Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Friend View kertoo missä kaverit ovat

20
Markus Lehtiniitty

Nokian Friend View kertoo missä kaverit ovat
Nokia on julkistanut uudesta Friend View -palvelusta kokeiluversion Beta Labs -palvelunsa kautta. Friend View näyttää käyttäjälle kartalla, missä hänen kaverinsa ovat. Kavereiksi määritellyt henkilöt näkevät siis kavereidensa sijainnin Frien View'n kautta ja jakavat muille samalla oman sijaintinsa.

Friend View -palvelu koostuu puhelimeen asennettavasta ohjelmasta sekä tietokoneen selaimella käytettävästä sivustosta. Palvelu käyttää paikkatiedon määrittämiseen ensisijaisesti GPS-paikannusta, mutta paikannus onnistuu summittaisesti myös puhelinverkon kautta, jollei GPS ole käytettävissä.
Friend View'n kautta käyttäjät voivat paikkatietojen jakamisen lisäksi julkaista lyhyitä mikroblogi-tyyppisiä viestejä, joita muut käyttäjät voivat kommentoida.

Friend View'n käyttämiseen tarvitaan Nokia Account -tunnus ja puhelinsovelluksen pitäisi toimia kaikissa S60 3rd Edition -alustan älypuhelimissa.

Lisää Friend View -palvelusta ja linkki puhelinsovelluksen lataussivulle löytyy Nokia Beta Labsin Friend View -sivulta.

Alta löytyy vielä lisäksi video, jolla esitellään Friend View'n toimintaa:

Kommentit (20)

iphone (vahvistamaton)

1

tuonlaisia softia on iphoneen jo kymmeniä, sidottu mm drug lords peliinkin

Vastaa
matti (vahvistamaton)

2

Iphone sitä, iphone tätä... ketään ei kiinnosta edelleenkään.

Vastaa
Keke_ (vahvistamaton)

3

@matti

Taitaa ottaa pattiin kun tuo Nokia on vihdoin kohdannut voittajansa joka syö Nokiaa vielä monen vuoden ajan ja lopulta ottaa vallan kokonaan? iPhone <3

Vastaa
jan (vahvistamaton)

4

Keke taitaakin olla huumorimiehiä :D
Iphonen valmistustahan vähennetään jo. Taitaa jäädä aika lyhyeksi tähdenlennoksi ja hyvä niin (vajaavaisuudet puhelimessa ja _maksulliset_ päivitykset?!)

Vastaa
Tuomo (vahvistamaton)

5

iPhonen myyntitavoite (10milj kappaletta) saatiin rikki jo kolmannen neljänneksen aikana ja puhelimia oltiin valmistettu jo pitkän aikaa ylimääräisiä jotta talven aikana tuotantoa voidaan vähentää.

Vajaavaisuudet puhelimessa? Kuka haluaa pelata matopeliä ja kirjoittaa sähköpostia samaan aikaan? ja kyllä torrenttien lataaminen ja netin selaaminen käy iPhonella todella kätevästi. Maksullisista päivityksistä en ole koskaan kuullutkaan paitsi ehkä 1st gen iPhonelle jonka saa jailbreakkaamalla tietysti päivitettyä 2.2 versioon suht helposti.

S60 on kuollutta lihaa niin käytettävyydessä kuin nopeudessakin.

Vastaa
glp (vahvistamaton)

7

Tämähän on jo vanha juttu: "PC-mies pystyy yhteen asiaan mihin Mac-mies ei, olemaan hiljaa siitä että omistaa Macin". Sama yleistys voidaan ilmeisesti tehdä mihin tahansa Apple-tuote <> muu vastaava tuote -tilanteeseen.

Vastaa
vuosi 2000 (vahvistamaton)

8

Taitaa olla vanhan BENEFONEN peruja jostain "valovuosien" takaa
näin diki ajassa mitattuna.Mutta varmaan ihan hyvä ominaisuus.

Vastaa
MKAntero (vahvistamaton)

9

Jaahas ja asiaan...mielestäni kiva sovellus. Itse laitoin linkin kaikille firmassa ja kavereille heti. Tämä on sellainen kiva lisä tähän Nokia Chat ja Mapsin rinnalle.

Vastaa
Sepe (vahvistamaton)

10

Hmm.. vai nokia kohdannut voittajansa. Ei ihan pidä paikkaansa. Juuri luin lehdestä näin. "Amerikkalainen tietotekniikan trendeihin erikoistunut Wired- lehti on valinnut Nokia E71- älypuhelimen parhaaksi puhelimeksi, yli 60 puhelimen joukosta (mukaanlukien iPhone)"

Vastaa
Hanne (vahvistamaton)

11

Täytyy ihmetellä tuota iPhone hypeä kun puhelimessa ei ole oikeastaan mitään muuta edistyksellistä kuin kosketusnäyttö...
- ei vaihdettavaa muistikorttia tai akkua, ei voi lähettää edes MMS viestejä tai ottaa videoita, 3G yhteydet prakaa ja puhelimen Bluetooth tukee vain kuulokkeita jne

Vastaa
htc (vahvistamaton)

12

Niin se mailma muuttuu,olihan se ladakin joskus suomen
suosituin henkilöauto

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

13

Täytyy ihmetellä kuinka iphonen puutteiksi jaksetaan aina listata ihan turhia asioita. Akun tai muistikortin vaihto tai MMS viestit. Please, keksikää jotain järkevää. 3G yhteydet eivät reistaa sen enempää kuin muissakaan. BT tuki on kieltämättä hyvin heikko. Selain, mail, musiikkisoitin, pari erinomaista lisäsoftaa ja käyttöliittymän monet aspektit ovat ne iphonen jutut. Niiden hyvyyttä ei voi speksilistasta nähdä. Jos ne eivät innosta ei iphone ole teille, ei sen ole tarkoituskaan olla kaikille kaikkea. Mutta ei myöskään voi yleistää että se ei olisi kellekään hyvä vaihtoehto.

Ja sille toiselle puolueelle: mitä helkkarin iloa on torrentin lataamisella puhelimeen? Myös jailbreakatun puhelimen ominaisuuksien esittely iPhonen ominaisuuksina on aika arveluttavaa. Moniajon esto kolmannen osapuolten softilta (Appleahan tämä ei koske) on oikea ongelma. Se estää tietyntyyppisten teon kokonaan ja vaikeuttaa toisia ratkaisevasti.

Maksullisia päivityksiä ei ole ollut eikä tule ainakaan seuraavan kahden vuoden aikana, päivitykset ovat sisältäneet hyvin paljon enemmän uusia ominaisuuksia kuin Nokian päivitykset keskimäärin. Nokialla on kaksi tai kolme mallia jotka pääsevät edes lähelle tässä suhteessa. Moniin ei tule mitään, joidenkin bugejakaan (esim. N73:n BT) ei korjata.

Valitan off topicia, mutta oikeasti yrittäkää vähän päästä uusiin argumentteihin, puolin ja toisin.

Vastaa
investor (vahvistamaton)

14

Kun sais vielä sellaisen ohjelman joka näyttää kokoajan missä kyseinen luuri sijaitsee ilman että luurin käyttäjän pitää se päivittää tuohon ohjelmaan.

Olis hyvä seurailla missä lapset hiihtää.....

Vastaa
iLMo (vahvistamaton)

15

Näitä on tosiaan jo nähty. Ihmettelen vaan että miksei tätä ole markkinoitu vanhemmille, jotka pelkäävät pilttinsä perään ja pystyisivät tällä seuraamaan että minkä ostarin kulmilla se oma höpönassu notkuu.

Vastaa
investor (vahvistamaton)

16

Kun tämä softa ei sovellu vanhemmille, koska lapsen pitää itse päivittää missä milloinkin menee.... Muuten jos katsot lapsesi sijainnin niin lukee vaan esim. Lapsi 1 sijainti koti päivitetty 5 tuntia sitten

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

17

Tuollaisella softalla on hyvin suuri vaara rikkoa yksityisyyden suojaa. Myös muutama muu käytännön ongelma siihen liittyy.

Se pitäisikin toteuttaa yksittäisen softan asemesta operaattorin palveluna. Joku aika sitten oli puhetta että joku suuri suomalainen operaattori tarjoaisi tällaista palvelua, mutta en tiedä mikä sen nykytila on. Tietenkin operaattoripalveluunkin liittyy muutama pieni ongelma, sen kiertäminen kun on lapselle/nuorelle aika helppoa.

Mitenköhän ennen tultiin toimeen kun ei pystynyt juttelemaan lapselle joka helvetin minuutti eikä voinut tietää hänen tarkkaa positiotaan koko ajan?

Vastaa
Gunu (vahvistamaton)

18

Voiko kummallakaan puhelimella soittaa ja vastaanottaa puheluita?

Nokia puehelinten myynti on edelleen ylivoimainen ykkönen. Ostakaa pelaamista varten konsoli tai PC. Kännykkä on kommunikointia varten.

Joku 500 eken uutuus pelaamista varten?

Vastaa
Killeri (vahvistamaton)

20

Iphone SUCKS
Nokia ROCKS

Nokia pyysyy maailman suurimpana kännyköideb valmistajana.
Vaikka Applelta ois tullu yks ``OK´´ puhelin ei se silti tuu ikinä pärjään Nokialle!


Näillä sivuilla vois tehdä mielipide kyselyn siitä että kumpi on paremi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja