Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uutiskommentti: E63 tuo Nokian E-sarjan massamarkkinoille

9
Markus Lehtiniitty

Uutiskommentti: E63 tuo Nokian E-sarjan massamarkkinoille
Nokia julkisti tänään uuden E63-puhelinmallin. Lue aiempi uutisemme aiheesta tästä.

E63 on viimeisin merkki E-sarjan siirtymisestä lähemmäs massamarkkinoita ja ulos lähinnä vain yrityksille suunnatuista puhelimista. Nyt voidaan arvioida E-sarjan olevan jo suunnattu tasavertaisesti myös yksittäisille kuluttajille. Jo pidemmän aikaa ollut nähtävissä, myös aivan Nokian myyntimäärissä asti, painopisteen siirtyminen N-sarjasta E-sarjan suuntaan. Toki N-sarjan laitteita myydään yhä kolme kertaa enemmän kuin E-sarjalaisia, mutta viime aikoina E-sarjan asema on jatkuvasti vahvistunut.
Mistä tämä kehitys johtuu? Yksinkertaisesti siitä, että N-sarjasta ovat puuttuneet uudet ja innostavat tuotteet ja sen vuoksi sen myynti on laskenut. Samaan aikaan E-sarjaa nostavat mallit E51, E66 ja E71. Ja tästä hetkestä eteenpäin myös E63. E63:sta voi odottaa muodostuvan todellinen hittituote. Hittejä Nokia tarvitseekin, sillä Nokian markkinaosuus älypuhelinmarkkinoilla on romahtanut N-sarjan heikkouden vuoksi.

Nokia itsekin odottaa E63:sta suosittua ja kutsuu sitä "massamarkkinoiden viestintälaitteeksi". Pohjaa E63:n suosiolle luovat E71:ää edullisempi hinta, enemmän kuluttajamarkkinoille suunnatut ominaisuudet sekä pirteämmät värivaihtoehdot.

E63 tulee maksamaan noin 200 euroa E71:ää vähemmän. E63:n verottomaksi hinta-arvioksi Nokia kertoi tänään 199 euroa ja Suomen suositushinnaksi 385 euroa. Hinta tulee kuitenkin asettumaan edullisimmillaan Suomen markkinoilla noin 250 euron hintaluokkaan.

Miten E71 ja E63 sitten eroavat? E63:sta on karsittu pois GPS-paikannus, infrapuna, nopeat HSDPA-yhteydet ja kameran tarkkuus on vain kaksi megapikseliä 3,2:n sijaan ja se ei ole automaattitarkenteinen. E63:n kuorissa materiaalina on käytetty vain muovia E71:n metallin sijaan, siinä ei ole sivupainikkeita, käytetty värimaailma on erilainen ja E63 on E71:ää 3 millimetriä paksumpi (13 vs. 10 mm).

Näppäimistöä on E63:ssa muutettu ja siihen on lisätty kaksi näppäintä. CTRL- ja CHR-näppäin on jaettu kahdeksi erilliseksi, samoin /- ja @-näppäin. Nämä lisäykset ovat johtaneet välilyöntinäppäimen koon pienenemiseen. Myös joitakin selkeitä parannuksia E63 tarjoaa E71:een verrattuna: lisää teemoja, 3,5 millimetrin standardin kuulokeliitännän 2,5 mm:n sijaan, Navi wheel -ohjauspyörän ja mahdollisuuden käyttää kuvausvaloa taskulamppuna. Lisäksi E63:n mukana tulee vielä yksi gigatavua tallennustilaa Nokian uuteen Files on Ovi -verkkopalveluun.

Edellä mainituilla eroilla mielestäni 200 euron hintaero on erittäin suuri ja kun E71 450 euron hinnallaan on jo ollut erittäin suosittu, niin mihin tuleekaan E63 yltämään? E63 on vain hieman heikompi kokonaisuus kuin E71, jota on ylistetty jopa Nokian kaikkien aikojen parhaimmaksi puhelimeksi. E63 tarjoaa hintaansa nähden erittäin vahvat ominaisuudet.

E63 onkin hieno veto Nokialta. E-sarja on saapunut massa- ja kuluttajamarkkinoille, sillä E63 ei enää todellakaan ole pelkästään tylsä yrityspuhelin. Nokia lupaili puhelinta myyntiin lähiviikkoina. Nokian tässä onnistuessa ja E63:n ehtiessä mukaan joulumyyntiin täydellä ryminällä, voi siitä tulla yksi Nokian loppuvuoden tärkeimmistä tuotteista.

Kommentit (9)

Tiikeri (vahvistamaton)

1

385 Eur on Rajusti Liikaa, pitäisi olla max. luokkaa 250-300eur. Jos siitä halutaan _suosittu_ niin hinnan pitäisi olla Reilusti alle 300eur.
Kaikkien löytämieni kuvien mukaan E63-näppiksessä ei ole edes Skandeja? Ilman niitä laitteen voi kyllä heittää ikkunasta ja saa kyllä unohtaa tällä siunaamalla...
Ylim. kysymyksenä väijyy heidän 3.5mm-kuulokeliittimensä, jota mainostetaan nimellä "3,5 mm:n Nokia AV-liitäntä". Missään ei kerrota kelpaako liittimeen normaali kuuloke, vai onko kyseessä Sony-luokan liitinvedätysyritys ?

Vastaa
dee (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tiikeri:

385 Eur on Rajusti Liikaa, pitäisi olla max. luokkaa 250-300eur. Jos siitä halutaan _suosittu_ niin hinnan pitäisi olla Reilusti alle 300eur.


Kuten jutussa mainittiin, nuo Nokian antamat suositushinnat ovat lähinnä läppänä otettavia, eivät oikeita hintoja -- E63:n oikea hinta tullee melko varmasti olemaan 250 egeä, ehkä allekin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tiikeri:

Kaikkien löytämieni kuvien mukaan E63-näppiksessä ei ole edes Skandeja? Ilman niitä laitteen voi kyllä heittää ikkunasta ja saa kyllä unohtaa tällä siunaamalla...


Ja ei ole tähän päivään mennessä tainnut Noksulta tulla yhtään QWERTY-puhelinta, jossa ei skandeja olisi omina nappeinaan -- promokuvat ovat yleensä globaaleja, jotain jenkkiä voisi ehkä hämmentää jo kuvissa merkki "Ä" ;-)

Vastaa
jarissimo (vahvistamaton)

3

tuo kuulostaa ihan järkevältä puhelimelta, mutta varmasti moni harkitsee e63:n ja e71 välillä, hintaero ei kuitenkaan ole niin kauhean suuri (250+ verrattuna 440). Ominaisuuksista on kuitenkin karsittu paljon, tosin osittain epäolennaisia asioita. Olen itse odottelemassa 5800:sta, koskahan mahtaa tulla markkinoille suomessa? Tosin odottelu on kestänyt jo niin pitkään, et meinasin eilen käydä ostamassa e71:sen. Se on ainaskin toimiva laite, mut haluisin kuitenkin testata onko tuosta 5800:sta saatu oivallinen laite tehtyä.

Vastaa
Mitä (vahvistamaton)

4

Oikein hyvältä vaikuttaa. :) Uskosin et tulee myymään, mut ennemmin kallistuisin E71 puoleen.

Sitä vaan ihmettelen missä on "Ei pärjää iPhonelle. <3333" -kommentti. :o

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja