Applen iPhone nujersi Motorolan RAZR:n vallan Yhdysvalloissa

3
Markus Lehtiniitty

Applen iPhone nujersi Motorolan RAZR:n vallan Yhdysvalloissa
Applen iPhone 3G -puhelin nousi kolmannella vuosineljänneksellä Yhdysvaltain matkapuhelinmarkkinoiden myydyimmäksi puhelimeksi ja jätti ykköspaikkaa pitkään hallussa pitäneen Motorolan RAZR V3 -mallin kakkossijalle. Näin kertoo NPD Group -tutkimusyhtiö, joka myös arvioi Yhdysvaltain puhelinmarkkinoiden kokonaismyynnin pudonneen merkittävästi kolmannella vuosineljänneksellä.

Motorolan RAZR-malli on ollut NPD:n tilastojen mukaan Yhdysvaltain markkinoiden myydyin puhelin edeltävillä 12 vuosineljänneksellä eli yhtäjaksoisesti kolmen vuoden ajan. RAZR-malli nosti aikanaan Motorolan markkinaosuuden matkapuhelinten maailmanmarkkinoista yli 20 prosenttiin. RAZR:n kansainvälisen suosion hiipumisen ja Motorolan malliston vanhentumisen myötä Motorolan osuus on nyt pudonnut jo alle 10 prosenttiin, mutta Yhdysvalloissa RAZR on kuitenkin yhä nykypäivänäkin äärimmäisen suosittu malli, mikä johtuu osaltaan sen erittäin edullisesta nykyhinnasta.



On merkille pantavaa, että Apple ohitti RAZR:n hyvin paljon kalliimman hintaluokan laitteella. NPD Group toteaakin tiedotteessaan, että puhelinmyynnin rakenne on muuttumassa kohti monipuolisemmin ominaisuuksin varustettuja laitteita. iPhone 3G:n suosion ohella tätä käsitystä vahvistavat muut puhelimet, jotka kuuluivat viiden eniten myydyn joukkoon iPhonen ja RAZR:n ohella: RIM Blackberry Curve, LG Rumor, LG enV2.

Applen meno on ollut vakuuttavaa uuden iPhone 3G -mallin jälkeen. Apple on noussut toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi ja oman ilmoituksensa mukaan liikevaihdolla mitattuna maailman kolmanneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Kari (vahvistamaton)

2

No onhan meitä enempi jotka ostavat nokiaa ja uskovat vielä siihen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.