Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhoneen kuukausimaksullinen modeemitoiminto?

10
Markus Lehtiniitty

iPhoneen kuukausimaksullinen modeemitoiminto?
Applen iPhone 3G -puhelinta Yhdysvalloissa myyvän AT&T-operaattorin mukaan iPhonea voi kohta käyttää myös tietokoneen modeemina.

iPhone 3G:n modeemiominaisuus tulee kuitenkin olemaan tämän hetken tietojen mukaan maksullinen, mutta tarkemmasta hinnoittelusta tai käyttörajoituksista ei vielä toistaiseksi ole tietoa. AT&:T:n mobiilitoiminnan johtajan Raphael De La Vegan mukaan toiminnallisuus on kuitenkin tulossa iPhoneen piakkoin.
Toistaiseksi iPhonen modeemikäyttö on ollut mahdollista "jailbreakatulla", lukituksista avatulla laitteella, johon on asennettu jokin modeemikäytön mahdollistava epävirallinen ohjelma. Apple poisti App Store -ohjelmakaupastaan aiemmin elokuussa nopeasti julkaisun jälkeen NetShare-nimisen sovelluksen, joka myös mahdollisti modeemikäytön.

Suomessa iPhone-operaattorina toimii Sonera. Mahdollisesta modeemikäytön avaamisesta myös täällä myydyissä iPhoneissa ei ole tietoa kuten ei myöskään siitä, tulisiko se olemaan maksullista. iPhone olisi ensimmäinen puhelin, jonka käyttämisestä modeemina operaattori perisi maksua Suomessa, jos toiminto todellakin tulisi maksullisena markkinoille Yhdysvaltain mallin mukaisesti myös täällä.

Kommentit (10)

hustlol (vahvistamaton)

1

miksi ette uutisoineet at&tn miljoonasijoituksesta ilmaisiin iphone wlan asemiin ympäri yhdysvaltoja?
Ja tuo usb modeemi on aivan turha kun sitä voi harrastaa jailbreakattuna sydämensä kyllyydestä muutenkin

Vastaa
tenttu (vahvistamaton)

2

jengi varmaan maksaa tosta ominaisuudesta, jos sen saa ilmaiseksikin kikkailtua.

Vastaa
Lollerskates (vahvistamaton)

3

@hustlol: Eihän AT&T kai sinänsä iPhone-tukiasemiin satsannut, vaan ainoastaan päästää AT/T:n iPhonet käyttämään olemassa olevia wlan-tukiasemiaan eri puolilla maata. Ja mistä ihmeen usb-modeemista oikein puhut? Kysehän on käsittääkseni siitä, että iPhonea voisi jatkossa käyttää esimerkiksi tietokoneen modeemina, eli iPhonen 3G-yhteyttä voisi siis käyttää tietokoneellakin.

Mitä uutiseen tulee, tuntuvat yhdysvaltalaisoperaattorit periä erillisen maksun mitä omituisimmista asioista. Modeemikäytön lisäksi tällaista lisämaksua saatetaan periä esimerkiksi oikeudesta siirtää tiedostoja omalta koneelta omaan puhelimeen bluetoothilla. Vastaavia ei ole meillä nähty ja tuskin tullaan näkemään iPhonen modeemitoiminnon mahdollistavan softapäivityksen myötäkään.

Vastaa
punppis (vahvistamaton)

4

@Lollerskates: Voi tuota puhelinta käyttää jo nyt modeemina, kunhan on ns. jailbreakannut sen puhelimen.

Käytännössä AT&T ja Apple kusee kuluttajaa täysillä silmään ja veloittaa ominaisuudesta, joka ei tulisi maksamaan mitään muuta kun ohjelmointityön tämän tukemiseen puhelimessa (jonka kolmas osapuoli on jo tehnyt, eli ei luulisi niin vaikeaa olevan, että siitä tarvitsisi erikseen maksaa).

Vastaa
onnipuuronen

5

Vaikka puhelimen saisikin jaibreikattua ja kikkailtua modeemiksi, ei tästä ole mitään hyötyä 90% käyttäjistä, jotka eivät tätä osaa tai halua tehdä.

Vastaa
Ddarud (vahvistamaton)

6

No voi hellanjettas ihanko sitä ei aiemmin olisi voinut käyttää puhelinta tietokoneen modeemina! Ei varmaan vuosia sitten siis kukaan käyttänyt Nokian kommunikaattoreiden GPRS:ää tietokoneen nettiyhteytenä! Ja ihanko tosiaan maksaa!? Uskomatonta että netti maksaa!

Vastaa
Jeps.. (vahvistamaton)

7

Rahastetaan sillä että saadaan puhelimesta modeemi + siihen netti (datasiirto) päälle..On tää iHypephone vaan niin hieno puh..öööh eiku..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja