustaan puhelimissaan entisten kuuden sijaan. Halpapuhelimissa tullaan käyttämään Motorolan omaa, suljettua P2K-alustaa, kehittyneemmissä kuluttajatuotteissa Googlen Androidia ja yritys- ja hyötykäyttöön suunnatuissa laitteissa Microsoftin Windows Mobilea.

Motorola ei siis enää jatkossa käytä esimerkiksi Nokian puhelimista tuttua Symbian-alustaa tai Linuxin ja Javan päälle pohjautunutta omaa alustaansa. Myös useita näitä alustoja käyttävien ensi vuoden mallien kehitys on päätetty lopettaa ja mallien myyntiintulo perua.

Ensimmäisten, uuden sukupolven Windows Mobile -laitteiden Motorola lupailee tulevan myyntiin vuoden 2009 toisella puoliskolla. Niissä käytetään uutta 6.5-versiota Windows Mobilesta.

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja