Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone uhkaa perinteisiä pelilaitevalmistajia

12
Markus Lehtiniitty

iPhone uhkaa perinteisiä pelilaitevalmistajia
Applen iPhone-puhelinten ja iPod touch -laitteiden App Store -sovelluskauppa on saavuttanut suuren suosion. App Storen sisältöön kuuluvat olennaisena osana pelit ja joka neljäs App Storesta ladattu sovellus onkin ollut peli.

Yhteensä App Storesta on ladattu 200 miljoonaa sovellusta, joista pelejä on siis ollut noin 50 miljoonaa kappaletta. Vaikka useimmat latauksista ovatkin olleet ilmaissovelluksia, on iPhonen ympärille muodostumassa suuri peliliiketoiminta.
iPhonen suosio pelialustana asettaa paineita Sonylle ja Nintendolle, jotka ovat vahvoja erillisten pelilaitteiden markkinoilla. Sonyn PSP-laitteeseen ja Nintendon DS-käsikonsoliin verrattuna iPhonelle on taskussaan merkittäviä etuja, joita ovat muun muassa riittävän tehokkaat grafiikkaominaisuudet, pelien jakelu verkon yli fyysisen median sijaan sekä laitteen toiminta myös muuna kuin pelikoneena. Myös iPhonelle saatavilla oleva pelivalikoima on erittäin laaja: yli 2000 nimikettä.

Esimerkiksi Sega on myynyt juttumme kuvassa näkyvää Super Monkey Ball -pelin iPhone-versiota yli 500 000 kappaletta. Segan Yhdysvaltain johtajan Simon Jefferyn mukaan iPhone-pelit ovat yhtiölle myös kaikkein tuottoisinta liiketoimintaa. Sega veloittaa Super Monkey Ballista 9,99 dollaria tai 7,99 euroa.

iPhonen saavuttamaa suurta menestystä pelialustana voi verrata myös Nokian N-Gage-pelialustaan saavutuksiin. Nokia ei ole yltänyt N-Gagella vastaavaan suosioon, mikä ei ole kovin yllättävää sillä N-Gage-palvelu ei tarjoa vastaavaa, yksinkertaista käyttökokemusta kuin iPhone.

Lähteenä App Store -lukuihin Wall Street Journalin artikkeli Apple's iPhone Faces Off With the Game Champs.

Kommentit (12)

tuukk a (vahvistamaton)

1

Hauska detalji Iphonen kohdalla on että Super Monkey ball on ainoita ellei ainoa hyvä peli iphoneen. Loput ovat kuraa ja myyneet huonosti. Ilmaislautauspelit toki ovat kauppansa tehneet. Tuskin uhkaa ketään muitakaan valmistajia ..

Tietääkseni Ngagen myyntilukuja tuskin on julkistettu.. mutta varmasti puhutaan pienehköistä luvuista. Toli ngagelle on tällä hetkellä muutama oikeastikin hyvä peli...

Vastaa
jonsku (vahvistamaton)

2

"the App Store's first month generated about $30 million US in sales" (lähde: http://www.tuaw.com/2008/08/14/more-app-store-sales-figures/ )

ekana kuuna 30 miljoona on suht paljon verrattuna

"
Where to Go (App Store link) sold 24,094 copies at $2.99 a copy in 24 days.
Tipulator (App Store link) sold 3,168 copies at $.99 a copy in 24 days.

After Apple's 30% cut, tap tap tap's net revenue was $52,815 US for 24 days. Wow. That averages to just about $2200 US a day. "

ja tuo on jo monta kuukautta vanhoilta sivuilta

Vastaa
Keke

3

Quake, GBA, SNES, MAME, PSX ja Sega emulaattorit kyllä jyräävät puhelimessa, varsinkin kun ne on mahtavia tuon kosketusnäytön kanssa

Ja tuohon jonskun kommenttiin että näinhän tuo on että rahaa tuolla Appstorella voi kuka tahansa tahkohta koska noita pelejä menee niin perkeleesti. n-gage härdelli on alun perinkin ollut paska idea paska toteutus.

Vastaa
eki (vahvistamaton)

5

Kyl iPhone on paras pelikonsoli, Appstores on joku 1700 peliä joista jokainen on toistaan parempi. Miettikää mikä valinnan vara. Lisäks noi pelit on parempii ku jotku esim. DS:n rahastuspelit en oo koskaan pelannu noi huippui pelei. Sama koskee Appstoren noin 2000 applikaatiota. Pelikonsolin lisäks täs on viel puhelinki.

Vastaa
hahahahahahaha (vahvistamaton)

6

Kyl iPhone on paras pelikonsoli, Appstores on joku 1700 peliä joista jokainen on toistaan parempi. Miettikää mikä valinnan vara. Lisäks noi pelit on parempii ku jotku esim. DS:n rahastuspelit en oo koskaan pelannu noi huippui pelei. Sama koskee Appstoren noin 2000 applikaatiota. Pelikonsolin lisäks täs on viel puhelinki.


:D
tahtoo samat lääkkeet mitä oot syöny :P

Vastaa
Huoh (vahvistamaton)

7

fyysiset pelit on parempi mitä ladattavat, esimerkiksi kaikilla ei ole wlania tai mahdollisuuttaladata pelejä, sekä fyysisiä pelejä on kiva keratä, sekä ei menetä kaikkea jos itse laite menee rikki.

sekä iphonea saa vain kytkynä, joten sen omistaminen tulee kallimmaksi mitä ds:n omistaminen

Vastaa
Jussi (vahvistamaton)

8

Joo, fyysiset pelit ovat parempia kuiten CD-levyt verrattuna digitaaliseen musiikkiin. En usko verkon puutteen olevan minkäänlainen ongelma pelien lataamiselle, 3g riittää (tietyin rajoituksin) ja tietokoneellakin voi niitä pelejä ladata ja sitten synkronoida puhelimeen.

Pelejä ei menetä jos laite menee rikki, oletuksella että puhelin on synkronoitu tietokoneeseen; hyvin suuri osa puhelimista on synkroinoitu.

iPhonella voi myös puhua puheluja toisin kuin ds:lla, joten hintavertailu ei ole ihan näin suora. En itsekään usko mihinkään DS:n tai PSP:n kuolemaan, mutta listaamasi syyt eivät pääosin ole kauhean valideja. Fyysisten nappien puute ja suurten tunnettujen pelibrändien puute (siis mariot, gta:t, vastaavat, poikkeuksena Monkey Ball) ovat paljon isompia ongelmia.

Vastaa
solenoidi (vahvistamaton)

9

"Quake, GBA, SNES, MAME, PSX ja Sega emulaattorit kyllä jyräävät puhelimessa, varsinkin kun ne on mahtavia tuon kosketusnäytön kanssa"

No ei kyllä tod.

Emulaattorit olisivat kova myyntivaltti jos iPhonessa olisi oikea suuntaohjain ja tulitusnäppäimiä, mutta pelkällä kosketusnäytöllä niiden käyttö on hirveää tuskaa. Ne ovat pelkkä softalelu jolla voi elvistellä muille, ei mitään sellaista mitä voisi oikeasti pelata.

Kunnolliset suuntaohjaimet ovat sellainen juttu jonka merkityksen peleissä ainoastaan Sony-Ericsson tuntuu tajuavan ja sekin vasta ihan äskettäin (F305).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja