Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia menetti asemiaan älypuhelimissa

16
Markus Lehtiniitty

Nokia menetti asemiaan älypuhelimissa
Tutkimusyhtiö Canalys on julkaissut tiedot kolmannen neljänneksen älypuhelinmyynnistä. Uudet tilastot osoittavat Nokian menettäneen reilusti asemia älypuhelinkilpailussa. Kun älypuhelinten kokonaismarkkina kasvoi 27,9 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon, niin Nokian myynti laski 3,4 prosenttia viime vuodesta.

Aiemmin Nokia on hallinnut ylivoimaisella otteella älypuhelinmarkkinoita. Vielä viime vuoden kolmannella neljänneksellä useampi kuin joka toinen myyty älypuhelin oli nokialainen, kun nyt Nokian osuus on pudonnut vain 39,8 prosenttiin.
Nokian osuutta ovat syöneet niin Apple, HTC kuin myös Blackberry-laitteista tunnettu RIM. Apple kasvatti myyntiään 523 prosenttia, HTC 171,4 prosenttia ja RIM 83,5 prosenttia viime vuodesta. Applen huiman kasvun ansiosta sen markkinaosuus älypuhelimissa kohosi jo 17,3 prosenttiin.

Älypuhelinohjelmistoissa näkyy sama kehitys. Nokian Symbian on menettänyt osuuksia Applelle, RIM:ille sekä Microsoftin Windows Mobilelle. Nokia toimitti viisi kuudesosaa kaikista Symbian-puhelimista.

Canalysin mukaan kolmannella neljänneksellä myytiin yhteensä 39,9 miljoonaa älypuhelinta. Canalys odottaa Nokian parantavan asemiaan vuoden viimeisellä neljänneksellä uutuustuotteiden kuten N96:n ja 5800 XpressMusicin myötä. Lisäksi Applen iPhone 3G:n lanseeraus tapahtui kolmannella neljänneksellä, joten Apple ei välttämättä yllä vastaaviin myyntilukuihin kuin kolmannella neljänneksellä.

Lisätietoa Canalysin tilastoista kommentteineen Canalysin omasta tiedotteesta (englanniksi)

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

Niinno (vahvistamaton)

1

Mä en ymmärrä miks täytyy tehä noin saman näköinen puhelinkin. Ennemmin kyl ostaisin iPhonen, meinaan Nokialaisis on niin paljon pugei ja jne.

Vastaa
perzon (vahvistamaton)

2

No jos kosketusluuria alkaa väsään ei siinä paljoo vaihtoehtoja oo ulkonäön suhteen sinänsä. Ois varmaa tuo iphone iha jees mutta applee en koske ihan sen sisäsiittosen politiikan takia. Tuo noksu vaikuttaa ihan kiinnostavalle, paremmat ominaisuudet ku tossa iphonessa ja on vieläpä halvempi.

Vastaa
Ipodhone (vahvistamaton)

3

iPhonen valitsin käyttiksen, käytettävyyden ja noiden kehittäjien takia.

mm. ZoDTTD portannu iphonelle, Quaken, Snesin, GBAn, PSX:n, Mamen ja
VLC mediaplayerin. Sen lisäksi voin ladata torrentteja, ladata sisältöä puhelimeen sivustoilta kuten megaupload, rapidshare yms.

myös musiikin ja ohjelmien asentaminen onnistuu täysin ilman tietokonetta.

iTunesia en käytä muuhun kuin iPhonen palautukseen / päivittelyyn.

Noksua en ota koska ei päivitä ikinä softaansa eikä tuo ikinä mitään uutta puhelimiinsa, + ei multitouchia

Vastaa
Makko (vahvistamaton)

4

Nokian vehkeillä voi tehdä kaiken mitä applen kököllä ja vielä enemmänkin. Ja toisin kuin väität nokia päivittää ohjelmistojaan. Vai ei Nokia tuo uutta puhelimiinsa; Nokialla on aina ollut markkinoiden ominaisuusrikkaimmat puhelimet joten aika absurdi väite. Ja vielä ehkä asiaan liittymättä, suomalaisena ei ole oikeutta arvostella taloutemme kannalta jumalattoman keskeistä yhtiötä, joka on erittäin tärkeä veronmaksaja.

Monikosketuksen kyllä Nokia voisi tuoda ja uskoaksena toivottavasti tuokin.

Vastaa
Minä (vahvistamaton)

5

> Monikosketuksen kyllä Nokia voisi tuoda ja uskoaksena toivottavasti tuokin.
Arvostelit Nokiaa! Saunan taakse!

Vastaa
Viva_Nokia (vahvistamaton)

6

Minua kinnostaisivat perustelut muutamiin kommentoijien heittoihin.

Ensinnäkin mitä tuolla Applen "sisäsiittoisella politiikalla" oikein tarkotetaan?

Toisekseen, varmasti nokian puhelimilla voi tehdä kaiken mitä Applen puhelimilla, mutta kuten niin monessa muussakin asiassa ei ainoa tärkeä asia ole lopputulos vaan myös se miten asia tehdän. Hyvänä esimerkkinä webbiselaus, sitä voi tehdä nokialaisilla siinä missä iPhonellakin, mutta ei se kuitenkaan ole yhtä helppoa, mukavaa tai nopeaa molemmilla. Kannattaa testata puhelimia vaikka vierekkäin, jos ei muuten usko että eroja on.

Nokiaa ei saa arvostella? Terve menoa Pohjois-Koreaan tai muuhun totalitääriseen valtioon. Tuollainen asenne kertoo kyllä pahasta todellisuuden sumentumisesta.

Vastaa
tkk (vahvistamaton)

7

Joo iphone se on niiiiin ominausuus rikas että, iphonen käyttäjät ei vaa ole kuullu sellasist hienoist asioist ku copy ja paste eikä myöskään multimedia viesteistä. Puuttuiha siitä yhes vaihees myös videokuvaus ominaisuus sit on viel toi itunes sidonnaisuus sit siihe lasketaan mukaan viel kytky pakko ja se hinta jossa tuntuu olevan pudotus rajaa enemmän ku riittävästi. Lisäksi laskee mukaan kuinka paljon iphonen 3g katkeilee. Ja kuinka paljon apple on joutunu takuukorjauttamaan laitteita. Ja kuinka paljon foorumeilla saa lukea iphonen bugeista. Lisäks softa on vielä suljetumpi ku paska symbian. Lisäksi uskon että symbian s60 löytyyy kuule hiukan enemmän kolmansien osapuolien softia ku iphoneen joten turha niilläkään on pahemmin leijailla. Lisäksi itse latasin omaan E90 päivitykset 15 min sitten täysin kitkattomasti. Ja kuule löytyykö iphonest esim viivakoodin lukijää, bluetooth näppis tukea, käyntikorttiskanneria, a-gps:ää, Office pakettia, kahta kameraa, bluetooth tulostin tukea, pdf lukijaa, muunninta, zip paketin purkajaa, infrapunaa, gps:ää, videokokoustukea, viestien äänen lukemista ja muuta kivaa mitä omasta E90 löytyy vakiona, ei sillä että tekisin noista puolillakaan paskaakaa mutta päätin nyt vaa vähä lesoilla ja ton kaiken lisäks löytyy viellä kaikki perus ominausuudet ja ne on myös kunnossa, ja tietty myös esim wlan ja hspda(3g) tuet.


PS. Kyseinen viesti on erityisesti tarkoitettu nimimerkillä Ipodhone kirjoittaneelle...

Vastaa
Viva_Nokia (vahvistamaton)

8

Hämmentävää kuinka osa ihmisistä on ohjelmoitu ajatusmaailmaan että määrä korvaa laadun. Se onko puhelimelle tarjolla 2 vai 2000 softaa ei ole tärkeätä, hyvien softien määrä on ainoa millä on merkitystä. Tämä pätee niin S60:een kuin iPhoneenkin.

Mitä hyötyä on ominaisuuksista jotka puhelimessa on, mutta joilla ei tee mitään? Ei mitään, päin vastoin ne monimutkaistavat kayttöliittymää ja lisäävät puhelimen hintaa.

Varsin huomattava osa listaamistasi asioista löytyy iPhonestakin, osa, kuten käyttiksen avoimuus tai infrapuna, ovat loppukäyttäjälle aika toissijaisia. Myös listaamasi huhut puhelujen katkeilusta, erityisen suuresta vikaantumisasteesta tai bugien määrästä ovat arveluttavalla pohjalla. Olisin kiinnostunut lähteistä ja tutkimustavasta.

Ja lapset: sanat jotka päättyvät "-rikas" tai "-vapaa" eivät ole suomea; niitä on soveliasta käyttää vain kun kirjoitatte käyttäen ruotsia tai englantia (ja niiden sukulaisia).

Vastaa
Tarmo (vahvistamaton)

9

Hoitaisi Nokia sen selaimen kuntoon, niin joku ehkä viitsisi niillä nettiä selata. Sillä tiedonsiirtonopeudella, ym. ei ole mitään merkitystä, jos selain on sysipaska.

Vastaa
tkk (vahvistamaton)

10

No en nyt meinannutkaan että noi kaikki e90 sovellukset olisivat jatkuvasti omassa käytössä vaan ainoastaan jatkoin "hypetystä" ipodphonen hypetyksen perään kiusallani. linkkejä bugeihin

3G ongelmat:
http://blogs.zdnet.com/Apple/?p=2169
http://www.itviikko.fi/ratkaisut/2008/07...420/7?offset=20
http://plaza.fi/muropaketti/taskumuro/ap...eksi-tuloksetta
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=34618&tyyppi=1

ja käyttäjien toteamia puutteita ja ongelmia:
http://www.iphonebuglist.com/
http://plaza.fi/muropaketti/taskumuro/ap...ajien-toiveista

Siinä muutamia todisteita ja noi löyty 10 min Googletuksel.

Vastaa
Viva_Nokia (vahvistamaton)

11

Jahas, eli tutkimusmetodi oli googlata, se ei valitettavasti ole kauhean luotettava metodi eikä kerro mitään ongelmien (joita siis on ihan varmasti kaikissa teknisissä vimpaimissa) laajuudesta, suhteessa myytyihin laitteisiin tai verrattuna kilpailijoihin.

Miksiköhän kaikki 3G ongelmista kertovat jutut olivat monta kuukautta vanhoja? Omassa lähipiiriissäni ei yhteysongelmia ole ollut iPhonejen kanssa sen enempää kuin muidenkaan puhelinten kanssa, toisin sanoen *hyvin* vähän. Tietenkään emme ole kattava otanta, toisella paikkakunnalla tai toisen operaattorin verkossa ongelmia voi olla enemmän.

Tietenkin käyttäjillä on toiveita uusista ominaisuuksista ja käyttäjät kohtaavat ongelmia. Mutta kun katsotaan niitä saitilla listattuja ongelmia, on moni niistä tasoa "selain kaatuu joskus" tai "kalenteri ei näytä pyhäpäiviä". Oli sillä saitilla muutama ihan järkeväkin bugi/puute, mutta sen käyttäminen tukemaan välitettä että iPhone olisi jotenkin erityisen buginen ei kyllä mene läpi, varsinkin kun siellä on ihan sekaisin eri softa- ja laiteversioilla kohdattuja bugeja.

Muropaketin uutinen on hyvin sensaatiohakuisesti kirjoitettu ja siinä listatuista "puutteista" ainakin kaksi on tietoisia valintoja, ei vikoja. Push-arkkitehtuurin viivästyminen ei myöskään johdu siitä että Apple "viis veisaa käyttäjien toiveista". :)

Vastaa
dfsdf (vahvistamaton)

12

..ja tulee menettämään vielä lisää koska Nokia lopettaa Äly/Busines puhelin mallistot.

Vastaa
tkk (vahvistamaton)

13

No mutta vaikka noi uutiset onkin googletettu niin samantapaisiin uutisiin törmää tmpäri nettiä melkein viikottain ja 3G verkosta sen verran että ainakin eilen oli ongelmia kaverilla iphonen 3g verkossa vaikka on päivitettyki sen sijaan omassa mokiassa oli 3G vekko pystyssä. Ja en todellakaan pidä nokiaa täydellisenä nimittäin edelliä puhelimia on ollu mm. sony-ericsson ja samsung ja tämä E90 on eka nokia yli viiteen vuoteen ja kyllä tässäkin on bugeja mm. kamera ilmoittelee usein että tuntematon virhe käynistä puhelin uudestaan...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja