Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple laskemassa iPhone 3G:n tuotantoa - kysyntä heikkenemässä?

16
Markus Lehtiniitty

Apple laskemassa iPhone 3G:n tuotantoa - kysyntä heikkenemässä?
Apple on laskemassa iPhone 3G:n tuotantomääriä vuoden viimeisellä neljänneksellä verrattuna menneeseen kolmanteen neljännekseen Friedman Billings Ramseyn analyytikon Craig Bergerin raportin mukaan. Asiasta kertoi Silicon Alley Insider -sivusto.

Raportin mukaan Apple laskee iPhone 3G:n tuotantomääriä yli 40 prosenttia verrattuna kolmanteen neljännekseen aiemmin arvioidun 10 prosentin laskun sijaan.

Tuotantomäärien lasku ei välttämättä kerro aivan suoraan iPhone 3G:n heikkenevästä kysynnästä. On mahdollista, että kolmannella neljänneksellä iPhoneja tehtiin tarkoituksella tavallista enemmän ja niitä on nyt tarpeeksi varastossa vuoden viimeistä neljännestä ja erityisesti joulumarkkinoita silmällä pitäen.

Toisaalta taloudellinen tilanne on heikentynyt voimakkaasti kautta maailman viime aikoina, mikä saattaa laskea myös Applen tuotteiden kysyntää.


Apple toimitti kolmannen neljänneksen aikana 6,9 miljoonaa iPhone 3G:tä, joista kaksi miljoonaa tosin meni varastojen ja toimitusketjun täydennyksiin. Kolmannen neljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä Applen pääjohtaja Steve Jobs kehuskeli yhtiön olevan puhelinliiketoiminnan tuottamalla liikevaihdolla mitattuna jo maailman kolmanneksi suurin matkapuhelinvalmistaja. Apple tuli matkapuhelinmarkkinoille vasta alle puolitoista vuotta sitten, joten kaikilla mittareilla Apple on menestynyt ilmiömäisen hyvin.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

Anonyymi käyttäjä
Ingenjör (vahvistamaton)

3

Mutta kyllähän tuo aika raju juttu on, että ENNEN JOULUA ruvetaan laskemaan tuotantoa. Omppu puhelin taitaa jäädä hypetetyksi flopiksi...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
make (vahvistamaton)

4

"Mutta kyllähän tuo aika raju juttu on, että ENNEN JOULUA ruvetaan laskemaan tuotantoa. Omppu puhelin taitaa jäädä hypetetyksi flopiksi..."

paskapuhetta.^^


Apple's fiscal 4th quarter has been released with increases across the board. During the quarter Apple made $7.9 billion making for a profit of $1.14 billion during the quarter. This is up from $904 million in the same quarter last year.

Much of this success is centered around the iPhone 3g. In the quarter Apple sold an incredible 6.9 million iPhones which means they have already reached their 10 million iPhone goal for 2008 and there are still two more months of sales left.

The iPhone now accounts for 39% of Apple's business. Nice move entering the mobile phone market Apple. Not only is the iPhone a dominant part of Apple now it is also rising up the charts in mobile phone sales versus all other companies. The iPhone outsold Blackberry devices by 800,000 in the quarter.

Other Apple products are also doing well. Mac sales were up 21% and iPod sales were up 8% for the quarter.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jesse (vahvistamaton)

6

Jaa eikö ne köyhät ostakaa niitä iPhoneja... taitavat ostaa niitä Nokioita joita saa säkillisen samaan hintaan ja hakkaa ominaisuuksissakin "mennen tullen" sillä taskulampulla;). Kovat ajat edessä niin kannattaa ostaa hyvä peruspuhelin pitkällä akunkestolla niin pystyy puhumaan vaik sähköyhtiö kaukasiski sähköt maksamattomien laskujen takia:P

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jesse (vahvistamaton)

7

Jaa eikö ne köyhät ostakaa niitä iPhoneja... taitavat ostaa niitä Nokioita joita saa säkillisen samaan hintaan ja hakkaa ominaisuuksissakin "mennen tullen" sillä taskulampulla;). Kovat ajat edessä niin kannattaa ostaa hyvä peruspuhelin pitkällä akunkestolla niin pystyy puhumaan vaik sähköyhtiö kaukasiski sähköt maksamattomien laskujen takia:P

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

8

No huh huh mitä tekstiä! Apple-fanit katkerina... iPhone on ominaisuuksiinsa nähden ylihintainen "hetken huuma", joka on nyt menossa ohi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Abx (vahvistamaton)

9

Hauskaa nähdä kuinka omppupojat alkavat hätäilemään nyt jos tuotantoa hieman supistetaan(vinkki: ostakaa toinen iPhone vaikka mökille, niin steve jobsilla taas riittää rahaa hetkeksi vaikka ei iPhonea samaan malliin myytäisikään), varmaa on se että iPhone tulee jäämään auttamattomasta jalkoihin kun suuret valmistajat alkaavat todenteolla kosketusnäyttöluureja markkinoille törkkäämään, toivottavasti alkavat jo pian. Apple oli vain ensimmäinen joka sen teki ja osui kultasuoneen. Turhaa tässä hätäilemään, kohta kaikki supistavat tuotantojaan, koska talous on menossa alamäkeen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi (vahvistamaton)

10

Apple ei ollut millään mittarilla ensimmäinen, joka teki kosketusnäytöllisen puhelimen. Menestyksen syy on siis jossakin ihan muualla.

Apple saattoi toki olla ensimmäinen joka teki kosketusnäytöllisen puhelimen jota on tarkoitus käyttää sormin (eikä styluksella) ja suunnitteli käyttöliittymän alusta lähtien tämän ajatuksen ympärille. Onko se oikea vai väärä ratkaisu jää nähtäväksi.

Apple ylitti myyntitavoitteensa ja nousi kolmanneksi suurimmaksi puhelinten myyjäksi (mitattuna rahalla). Sen toiminta on lisäksi erittäin kannattavaa, joten lisää on varmasti tulossa jossakin vaiheessa. Supistetaanko tuotantoa vai ei, ei hetkauta suuntaan eikä toiseen.

Jo nyt iPhone (varsinkin yhdistettynä iPod Touchiin) on yksi suurimmista yhtenäisistä mobiilialustoista joten pelien ja muiden softien teko sille on varmasti erittäin kannattavaa, kuluttaja tulee nauttimaan sekä tarjonnan laajuudesta että laadusta. Tarkennuksena: S60 ei ole millään mittarilla yhtenäinen alusta, laitteet ovat hyvin erilaisia toisiinsa nähden. Tämä tuskin tulee nopeasti muuttumaan, paitsi iPhonen eduksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mielipide

11

Nytten kun on amerikassa tuo roskapankki kriisi ja talous muutenkin maailmalla vähän tasopainottomana, niin aika loogista vähentää tuotantoa, sillä tuskin ihmiset laman aikana niitä luksustuotteita ostelevat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Billy Biy (vahvistamaton)

12

Huvittavaa kommentointia monelta mm. ingenjör, pena, abx. Tosiasia on, että iPhone on tullut jäädäkseen ja dominoi täysin älypuhelimarkkinoita USAssa sekä myös muualla maailmassa. Ei ole olemassa älypuhelinvalmistajaa, joka EI benchmarkkaisi itseään iPhoneen!
Lisäksi laite ei ole senttiäkään ylihintainen, toisin kuin Nokiat mm. N96 maksaa 740€!!! Oma iPhoneni maksoi 469€ ja on joka euron arvoinen. Tosin yhdessä ole toki iPhonen arvostelijoiden (=kateellisten,joilla ei ole jostain syystä vielä laitetta ;D) kanssa samaa mieltä: iPhone EI ole kännykkä. Jos haluat kännykän osta esim. Nokia tai vastaava. Jos haluat laitteen, jolla on helppo selata nettiä, katsella videoita ja lukea meilejä haluat iPhonen. Piste.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Billy Boy (vahvistamaton)

13

Huvittavaa kommentointia monelta mm. ingenjör, pena, abx. Tosiasia on, että iPhone on tullut jäädäkseen ja dominoi täysin älypuhelimarkkinoita USAssa sekä myös muualla maailmassa. Ei ole olemassa älypuhelinvalmistajaa, joka EI benchmarkkaisi itseään iPhoneen!
Lisäksi laite ei ole senttiäkään ylihintainen, toisin kuin Nokiat mm. N96 maksaa 740€!!! Oma iPhoneni maksoi 469€ ja on joka euron arvoinen. Tosin yhdessä ole toki iPhonen arvostelijoiden (=kateellisten,joilla ei ole jostain syystä vielä laitetta ;D) kanssa samaa mieltä: iPhone EI ole kännykkä. Jos haluat kännykän osta esim. Nokia tai vastaava. Jos haluat laitteen, jolla on helppo selata nettiä, katsella videoita ja lukea meilejä haluat iPhonen. Piste.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pekka (vahvistamaton)

14

Hehe, Billy Boyn vastaukseen voi lisätä, että jos haluaa kännykän JA laitteen jolla on helppo selata nettiä, katsella videoita ja lukea meilejä, haluat Nokian 5800:n Piste. LOL

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Billy Boy (vahvistamaton)

15

Pekka: LOL oli hyvä lopussa. Sillä muakin naurattaa, kun ajattelen netin selaamista Nokia 5800:lla. Ei toimi. Vertaa huviksesi iPhoneen. Toki parannusta on hieman muista Nokialaisista, esim. N95 tai kommari. Mutta ikävä kyllä vain hieman...

Mutta kaikki iPhonen arvostelijat: kokeilkaa ensin laitetta ja kirjoittakaa vasta sitten!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keijo (vahvistamaton)

16

"Jos haluat laitteen, jolla on helppo selata nettiä, katsella videoita ja lukea meilejä haluat läppärin. Piste."

korjasin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja